Quote (Cpt_Ghost @ 5 Apr 2022 19:04)
mondjuk ha az emberek szerint az, hogy kulonbozo politikai partok egyezkednek dolgokban marakodas, akkor ne is legyen itt demokracia soha, mert mi a budos fasznak
Ennek több oka is van szerintem.
Egyrészt az 50-80 év közöttiek abban szocializálódtak, hogy valaki megmondja mi legyen mindenki véleménye, és a demokráciától azt várták 1990-ben, hogy most ők mondják meg.
Nem demokráciát akartak, csak a farok jó oldalán lenni. (Most az is elég, ha ott lévőnek hiszi magát, az érzést már az is adja)
Másrészt az ellenzéki összefogással nem az volt a baj, hogy egyezkedtek. A marakodás és az egyezkedés nem ugyanaz, és az ott marakodásnak nézett ki.
Én nem voltam ott és nem láttam bele, ami most kimondottan előny, mert nem érdekes mi volt valójában, én azt tudom elmondani, hogy kívülről hogy nézett ki. Mit láthattak azok, akik csak nézték.
Például már az látszott, csak és beszélte mindenki, csak valamiért nem is gondolta senki a választásoknál, hogy Jakab Péter szavazói már az előválasztáson sem vettek részt! A döntőbe sem jutott be.
A pártok MZP győzelme után leálltak mindennel (azóta tudom, hogy ezt mzp kérte, de ez mindegy, ott csak annyit lehetett látni, mintha nem nyertek -> leszarják)
Nem a munka és egyezkedés érződött, hanem a kémia látványos hiánya.
A tegnapi fejlemények után pedig ez be is igazolódott, tényleg nem volt kémia az mzp-dk-jobbik trióban. Leléptek és a videóik... Hát ez látszott kívülről és ezután tagadni sem lehet, hogy mennyire nem volt ez együttműködés. Ezután még ijesztőnek is tűnt, hogy ezek nyernek és mzp-nek nem lesz hatalma a dk-jobbik felett.
Szerintem az összefogás kimondottan szarul nézett ki és csak orbán miatt szavaztam rájuk. Ez úgy látszik kevés volt.
Ráadásul az is látszik, hogy ha veszély van, az mindig mobilizálja a fidesz szavazóit, amikor az ellenzék talán helyzetben levőnek tűnik, akkor magas a részvételi arány és a fidesz kap 2/3-t.
Már 2018-ban is azt hitték, hogy a magas részvétel nekik kedvez, de a lehetőség elviszi a fidesz szavazókat, de az ellenzékiek meg leülnek, hogy most van esély, hát otthon megvárom, hogy majd mások...
This post was edited by CyberPunk666 on Apr 5 2022 11:20am