BORDERLANDS: THE HANDSOME COLLECTION includes: - 2 critically acclaimed BORDERLANDS games in one package- All bonus add-on content
benne van az ahogy latom
borderlands 2:
én sirennel mentem sokat de a gunzerker a "legimbább" az összes class közül, az minden raidet lesoloz különösebb gond nélkül és nagyon könnyü vele játszani is
minden classnak van egy action skillje és további sok passzív skill (ezeket találod a skill treen), ebből néhány nagyon kritikus, ezért is érdemes utánaolvasni annak hogy milyen irányba szeretnél elmozdulni
ebben is vannak elementek mint diabloban, immun senki nem lesz egyes elementekre, de nagyon szembetűnő a különbség.
az enemy hp barjának színén látod hogy mi az amiből extra damot kap be:
piros - fire
sárga - corrosive
kék - shock
ezen kívül van még slag, aminek leginkább az utolsó fokozaton lesz értelme, ez minden damot 30%kal megnövel a targetre, olyan mint egy convi aura
van még explosive damage is, ezt csak néhány enemy resisteli, nincs külön jelzése ha jól emlékszem
neked nem igazán kell resistek ellen buildelni, mert itt max immunitás van, ami shielden lesz, illetve figyelj arra hogy a hordókhoz ne menj közel
enemyk random weaponnel spawnolnak, ezeken is lehet element és az is előfordulhat hogy legendary weapont kapnak amivel 1hitből szétbasznak de ez endgamig nem nagyon történik meg
classok:
gunzerker - két fegyverrel tud menni, ez azért jó mert az egyik lehet lifesteales (minden fegyver lifesteales ami moxxi fegyver)
https://i.ytimg.com/vi/0a1pBTIUsO0/maxresdefault.jpgcommando - nem nagyon van vele tapasztalatom, ennek turretjei vannak amik supportolják fight közben, elég nagy rajtuk a cooldown, a karit explosive damagere buildelik
mechromancer - ezt többnyire anarchyra buildelik, nagyon agyatlan class, minél több anarchy stacked van a killekből annél kisebb a pontosságod, viszont annál nagyobb a damod, van skilled arra hogy falról visszapattannak a golyóid szóval csak lőni kell mint egy barom és minden fekszik, de ennek gamebreaking itemje a fibber, ami egy endgame quest és nagyon sokszor kell rerollozni
siren - nekem ez a kedvencem, mobbolásra tökéletes class de raidelni kicsit gyenge, sokat kell vele gyakorolni, azért egy pár lement egyedül, jó sustainje + brutal elemental damja van skillekből
psycho - egy melee class amivel nagyon nehéz játszani, pláne controllerrel, nem is túlzottan erős szóval nem ajánlom, sylnek ilyenje van, majd ő részletezi ha akarja
assassin - ez egy sniper+melee hibrid, többnyire a meleet szokták ezen is kihúzni, kicsi cooldownos skillje van de elég unique gameplayt igényel, nekem ez sem feküdt, nagyon erős viszont, néhány raidbosst is tud 1hitelni
kicsit bővebben amit patrik írt:
minden questboss vagy unique mobnak saját loot poolja van, ezekhez tartozik többnyire 1 legendary item, nagyobb bossoknál 6-8-10. a drop chance szerencsére egész jó, tehát ha mondjuk 10szer leölöd ugyanazt a bosst, nagyon jó esélyed van arra hogy kiesik belőle a unique amit vadászol. a bossok farmolhatóak, ha megölöd kilépsz, vissza a gamebe és respawnol. használd a területek átmeneteit hogy minél kevesebbet kelljen futnod a bosshoz, ha új területre mész saveli a game a poziciód
levelinget mi így szoktuk csinálni:
boom bewn farmolása amig nem esik
bonus package nevü gránát vagy amig nem vagy lvl7
ha beértél sanctuaryba akkor
savage lee farmolás
unkempt harold pisztolyért
ha ez kész van mész tovább a questekben, amig lilith-et ki nem szabadítod, ezután megcsinálod az
in memoriam questet és
boll-t farmolod
fastball gránátért, azt is rakd be ha kiesett
ha megvan menj tovább a questekben, ha elértél
bad maw-hoz és nem vagy még lvl14 akkor farmold azt, jól dobja az eridiumot, abból pedig az ammo kapacitást és inventoryt tudod upgradelni
kb lvl22ig menj tovább a questekben, majd ha eljut a
wildlife exploitation preserveterületig vedd fel patricia tannistől a doctor's orders questet, állítsd aktívra és NE vegyél fel semmilyen quest itemet.
