d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Noi Egyenloseg > Vitatopic
Prev1141516171825Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 11 2015 03:40am
Quote (ZaturekManfred @ 11 Mar 2015 09:41)
Szoktam nézni a Naked and Afraid című műsort az egyik ismeretterjesztő csatornán. Nagyjából az a szitu, hogy kitesznek egy férfit és egy nőt extrém helyeken ruha és mindféle felszerelés nélkül (egy választható dolgot vihetnek pl. kés vagy tűzgyújtó) és 21 napig túl kell élni: ivóvizet, élelmet találni, menedéket építeni, tüzet gyújtani etc. Van velük egy stáb, aki csak életveszély esetén avatkozik be (pl. mérgezés vagy súlyos sebesülés) vagy ha a résztvevő feladja. A lényeg az, hogy túl sok különbség nem volt a férfi és női teljesítmények között, volt olyan is, hogy x nap után a férfit elvitték mérgezéssel, a nő meg egyedül végigcsinálta a 21 napot. Természetesen amiket írtam egyáltalán nem mérvadó, mivel erre a műsorra jelentkeznek, nem belecsöppennek, és előtte hónapokig készülnek rá, de a lényeg az, hogy szerintem, ha eltekintünk a társadalmi dolgoktól és pusztán a fizikai, szellemi stb. adottságokat nézzük, meg a túlélési vágyat, nincs nagy különbség a két nem között.

no offense, de az a musor akkora kamu, hogy sirva szoktam rohogni rajta
Member
Mar 11 2015 03:44am
Quote (Fej @ Mar 11 2015 11:40am)
no offense, de az a musor akkora kamu, hogy sirva szoktam rohogni rajta

Ha már kamuból elviszik őket a vadonba, és kamuból ott vannak 3 hétig a mocsokban pucéron és szintén kamuból lefogynak 10-15 kilót, akkor akár igazi is lehetne.
Member
Gold: 80.00
Mar 11 2015 03:46am
Quote (josheide @ 11 Mar 2015 10:33)
:DDDDD

nincs tobb kerdesem
Member
Gold: 69.85
Mar 11 2015 03:49am
Quote (jarabekg @ 11 Mar 2015 11:31)
kiragadott és fiktiv peldakkal egesz konnyu ervelni, jol megtanitottak politika szakon :~)

Ezt mondja a szakirodalom, akkor igy is van, kussoljal csak!
Member
Gold: 1.00
Mar 11 2015 03:49am
http://feminfo.444.hu/2015/03/10/mit-gondol-a-magyar-a-nemek-kozotti-egyenlotlensegrol-nem-sokat/

a legfeltűnőbb az az, hogy a magyarok siralmasan tájékozatlanok a nemek közötti egyenlőség témakörében

Arra, hogy a feministák nem küzdenek az előnyök ellen ugyanúgy:
A 40 év utáni nyugdíjba vonulás lehetősége már nem hogy nem tett jót a nőknek, viszont nyilvánvalóan diszkriminatív. Nem is értünk vele egyet.
Member
Gold: 2,496.00
Mar 11 2015 03:57am
Quote (josheide @ Mar 11 2015 10:33am)
:DDDDD

mondjuk te se viszed tulzasba a vitakulturat, hamar ezzel szoktal jonni

amugy eleg buta dolog errol a kerdesrol igy beszelni. nem elunk tipikusan patriarchalis tarsadalomban, de annak eleg sok nyomat meg nem vetkoztuk le, attol meg nem vagyunk barbarok csak lassu az atmenet

nyilvan a ferfiak meg dominansabbak, de a legtobb teren egy no is elerhetik azt amit egy ferfi, sokszor tobb, sokszor kevesebb befektetessel. valoszinuleg a ferfiaknak egyszerubb az eletuk, de ettol meg nem lesz patriarchalis a tarsadalom.

a ket nem kozott marpedig vannak kulonbsegek, ugyhogy izolalt peldakkal(mint amilyen sok kerdes a csaladon belul is, mert a ferfinek mas a szerepe mint a nonek, es itt a gyari beallitasokra gondolok foleg) kar dobalozni

tldr: szerintem buzi tarsadalomban elunk leginkabb, de majd jon az IS es olvastam hogy akkor jo lesz
Member
Gold: 343.00
Mar 11 2015 03:58am
Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 11 2015 09:29am)
foznel mosnal takaritanal, mellette ketmuszakban bolti eladokent dolgoznal es minden este radmaszna egy debella asszony hogy szamodra erthetetlen modokon okozzon oromot maganak

hajra senee

ez csak a férfiak igénye
csak a férfiak ilyen állatok, ők csinálják a háborút

az más kérdés, hogy a pina miatt

de ha eleve a pina lenne a hatalom és nem csak így közvetve akkor más lenne
Member
Gold: 80.00
Mar 11 2015 04:04am
Quote (TresholdOfUniverse @ 11 Mar 2015 10:57)
mondjuk te se viszed tulzasba a vitakulturat, hamar ezzel szoktal jonni

amugy eleg buta dolog errol a kerdesrol igy beszelni. nem elunk tipikusan patriarchalis tarsadalomban, de annak eleg sok nyomat meg nem vetkoztuk le, attol meg nem vagyunk barbarok csak lassu az atmenet

nyilvan a ferfiak meg dominansabbak, de a legtobb teren egy no is elerhetik azt amit egy ferfi, sokszor tobb, sokszor kevesebb befektetessel. valoszinuleg a ferfiaknak egyszerubb az eletuk, de ettol meg nem lesz patriarchalis a tarsadalom.

