d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Est-ce Que Tu Est Charlie? > Mit Gondolsz A Szolasszabadsagrol
Prev1141516171843Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.00
Jan 17 2015 06:15am
Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 14:07)
Tudod ez úgy van, hogy a lelki terror a szólásszabadság miatt teljesen legális.

Ha egy anorexiás belehal, mert jarabekg lekövérezheti poénból az normális, de egy olyan pofon, amin két nap múlva csak röhög(ne) az már istentelen sötét barbár náci primitív.

A következő felvilágosodásnak annak kellene lennie az emberek történetében, hogy a szavaknak is van akkora ereje, mint a tetteknek, sőt időnként nagyobb.
Szavakkal is lehet embert ölni, a jogrendszer pedig ezt legálisnak tartja.
Member
Gold: 6,440.13
Jan 17 2015 06:17am
Tipikusan az a téma, aminél akármelyik oldalon lehet érvelni.

De engem az zavar kurvára, hogy adott egy teljesen humortalan, öncélúan gyalázkodó rétegújság és most a halálesetek kapcsán mártírrá magasztalják őket és mindeki úgy érzi, hogy most aztán meg kell lovagolni a "Je Suis Charlie" bizniszt. A politikusok meg közszereplők kiállnak a szólásszabadság mellett a választók/emberek szimpátia pontjai miatt, a többiek meg gyártják a pólókat, kitűzőket és persze 100x példányszámban nyomják az újságot. Aztán felvonulnak a szabadság mellett, kinyilvánítják, hogy a szólásszabadságban nincsen "de" az összes Európai vezér kézen fogva végigsétál a Champs-Élysées-en és miután körbeéljenezték egymást amerikától ausztráliáig letartóztatnak egy francia humoristát, aki facebookon beírta, hogy "Je suis Charlie Coulibaly". :D

Ráadás: Másnap reggel hír az indexen, hogy betiltottak egy cikket holokauszt tagadás miatt amit amúgy Európában egy tucat országban börtönnel jutalmaznak.

Most milyen szólásszabadságról beszélünk?
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 06:18am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2015 02:15pm)
Ha egy anorexiás belehal, mert jarabekg lekövérezheti poénból az normális, de egy olyan pofon, amin két nap múlva csak röhög(ne) az már istentelen sötét barbár náci primitív.

A következő felvilágosodásnak annak kellene lennie az emberek történetében, hogy a szavaknak is van akkora ereje, mint a tetteknek, sőt időnként nagyobb.
Szavakkal is lehet embert ölni, a jogrendszer pedig ezt legálisnak tartja.

Pár éve josheide azért szállt rám, mert kiálltam a nevelő célzatú atyai pofon mellett.

Azóta meg lettem győzve, hogy az erőszak elvetendő és inkább szarfejűnek csúfolom az óvodatársai előtt. Abból majd tanul a büdös kölök.
Member
Gold: 5,390.00
Jan 17 2015 06:18am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2015 01:07pm)
egy pofon, agyonverés...

Azt nem értem, hogy szerintetek miért nem minősül bántásnak az, hogy valakinek kritizálod a kinézetét, amitől ő mondjuk még jobban szenvedhet, mint te a pofontól.
Ez miért nem bántás?

miért gondolod, hogy neked jogod van ilyenekkel csesztetni vismajort? Miért gondolod, hogy ez neki nem fáj, csak azért mert szavak?

Az egyik csak abban az esetben minosul bantasnak, ha te is rosszul erzed magad attol, ahogy kinezel. Ennyi erovel mindenkinek kioszthattam volna egy pofont, aki zsido/nagy/krupmli orrozott engem (eleg sok fules lenne itt a vegere). Engem ez nem bant, meg ugy sem, hogy ez valoban provokacio, gyalazkodas. Ez a bantas csak akkor racionalizalodik, ha a befogado fel is engedi, hogy racionalizálódjon, míg a fizikai bantalmazas egyertelmu cselekedet.

