Quote (HunIndex @ 16 Dec 2012 12:22)
múltkor ilyen pohár akció volt Stoczek-ban, hogy 0,5-ös üdítő mellé retro poharat adtak. Leültem egy random asztalhoz, aztán látom, hogy valaki otthagyta. megebédeltem, gondolkoztam, hogy haza hozzam-e, aztán mondom ha nem én akkor majd vmi random úgyis haza viszi, úgyhogy elhoztam. Aztán most megnéztem ezeket, és (kb nekem is az említett videótól kezdve) volt egy ilyen gondolatom, hogy most mi a faszt csináltam volna, ha odajött volna Tomcat 20 kamerával, kiírja a nevem a műsorba, meg hogy éttermi tolvaj és elkezdi mondani nekem, hogy te tolvaj geci. Ott bevallottam volna, visszaadtam volna etc, de bazzeg a videó megmarad. Most beleestem egy ilyen hibába, és akkor életem végéig el vagyok ítélve. Látják haverok, szülők etc, akkor ők mit mondanak. És a videóból kb az jön majd le, hogy mindig lopok. És akkor majd ezek után, mondjuk ha egyszer meglátja a főnököm akkor mi van, vagy netalántán ismert személyiség leszek. Akkor felhánytorgatják ezt a szart, mert hogy egyszer elhoztam egy poharat.
Nem akartam ilyen irányba elmenni pedig, meg beszállni a vitába, de miközben írtam a tl;dr-t csak ez jött ki belőlem. Megfogadtam, hogy soha többé nem teszek ilyet. Akár milyen kis szar dologról van szó. Inkább otthagyom, vigye haza más.
nagyon nem ugyanaz a két említett eset. Az egyik effektíve megfogható értéket (nem keveset ráadásul) képvisel, továbbá vki lehet ezzel közlekedik munkába vagy van pár bringás ismerősöm aki szó szerint bele van zúgva a gépébe, szóval eszmei értékről is beszélhetünk.
Míg egy pohár sem anyagi értéket (ad 1 ajándék, ad 2 pár száz ft-ról beszélünk), sem eszmei értéket (miután effektíve akkor kapta és érzelmi szálak nehezen fűződhetnének hozzá) nem jelent,
így azt behúzni sztem egyáltalán nem para, és ha Tomcat az arcomba tolna egy kamerát miután lenyúltam a poharat (azt sztem simán behúzom ha addig nem jönnek vissza érte míg befejezem a kaját, azt megvárom persze) akkor ezt szépen megmondanám neki, s ha ez nem tetszik a világnak akkor elnézését kérem