a ket nem kozott marpedig vannak kulonbsegek, ugyhogy izolalt peldakkal(mint amilyen sok kerdes a csaladon belul is, mert a ferfinek mas a szerepe mint a nonek, es itt a gyari beallitasokra gondolok foleg) kar dobalozni

tldr: szerintem buzi tarsadalomban elunk leginkabb, de majd jon az IS es olvastam hogy akkor jo lesz

+++
Quote (Senee @ 11 Mar 2015 10:58)
ez csak a férfiak igénye
csak a férfiak ilyen állatok, ők csinálják a háborút

az más kérdés, hogy a pina miatt

de ha eleve a pina lenne a hatalom és nem csak így közvetve akkor más lenne

vannak ketelyeim azzal kapcsolatban, hogyha a nok iranyitottak volna a vilagot sokkal bekesebb lett volna, szerintem nagyjabol ugyan ugy nezett volna ki a dolog, leven, hogy foleg gazdasagi okok miatt haboruzgattak a nepek, ami meg abszolut logikus altalaban, vagy esetleg azt szeretned kihozni belole hogy a nok nem ismertek volna fel a terulet/hatalom/whatever szerzes fontossagat es rossz vezetok lettek volna mert nem ismertek volna fel mire van szuksege az orszaguknak, hogy fennmaradjon a tobbiekkel szemben?

This post was edited by Cpt_Ghost on Mar 11 2015 04:08am
Member
Mar 11 2015 04:05am
Quote (ZaturekManfred @ 11 Mar 2015 10:44)
Ha már kamuból elviszik őket a vadonba, és kamuból ott vannak 3 hétig a mocsokban pucéron és szintén kamuból lefogynak 10-15 kilót, akkor akár igazi is lehetne.

akar lehetne

oszinten, szerintem egy reszt sem lattam az elejetol a vegeig, biztos igazad van es vesztenek a sulyukbol es nem valoszinu, hogy egy szallodai szobaban toltenek el a 21 napot, de neha annyira mesterkeltnek tunt az egesz, hogy szerintem tuti van valami forgatokonyv

az utolso ilyen resz amire emlekszem, vmi texasi macso volt (ilyen az asszonynak a konyhaban a helye tipusu), meg vmi hippi kornyezetvedo csaj, mar az elejen a nezo szajaba ragtak, hogy mekkora az ellentet a ket emberke kozott

a faszi folyamatosan vadaszni jart, mig a csaj vmi vackot epitett, a lany tobbszor kerte, hogy hadd menjen helyette most o vadaszni, a faszi leoltotta, hogy o a ferfi, ne rohogtesse mar, eltelt x nap, a faszi abszolut semmi elelmet nem talalt, majd meg le is serult, mehetett a csaj vadaszni, mig a faszi maradt bunkert epiteni

jon egy vagas, majd mutatjak ahogy jon vissza a csaj a tengerpartrol, egy tucat halat tartva, amit a kezevel (???) fogott 5 perc alatt, oke
Member
Gold: 69.85
Mar 11 2015 04:06am
Quote (Fej @ 11 Mar 2015 12:05)
akar lehetne

oszinten, szerintem egy reszt sem lattam az elejetol a vegeig, biztos igazad van es vesztenek a sulyukbol es nem valoszinu, hogy egy szallodai szobaban toltenek el a 21 napot, de neha annyira mesterkeltnek tunt az egesz, hogy szerintem tuti van valami forgatokonyv

az utolso ilyen resz amire emlekszem, vmi texasi macso volt (ilyen az asszonynak a konyhaban a helye tipusu), meg vmi hippi kornyezetvedo csaj, mar az elejen a nezo szajaba ragtak, hogy mekkora az ellentet a ket emberke kozott

a faszi folyamatosan vadaszni jart, mig a csaj vmi vackot epitett, a lany tobbszor kerte, hogy hadd menjen helyette most o vadaszni, a faszi leoltotta, hogy o a ferfi, ne rohogtesse mar, eltelt x nap, a faszi abszolut semmi elelmet nem talalt, majd meg le is serult, mehetett a csaj vadaszni, mig a faszi maradt bunkert epiteni

jon egy vagas, majd mutatjak ahogy jon vissza a csaj a tengerpartrol, egy tucat halat tartva, amit a kezevel (???) fogott 5 perc alatt, oke

A pinajara jottek a halak.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141516171825Next
Add Reply New Topic New Poll