Ezert nem bantas.

Ha valaki egy nyilt forumon semmi masrol nem beszel, csak arrol, hogy mennyi noje van, akkor pedig turje kritikat, vagy fogalmazzon meg ellenkritikat, vagy ha irrelevansnak talalja, hagyja figyelmen kivul. Ha jogosnak erzi a kritikat, akkor lehetosege van a viselkedesenek megvaltoztatasara, de az, hogy jogosnak erzi a kritikat, es ettol annyira dühbe jon, hogy fizikai eroszakot alkalaz az szerintem nevetseges (meg a gondolat is).

Quote (ZaturekManfred @ Jan 17 2015 01:07pm)
Újfent megerősítetted, hogy ostoba vagy. Tudod fórumon lehet úgy kommentelni, hogy úgy tűnjön, mintha mindenben neked lenne igazad, de élőben már rég leszerepeltél volna. Ha máshogy nem, egy jogosan kiosztott pofonnal, persze csak a legvégső esetben, mert ellenzem az erőszakot, még akkor is, ha te itt úgy állítasz be, hogy nem.

Elkepzelhetonek tartom, hogyha eloben is egy vita kapcsan elkezdenel szeelyeskedessel kiterni a valaszadas elol, ki tudnalak annyira hozni a sodrodbol pillanatok alatt, hogy fel akarj pofozni, de ezzel is csak az en velemenyemet igazolnad.
Member
Gold: 5,390.00
Jan 17 2015 06:20am
Quote (beni @ Jan 17 2015 01:17pm)
Tipikusan az a téma, aminél akármelyik oldalon lehet érvelni.

De engem az zavar kurvára, hogy adott egy teljesen humortalan, öncélúan gyalázkodó rétegújság és most a halálesetek kapcsán mártírrá magasztalják őket és mindeki úgy érzi, hogy most aztán meg kell lovagolni a "Je Suis Charlie" bizniszt. A politikusok meg közszereplők kiállnak a szólásszabadság mellett a választók/emberek szimpátia pontjai miatt, a többiek meg gyártják a pólókat, kitűzőket és persze 100x példányszámban nyomják az újságot. Aztán felvonulnak a szabadság mellett, kinyilvánítják, hogy a szólásszabadságban nincsen "de" az összes Európai vezér kézen fogva végigsétál a Champs-Élysées-en és miután körbeéljenezték egymást amerikától ausztráliáig letartóztatnak egy francia humoristát, aki facebookon beírta, hogy "Je suis Charlie Coulibaly". :D

Ráadás: Másnap reggel hír az indexen, hogy betiltottak egy cikket holokauszt tagadás miatt amit amúgy Európában egy tucat országban börtönnel jutalmaznak.

Most milyen szólásszabadságról beszélünk?

kivetel persze viktor rnkat, aki egint a leheto legbutabban reagalt

jo ez az orszag
Member
Jan 17 2015 06:20am
Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 02:18pm)
Az egyik csak abban az esetben minosul bantasnak, ha te is rosszul erzed magad attol, ahogy kinezel. Ennyi erovel mindenkinek kioszthattam volna egy pofont, aki zsido/nagy/krupmli orrozott engem (eleg sok fules lenne itt a vegere). Engem ez nem bant, meg ugy sem, hogy ez valoban provokacio, gyalazkodas. Ez a bantas csak akkor racionalizalodik, ha a befogado fel is engedi, hogy racionalizálódjon, míg a fizikai bantalmazas egyertelmu cselekedet.

Ezert nem bantas.

Ha valaki egy nyilt forumon semmi masrol nem beszel, csak arrol, hogy mennyi noje van, akkor pedig turje kritikat, vagy fogalmazzon meg ellenkritikat, vagy ha irrelevansnak talalja, hagyja figyelmen kivul. Ha jogosnak erzi a kritikat, akkor lehetosege van a viselkedesenek megvaltoztatasara, de az, hogy jogosnak erzi a kritikat, es ettol annyira dühbe jon, hogy fizikai eroszakot alkalaz az szerintem nevetseges (meg a gondolat is).

