d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mennyi A Minimum?
Prev1141516171820Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 519.11
Jun 24 2014 01:26am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Jun 2014 08:17)
Lesz par millad amiert romma robotolod magad 24/7, es meg csak nyelvet se feltetlenul tanulsz.

Marmint persze, csinaljad, csak nem tartom indokoltnak ezt a lelkesedest.

A 105ks szemuveg meg azert egy kicsivel tulmutat az igenyessegen szerintem...

105k volt egy normális szemüveg + napszemüveg (optikai) + lencse a mostaniba mert romlott a szemem.
Tudom, hogy rommá meloznám magam, de ez ilyen.
Member
Gold: 2,496.00
Jun 24 2014 01:44am
Quote (Psyclon @ Jun 24 2014 08:26am)
105k volt egy normális szemüveg + napszemüveg (optikai) + lencse a mostaniba mert romlott a szemem.
Tudom, hogy rommá meloznám magam, de ez ilyen.

Igen, es aztan hogyan tovabb?

Hiaba van par millad, ha utana ugyanugy csak segedmunkat tudsz vallalni, esetleg elmehetsz pincernek. Hacsaknem vallalkozni akarsz, de ezt valahogy nem tartom tul valoszinunek.

Egy akarmilyen informatikai/mernoki/kozgazos BSCvel es minimalis kapcsolattal eleg jo melokat meglehet fogni, miert nem tanulsz?
Member
Gold: 0.00
Jun 24 2014 02:07am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Jun 2014 08:44)

Hiaba van par millad, ha utana ugyanugy csak segedmunkat tudsz vallalni, esetleg elmehetsz pincernek. Hacsaknem vallalkozni akarsz, de ezt valahogy nem tartom tul valoszinunek.

Egy akarmilyen informatikai/mernoki/kozgazos BSCvel es minimalis kapcsolattal eleg jo melokat meglehet fogni, miert nem tanulsz?

Könnyebb a szüleit lehúzni gondolom.
Member
Jun 24 2014 02:17am
Quote (fahrii @ Jun 24 2014 09:07am)

Konnyebb, es pont ezert nehez rovidtavon feladni... attol nem lesz szarabb ember hogy ilyen hattere van es el vele, csak nem ertem miert nem "fekteti be", ahogy Bazur is irta.
Member
Gold: 33,265.80
Jun 24 2014 02:25am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Jun 2014 07:22)
Az eleg koleszos eletszinvonal lesz :D

30-40kert berelsz szobat, etkezes legalabb 30k, es elni is kell

en itt Szofiaban kijovok 80bol kenyelmesen, ugy hogy jol elek, de ez egy lenyegesen olcsobb hely

A kollegiumomat fedezi az osztondijam, szoval 80k-t ugy szamoltam, hogy legalabb arra nem kell kolteni.
Member
Gold: 519.11
Jun 24 2014 02:38am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Jun 2014 08:44)

Miért ne akarnék vállalkozni?
Továbbá ha lenne pár milla a zsebemben tuti hogy mezőgazdasági oldalon mennék tovább. Mivel családomnak van földje későbbiekben azzal akarok foglalkozni.
Ez a hajopicérkedés csak egy amolyan hirtelen támadt 5let amúgy.
A legvalószínűbb az lesz, hogy felmondok, újra érettségizek és megyek valami egyetemre/főiskolára mezőgazdasági szakirányban és le fogom szarni hogy a szüleim finanszírozzák 25 éves létemre. Max ha nagyon úgy van, akkor keresek valami alkalmi munkát amit suli mellett tudok végezni.
Mert ez mellett a meló mellett még a levelezős se megoldás, meg azt igazság szerint nem is csinálnám.