a preserveben lesz egy szoba ahol van 4 papírdoboz, egyikben quest item van, ha kinyitod loot midgetek jönnek ki belőle amik nagyon jó eséllyel dobnak legendary itemeket, ha felveszed a quest itemeket akkor nem az összes dobozban lesz midget tehát elég jó farmspottol vágod el magad, ezért érdemes a max hatékonyságért addig nem megcsinálni a questet amig nem gearelődtél rendesen vagy nem leveleztél fel belőlük eléggé (lvl24-25).
ha kész vagy a midgetekkel akkor megcélozhatsz egy lyuda/white death (pc név/konzol név) nevü weapont is, ez a legerősebb sniper a gameben, ha nem szeretsz sniperezni akkor skippelheted (quest: the good, the bad and the mordecai)
innentől meg kb azt csinalsz amit akarsz, de ez tűnik a legegyszerübb leveling patternnek
én első végigjátszásnál nagyon sok side questet toltam, fokozatonként megcsináltam egy nagy dlct, mivel már a side questeket nagyjából kipörgettem, a második fokozaton már csak azt csinaltam meg aminek láttam értelmét a reward miatt
sanctuaryban moxxit le lehet jattolni, random jatt után adni fog egy fegyvert, ezzel van egy bug
először mindig corrosive fegyvert ad, utána csak firet.
jó corrosive weaponre mindig van szükség de a fire annyira nem prioritás. ahhoz hogy mindig corrosive fegyvert adjon ne fogadd el tőle amit adna, menj át egy másik területre és utána vissza hozzá, így már nem a kezében lesz a fegyver hanem előtte, a game pedig nem fogja úgy venni mintha moxxitól fogadtad volna el, ez a végtelenségig csinálható, mindig lesz egy decent corrosive fegyvered, de persze ha egy legendary weapon esik corrosive moddal azért az némiképp erősebb lesz
itemről aminek kék a neve, de van a statjai között piros szöveg (ami sosem mondja meg pontosan hogy mi az extra mod az itemen) az a unique
a barna itemek a legendaryk
a legtöbb item, legtöbb része teljesen random spawn, hiába esik ki látszólag ugyanaz a két fegyver, biztos van eltérés a tárban, a scopeban, a markolatban és még vagy 4 másik összetevőjében ugyhogy ha azt hiszed hogy ugyanazt találtad akkor valószínüleg nagyon tévedsz, inspecteld meg alaposan hogy lásd a különbséget, wikin pedig le van írva hogy melyik rész milyen bónuszt ad
DLC kezdőhelyek és lvl req:
captain scarlett - oasis - lvl15, nagy dlc (20+ quest, 3-4 óra gametime) + 2 raid
torgue campaign - badass crater - lvl15 + 1 raid
hammerlock big game hunt - hunter's grotto - lvl30 + 2 raid
tiny tina - unassuming docks - lvl30 + 1 raid
mini-dlck (2-3 quest, fél óra alatt végig lehet tolni):
hallowed hollow - halloween témájú dlc, lvl15
gluttony gulch - lvl15
marcus's mercenary shop - lvl15, karácsonyi dlc
rotgut distillery - lvl15, valentin napos dlc
wam bam island - lvl15 + 1 raid
nagy dlckből kiemelném a scarlettet és a tiny tinat, magasan a legjobbak szerintem, scarlettesből quest item a pimpernel és a sand hawk (keresd őket a wikin, sok karinak core itemek)
kicsi dlckből a marcusos a legfontosabb, a végén a vonatot lehet farmolni fasza lootért miután megölted a bosst
van még egy derület, a digistruct peak, az az endgame amikor mar nem tudsz magaddal mit kezdeni és úgy érzed elég tápos vagy, ott tuti meg fognak fingatni, ha megcsináltad a legutolsó fokozatot és max level vagy akkor digistructban végig kell menni egy arenan és még egyet tudsz tekerni a fokozaton, összesen +8szor, így az enemy szintje is annyival változik amennyivel feljebb mész, minél nagyobb köztetek a level annak kisebbet sebzel rájuk, de a loot is az enemy szintjéhez esik, tehát mégjobb itemeket fogsz találni.
normal fokozaton az enemy szintje fix, tehát tudod őket outlevelezni, így könnyebb az első walkthrough, második fokozaton az utolsó bossing fixek a levelek, utána az enemy és a questek is felscalelnek a szintedre
ultimate vault hunter fokozaton pedig minden veled scalel első questtől fogva
raid bossok lvl50től kezdődnek, questtel jutsz el hozzájuk először (xy the invincible)
piros ládákat érdemes megnézned a loot mapon, néha elég jó itemeket lehet belőlük találni, akár legendaryt is
a pre sequelben nagyon kevés content van a 2höz képest mert az egy félbemaradt játék sajnos, érdemes azt is végigtolni de abban már nem volt maxlvl karim, a dlcje viszont nagyon jó. ott a classok is teljesen mások, ha kell arról is írok de azt hiszem elsőre elég ennyi gl:)