Elkepzelhetonek tartom, hogyha eloben is egy vita kapcsan elkezdenel szeelyeskedessel kiterni a valaszadas elol, ki tudnalak annyira hozni a sodrodbol pillanatok alatt, hogy fel akarj pofozni, de ezzel is csak az en velemenyemet igazolnad.

Az a baj, barátom, hogy a személyeskedés továbbra is a ti fegyveretek. Ha pedig odáig fajulna, hogy felpofozzalak, az olyan okból történne, amit nem sajnálnék, szóval tőlem mehet a buli.
Member
Gold: 43.51
Jan 17 2015 06:24am
tuskesvanek megmondja
Member
Gold: 1.00
Jan 17 2015 06:25am
Quote (jarabekg @ 17 Jan 2015 14:18)

Ezert nem bantas.

Igen a fogadó fél tudatosan dönti el, hogy ez neki fáj-e vagy rosszul esik-e és még ő a hibás, ha fáj neki, mert minek veszi fel.

Egyébként te az itteni bántásokat válaszul kaptad a tieidre. Csak te nem veszed észre magad.

Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 14:18)
Pár éve josheide azért szállt rám, mert kiálltam a nevelő célzatú atyai pofon mellett.

Azóta meg lettem győzve, hogy az erőszak elvetendő és inkább szarfejűnek csúfolom az óvodatársai előtt. Abból majd tanul a büdös kölök.

Én még gyerektelenként azt gondolom, hogy mindig meg lehet oldani erőszak nélkül is, de a szavakkal sokkal nagyobb kárt lehet tenni a gyerekben.
Még durvának sem kell lenni, csak mond neki mindig hogy ügyetlen és rosszul csinálja. ezt tedd meg minden nap és rosszabb lesz az élete, mintha kétszer jól elverted volna <mielőtt kiforgatják a szavaimat nem kell elverni kétszer, csak a szavak erejére akarok utalni>

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 17 2015 06:25am
Member
Jan 17 2015 06:25am
Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 02:18pm)

Ezert nem bantas.

Az első felére is reagálva: szóval szerinted, ha valaki nem elég erős hogy kezeljen egy ilyen helyzetet és nem tudja elengedni a füle mellett a bántó célzásokat, akkor meg is érdemli, hogy te sértegesd.

Ergo te belerúghatsz, mert ő a gyengébb. Gratulálok, ez igazi gerinctelen hozzáállás.

Jót nevettem amúgy, hogy gondolom végig azt hitted, hogy Vismajornak nincs annyi töke, hogy pofánverjen, és már csak úgy élvezetből sértegetted.
Member
Gold: 6,440.13
Jan 17 2015 06:30am
Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 01:20pm)
kivetel persze viktor rnkat, aki egint a leheto legbutabban reagalt

jo ez az orszag

Teljesen figyelmen kívül hagytál mindent, amit mondtam, csak gyorsan rámarkolták az Orbános témára, mert azon még lehet lovagolni.

Igen, mindenki rámozdult a megszólalásra, hogy nem volt egy PC megszólalás, de nem tudom te mennyire örülnél neki, ha Budapest belvárosának lakossága feketékből, burkás nőkből és arab ingruhából álló emberek tarka forgatlenne. Persze tök jó elutazni Marokkóba és ott mecsetről mecsetre járni, vagy Jamaikában csupa feketével ülni egy kávézóban, vagy Mexikóban a spanyolokkal héderelni cancunban, én a japánokat is különösen csípem, de nem bánom, hogy nálunk nem ez a helyzet. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a többi országban is rendesen utálják a bevándorlókat, meg a faszuk ki van a robbangatásokból, de nyilván a liberális eszmékkel nem akarnak szembemenni.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141516171843Next
Add Reply New Topic New Poll