Quote (fahrii @ 24 Jun 2014 09:07)

Őstermelő vagyok + kft tag ami évi mit tudom hány milla bevételt jelent.
Szóval jah, valóban lehúzom a szüleimet azzal ha apámtól kérek pénzt ha kifutok a fizetésemből hónap végére vagy mondjuk évente egyszer kérek valamit ami 100k felett van. Ilyen pl a szemüveg most.
Ja meg itthon élek. Gec ez falu mi a faszomnak költöznék el? :) Itt nem gáz ha együtt élsz a szüleiddel. Kajámat egy az egyben én állom pl, főleg mióta diétázom.

This post was edited by Psyclon on Jun 24 2014 02:39am
Member
Gold: 1.69
Jun 24 2014 02:39am
180-220k-ból szerintem jól meg lehet lenni
350k-ból meg már nagyon kényelmesen
Member
Gold: 39,210.00
Jun 24 2014 02:40am
kicsit bonyolultá tettétek ezt a dolgot, a kérdés ugy szólt hogy mennyi a minimum amiből megélnél. Ne vonjatok le semmit belőle (kb koliösztöndijból megy) mert ugy a szam nem lesz reális imo.

ha ledobnanak ismerös/pénz meg egyéb dolgok nelkül egy uj helyre, mennyiből tudnad az életed megoldani az általad kényelmesnek vélt szinten. ugy összehasonlitható lesz a végeredmény
Member
Gold: 33,265.80
Jun 24 2014 02:47am
Quote (qkatz @ 24 Jun 2014 09:40)
kicsit bonyolultá tettétek ezt a dolgot, a kérdés ugy szólt hogy mennyi a minimum amiből megélnél. Ne vonjatok le semmit belőle (kb koliösztöndijból megy) mert ugy a szam nem lesz reális imo.

ha ledobnanak ismerös/pénz meg egyéb dolgok nelkül egy uj helyre, mennyiből tudnad az életed megoldani az általad kényelmesnek vélt szinten. ugy összehasonlitható lesz a végeredmény

oks akkor koli 60k + 80k minden masra. Kb ennyi a minimum nekem, 140k.
Member
Jun 24 2014 02:59am
Quote (qkatz @ Jun 24 2014 09:40am)

ha ledobnanak penz es ismerosok nelkul sanghajban, akkor aruba bocsatanam a testemet

Quote (Psyclon @ Jun 24 2014 09:38am)
Miért ne akarnék vállalkozni?
Továbbá ha lenne pár milla a zsebemben tuti hogy mezőgazdasági oldalon mennék tovább. Mivel családomnak van földje későbbiekben azzal akarok foglalkozni.
Ez a hajopicérkedés csak egy amolyan hirtelen támadt 5let amúgy.
A legvalószínűbb az lesz, hogy felmondok, újra érettségizek és megyek valami egyetemre/főiskolára mezőgazdasági szakirányban és le fogom szarni hogy a szüleim finanszírozzák 25 éves létemre. Max ha nagyon úgy van, akkor keresek valami alkalmi munkát amit suli mellett tudok végezni.
Mert ez mellett a meló mellett még a levelezős se megoldás, meg azt igazság szerint nem is csinálnám.

Őstermelő vagyok + kft tag ami évi mit tudom hány milla bevételt jelent.
Szóval jah, valóban lehúzom a szüleimet azzal ha apámtól kérek pénzt ha kifutok a fizetésemből hónap végére vagy mondjuk évente egyszer kérek valamit ami 100k felett van. Ilyen pl a szemüveg most.
Ja meg itthon élek. Gec ez falu mi a faszomnak költöznék el? :) Itt nem gáz ha együtt élsz a szüleiddel. Kajámat egy az egyben én állom pl, főleg mióta diétázom.

Most ezt ugy mondod, mintha a te erdemed lenne. Engem is tamogattak a szuleim sokmindennel nincs abban semmi rossz(meg persze tamogatnak most is, csak nem a mindennapokhoz), de azert azt nem fogom fel a sajat erdememkent, vagy ugy mintha jarna...

Egy foiskolat minden tovabbi nelkul el lehet melo mellett vegezni, es valoszinuleg tobb szabadidod lesz mint egy cirkalohajon az indiai munkasok kozt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141516171820Next
Add Reply New Topic New Poll