d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Unconditional Basic Income > Feltetel Nelkuli Alapjovedelem
Prev11415161718Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 6,440.13
Nov 23 2014 10:02am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 23 2014 05:00pm)
Az asszony tejfehérje és gluténérzékeny és a kajája kibaszott drága.
A Magyarországon igényelhető támogatás kb havi 3-5k között lenne, de ezt sem a magyar állam adja, hanem egy nemzetközi szervezet. Ami például norvégiában 5000 koronát ad (olyan 180k huf), ami még a fizetéshez arányítva is azt jelenti, hogy ott kb +25-30% a havi átlagfizetéshez pluszban.

De nem tudom miért éri meg nekik jobban támogatni azokat, akiknek amúgy nem annyira megterhelő és itthon miért csak ezt a lófasz összeget adják.

előző postban leírtam, hogy mi minden jár gluténérzékenyeknek...nem egy giga összeg, de mégis mennyit kéne adni?

Mondjuk nem nagyon hiszem, hogy 180 ezer forintot adnak Norvégiában, de oké.
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2014 10:08am
Quote (beni @ 23 Nov 2014 18:02)
előző postban leírtam, hogy mi minden jár gluténérzékenyeknek...nem egy giga összeg, de mégis mennyit kéne adni?

Mondjuk nem nagyon hiszem, hogy 180 ezer forintot adnak Norvégiában, de oké.

Kint a hiteleseknek adótámogatás jár, még a külföldi hitelek után is, meg a szellemi fogyatékosok után is jár támogatás, meg minden szarért.

Anyósoméknak van egy szellemi fogyatékos gyereke, meg egy valag hitele ITTHON. Anyósom egy percet nem dolgozott mióta kint van. Az apósom pedig két éve dolgozik kint, mint buszsofőr, havi 24000 koronáért (900k huf).

A gyerek és a hitelek miatt kaptak az államtól a tavalyi évi elszámolás végén 63000 koronát! 2.4 Milliót.

Norvégia / 10

<smat anyja meg ne lássa, mert a magas vérnyomásának nem tenne jót, ha rájönne, hogy a hitellel norvégiába kellett volna menni>

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 23 2014 10:09am
Member
Gold: 69.85
Nov 23 2014 10:12am
Quote (beni @ 23 Nov 2014 17:55)
De ez TÉNYLEG nem leszólás a betegségre, csak mondom.

Inkabb legyen az, mert akkor tobb +1..
Member
Nov 23 2014 10:15am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 23 2014 05:08pm)
Kint a hiteleseknek adótámogatás jár, még a külföldi hitelek után is, meg a szellemi fogyatékosok után is jár támogatás, meg minden szarért.

Anyósoméknak van egy szellemi fogyatékos gyereke, meg egy valag hitele ITTHON. Anyósom egy percet nem dolgozott mióta kint van. Az apósom pedig két éve dolgozik kint, mint buszsofőr, havi 24000 koronáért (900k huf).

A gyerek és a hitelek miatt kaptak az államtól a tavalyi évi elszámolás végén 63000 koronát! 2.4 Milliót.

Norvégia / 10

<smat anyja meg ne lássa, mert a magas vérnyomásának nem tenne jót, ha rájönne, hogy a hitellel norvégiába kellett volna menni>

Oké. De vess arra egy pillantást, hogy Norvégia a világ leggazdagabb országa kb (egy főre jutó GDP alapon). Giga kőolaj készletei vannak, szufficitesek, mint az atom és eközben fele annyian vannak.

Tök fölösleges hőbörögni, hogy bezzeg Orbánék nem tudják ezt összehozni. Nekünk nincs tengerünk, nincs kőolajunk és lenullázott minket két háború meg a kommunizmust az utóbbi 100 évben.
Member
Gold: 2,496.00
Nov 23 2014 10:16am
Quote (beni @ Nov 23 2014 05:15pm)
Oké. De vess arra egy pillantást, hogy Norvégia a világ leggazdagabb országa kb (egy főre jutó GDP alapon). Giga kőolaj készletei vannak, szufficitesek, mint az atom és eközben fele annyian vannak.

