Quote (beni @ 23 Nov 2014 18:15)
Oké. De vess arra egy pillantást, hogy Norvégia a világ leggazdagabb országa kb (egy főre jutó GDP alapon). Giga kőolaj készletei vannak, szufficitesek, mint az atom és eközben fele annyian vannak.
Tök fölösleges hőbörögni, hogy bezzeg Orbánék nem tudják ezt összehozni. Nekünk nincs tengerünk, nincs kőolajunk és lenullázott minket két háború meg a kommunizmust az utóbbi 100 évben.
Mint mondtam ezt a támogatást nem az állam adja, hanem valami nemzetközi szar, aminek mi is a tagjai vagyunk.
Quote (beni @ 22 Nov 2014 22:51)
Jah, most ránéztem, hogy aki hoz egy igazolást arról, hogy ő glutén érzékeny, az
1. súlyos fogyatékosnak minősül és SZJA kedvezményt kap
2. emelt családi pótlék amíg gimnazista a gyerek
3. gyermekgondozási segély, ha az anyuka a gyermek betegsége miatt meghosszabbítja a GYES-t
4. külön kérvénnyel ápolási díj is igényelhető
5. közgyógy igazolvány
Nem mintha le akarnám becsülni a betegséget, de ez annyi, hogy glutén mentes cuccokat kell enni. Mégis minden szar jár (gyermekgondozási segély? wtf?).
Amit ebből a felnőtt megkap az az szja kedvezmény, ami a minimálbér 5%-a. 5k huf havonta.
Közben meg a gluténmentes kaják legalább kétszer, de sokszor háromszor annyiba kerülnek.
Amúgy ennek is vannak fokozatai, van aki órákig hány ha csak szennyezett kaját eszik, és a nem tartalmaz glutént és a garantáltan gluténmentes termék sem ugyanaz és nem is ugyanannyiba kerül...
Amúgy tényleg utána fogok nézni, én vérhígítót szedek, nem emelhetek stb.
Elvileg nekem is kéne kapnom valami támogatást, nem?