Quote (Baleee @ 3 Jul 2019 20:27)
Nekem csak ceges van, abba se gyogyult bele a seggem, pedig literally barmikor/barmennyit hasznalhatnam. Evi 20-25k km tesz bele nalunk egy ember az autoba, na jo, egyik kolegam 35+, mert messze lakik, es sokat jar be Bp-re, meg ugyanugy videken is, mint a tobbiek.
Elso ceges autom egy Citroen C4 diesel volt 2010-es, ha az a srac, aki helyere felvettek/akitol atvettem, nem hasznalja ugy, hogy olajvisszajelzo lampa vilagit es nem eg be a motor, a vilag legjobb autoja lett volna, sajna motor felujitas utan megevett 2k km-kent 1L olajat, de mondjuk a vicc, hogy meg varosban is ilyen 5,5 literen tudtam a fogyasztasat tartani.
Citroenen kivul regebbi Fiestak vannak, meg a C4 csere utan egy 3 eves Fiesta lett megint. Egyikbe van 250k km, atesett mar par nagyobb szervizen, de meg mindig nem nagyon akarjak cserelni. Masikkal dunno eppen mi van, az imo ilyen 180k km korul jarhat. A 3 eves Fiesta franciabol behozott volt, 127k km-el, de nem volt normalis 'szervizkony'. Az e-szervizkonyvebe pedig csak 1 bejegyzes volt meg a franciaknal, eladas elott. Tuti, hogy vissza lett baszatva, en eleg lightosan hasznalom az autot, majd 145k-nal felfuggesztes rugojai sorra eltortek. Elvittuk akkor a Godolloi Gablinibe (akkor meg az volt a szerzodott szerviz), ahol azt mondta a szervizes, hogy azert nyikorog, mert bemocskolodik a latyaktol a cucc, a tomitesek mar elkoptak etc, ktisztitotta leszilikonozza, jo lesz. 1 hetig nem nyikorgott, majd megint, elvittuk megint, meg mindig nincs baj vele, majd valtottak a Vaci uti auto-fort vagy kire, akihez elvittuk, ahol first nekem szolt be, hogy hat kimaradtak szervizek, meg e-szervizkonyv szar, mondtam, hogy ne nekem mondja, en akkor viszem szervizbe, amikor mondjak, hogy vihetem, nem az en autom. Ott hagytuk, 2 felfuggesztes rugo volt eltorve + az egyik szetverte a gecbe a rogiztesi pontot is. 300k-ert javitottak, meg csereltek rajta mast is, amit kellett volna (vagy nem, ezeknel a buzi szervizeknel semmit nem lehet tudni, 300k volt a javitas, es mocskosabban adtak vissza az autot, mint ahogy bevittem - tisztan). Olajcserenel elvittek egy uj helyre, ahol kerdeztek hol tart a szervize, mutatom nekik elozo javitasi listat, mondja, hogy ezt mindent 145k km-nel? Mondja, hogy a futomu felujitasnal a cserek fele 200-220k km-nel szokott beutni, rallizunk vele? Neki is elmondtam az epikus tortenetet, hogy franciabol behozott hasznalt auto volt, 12x k km-el, amire mondja, hogy hat ha nem tolom durvan, akkor egy 100k tekerest saccol. Majd atnezte az egeszet 1 nap alatt es mondta, hogy hat ez kurvara szet lett hajtva.
Egyebkent meg a kaszni is telen, ahogy hideg van nyikorog mint a faszom, szerintem a kaszni rogzitesek valahol meg vannak torve/ki van szakadva a csavarok es csuszkal a muanyag a muanyagon/gumin.
Konkluzio/tl;dr: szervziek faszkalapok, es kurvanehez olyat talalni, aki nem basz at
Inb4: epikus tortenet batyamuram
neha a szervizes jar 1 kicsit a kocsival, azert lett mocskos

bevasarlas meg ilyenek