Tök fölösleges hőbörögni, hogy bezzeg Orbánék nem tudják ezt összehozni. Nekünk nincs tengerünk, nincs kőolajunk és lenullázott minket két háború meg a kommunizmust az utóbbi 100 évben.

itt van nekunk a foldcsakra, meg a kisgazdak
Member
Nov 23 2014 10:17am
Quote (TresholdOfUniverse @ Nov 23 2014 05:16pm)
itt van nekunk a foldcsakra, meg a kisgazdak

Dobogókő ftw.
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2014 10:20am
Quote (beni @ 23 Nov 2014 18:15)

Mint mondtam ezt a támogatást nem az állam adja, hanem valami nemzetközi szar, aminek mi is a tagjai vagyunk.

Quote (beni @ 22 Nov 2014 22:51)
Jah, most ránéztem, hogy aki hoz egy igazolást arról, hogy ő glutén érzékeny, az

1. súlyos fogyatékosnak minősül és SZJA kedvezményt kap
2. emelt családi pótlék amíg gimnazista a gyerek
3. gyermekgondozási segély, ha az anyuka a gyermek betegsége miatt meghosszabbítja a GYES-t
4. külön kérvénnyel ápolási díj is igényelhető
5. közgyógy igazolvány

Nem mintha le akarnám becsülni a betegséget, de ez annyi, hogy glutén mentes cuccokat kell enni. Mégis minden szar jár (gyermekgondozási segély? wtf?).

Amit ebből a felnőtt megkap az az szja kedvezmény, ami a minimálbér 5%-a. 5k huf havonta.
Közben meg a gluténmentes kaják legalább kétszer, de sokszor háromszor annyiba kerülnek.

Amúgy ennek is vannak fokozatai, van aki órákig hány ha csak szennyezett kaját eszik, és a nem tartalmaz glutént és a garantáltan gluténmentes termék sem ugyanaz és nem is ugyanannyiba kerül...

Amúgy tényleg utána fogok nézni, én vérhígítót szedek, nem emelhetek stb.
Elvileg nekem is kéne kapnom valami támogatást, nem?
Member
Gold: 2,496.00
Nov 23 2014 10:24am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 23 2014 05:20pm)
Mint mondtam ezt a támogatást nem az állam adja, hanem valami nemzetközi szar, aminek mi is a tagjai vagyunk.

Amit ebből a felnőtt megkap az az szja kedvezmény, ami a minimálbér 5%-a. 5k huf havonta.
Közben meg a gluténmentes kaják legalább kétszer, de sokszor háromszor annyiba kerülnek.

Amúgy ennek is vannak fokozatai, van aki órákig hány ha csak szennyezett kaját eszik, és a nem tartalmaz glutént és a garantáltan gluténmentes termék sem ugyanaz és nem is ugyanannyiba kerül...

tudok nehany hagyomanyorzo ezoterikus csontkovacsot, teliholdkor fillekert kikupalnak a modern tarsadalom betegsegeibol
Member
Nov 23 2014 10:25am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 23 2014 05:20pm)

http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=71659823&f=129&p=482486499

és mennyi támogatást kéne kapnia?
Member
Gold: 69.85
Nov 23 2014 10:29am
Quote (CyberPunk666 @ 23 Nov 2014 18:20)

Ezt irtam en is.

Amugy meg most a csaj, is pl, akire eng donoltam, ha szennyezett kajat eszik, akkor kivarasodik a bore lenyegeben es egyszeruen elkerulhetetlen neha, hogy belefusson olyan kajaba, a gyogyszer folyamatosan kell neki + borapolo szarok. Egyszer csak siman dumaltunk arrol, hogy milyen szuletesnapi kajat tudna osszeallitani maganak, milyen kajakat, meg legyen suti is es ne egy narancsba legyen beleszurva a gyertya... Hat nem irigylem. Aztan a beszelgetes utan, kivancsisagbol raneztem a specko dietas kajakra egy boltbna, hat azert elegge elmehetnekafaszomba kategoria, milyen overpriced.
Go Back To Magyar Topic List
Prev11415161718Next
Add Reply New Topic New Poll