d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Vallás Topic > No Haterz
Prev1141516171840Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 02:12am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:06am)
Kétségtelenül intelligens állat. A delfin is. A macska is. Mindenbizonnyal a delfin is le tudná rajzolni saját magát, hogyha megmutatnák neki hogy kell... meg ugyebár lenne mivel... De a hit az más kérdés, az nem "materiál". Az elefánt látja a másik elefántot, tudja, hogy hogyan néz ki. Még magát is tudja hogy néz ki valószínűleg. De a hit az más. Az állatok nem gondolkoznak olyanon, amiről nincsen tapasztalásuk. Szerintem legalábbis.

De van tapasztalásuk. Meghalt egy társuk, gyászolják, eltemetik. Ha te elefánt lennél te se tudnál sokkal több mindent csinálni, hiába lennél nagy koponya.

Az, hogy valaki le tudja rajzolni magát eléggé fejlett gondolkodást sejtet. Azt nem elég látni, hanem fel is kell fogni. Egy csecsemőnek is mittumén mikorra alakul ki az énképe, amikor felismeri magát a tükörben. Addig csak nézi a kezét, hogy mi a szar ez.
Member
Gold: 931.79
Aug 8 2012 02:17am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:45am)
Egyetlen igazi "érv" szól Isten létezése mellett, amit nem lehet semmivel sem magyarázni: Ez pedig a világunk több dimenzióban való kiterjedése (tudományos tény).

Az ember nem csak anyagból áll. Innentől kezdve, ha van szelleme, akkor nyílván való módon az nem hal meg a testével, hisz' nem ezen dimenzió része. Evolúcióval nem lehet ezeket a dolgokat megmagyarázni.

Ez pedig nem tudományos tény.
Member
Gold: 18,523.52
Trader: Trusted
Aug 8 2012 02:18am
Quote (beni @ 8 Aug 2012 10:12)
De van tapasztalásuk. Meghalt egy társuk, gyászolják, eltemetik. Ha te elefánt lennél te se tudnál sokkal több mindent csinálni, hiába lennél nagy koponya.

Az, hogy valaki le tudja rajzolni magát eléggé fejlett gondolkodást sejtet. Azt nem elég látni, hanem fel is kell fogni. Egy csecsemőnek is mittumén mikorra alakul ki az énképe, amikor felismeri magát a tükörben. Addig csak nézi a kezét, hogy mi a szar ez.

Igen, meghalt egy társuk és gyászolják, mert szerették. Mert a csorda részét képezte. Az életük részét képezte. De azzal nem higy mi lesz velük miután meghaltak. Eltemetik, mert meghalt és kész. Nem adják semmi jelét annak, hogy megpróbálnának bármilyen szinten is kapcsolatba lépni felsőbbrendű lénnyel, termtővel, Istennel, akármivel. Semmi jelét nem mutatják. Ha hinnének bármiben is, akkor valamilyen úton-módon az kifejezésre is kerülne.

Persze, hogy fejlett... én is ezt mondom hogy fejlett. De a KÜLSEJÉT látja. Meg hogy ő egy elefánt. De attól még "láthatatlan" dolgokban nem hisz.

Quote (iFeelAlone @ 8 Aug 2012 10:17)
Ez pedig nem tudományos tény.

Nagyon szeretem a csillagászoatot, rengeteg ezzel kapcsolatos műsort láttam Hawking világegyetemétől kezdve, a legújabb kutatásokig. Gyakorlatilag bizonyított. Mert hatásuk van a gravitációra például.

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Aug 8 2012 02:20am
Member
Gold: 0.00
Aug 8 2012 02:18am
Quote (beni @ Aug 8 2012 09:12am)

én sokszor csináltam olyat, hogy megfogtam a macskánkat és odaálltam vele a tükörhöz de valamiért soha nem nézett bele a saját szemébe, akárhogy álltam mindig elfordította a fejét. a 17 éve alatt soha nem láttam, hogy magát nézte volna a tükörben. de minket felismert, követte a szemünket is tükrön keresztül.
mondjuk eredetileg az volt a célom, hogy felfogja, hogy 10x akkora vagyok mint ő úgyhogy legyen kurvára hálás, hogy még életben van miután meg mer karmolni vagy valami.
még mindig óvatosan nyitom ki az ajtót, hogy nehogy bejöjjön a macska pedig már több mint fél éve halott.

This post was edited by daneeka10 on Aug 8 2012 02:19am
Member
Aug 8 2012 02:20am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:18am)
Igen, meghalt egy társuk és gyászolják, mert szerették. Mert a csorda részét képezte. Az életük részét képezte. De azzal nem higy mi lesz velük miután meghaltak. Eltemetik, mert meghalt és kész. Nem adják semmi jelét annak, hogy megpróbálnának bármilyen szinten is kapcsolatba lépni felsőbbrendű lénnyel, termtővel, Istennel, akármivel. Semmi jelét nem mutatják. Ha hinnének bármiben is, akkor valamilyen úton-módon az kifejezésre is kerülne.

Persze, hogy fejlett... én is ezt mondom hogy fejlett. De a KÜLSEJÉT látja. Meg hogy ő egy elefánt. De attól még "láthatatlan" dolgokban nem hisz.

Oké, te vagy az elefánt, kurva nagy csülkökkel, meg ormánnyal és néz téged egy másik faj. Milyen jelét tudod adni, hogy te kapcsolatot próbálsz teremteni egy "felsőbbrendű lénnyel"?
Member
Aug 8 2012 02:22am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:18am)

Nagyon szeretem a csillagászoatot, rengeteg ezzel kapcsolatos műsort láttam Hawking világegyetemétől kezdve, a legújabb kutatásokig. Gyakorlatilag bizonyított. Mert hatásuk van a gravitációra például.

De mi bizonyított? Hogy van több dimenzió? Szerintem inkább feltételezés, de legyen bizonyított. Hogyan magyarázza ez Isten létét.

Kicsit Occam borotvája jut eszembe:

Ockham borotvája filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt kell választani, amelyik az egyszerűbb. Első megfogalmazója William Ockham, a 14. században élt angol filozófus, ferencesrendi szerzetes.

Van több dimenzió. Oké. De miért kell belerakni az egyenletbe Istent?
Member
Aug 8 2012 02:24am
Quote (beni @ 8 Aug 2012 10:20)
Oké, te vagy az elefánt, kurva nagy csülkökkel, meg ormánnyal és néz téged egy másik faj. Milyen jelét tudod adni, hogy te kapcsolatot próbálsz teremteni egy "felsőbbrendű lénnyel"?

Ha Te egy elefánt vagy és úgy gondolod, hogy egy felsőbbrendű lény van feletted, aki termetett téged és halálod után is a sorsodról gondoskodik, akkor életben próbálsz valami olyat csinálni, alkotni, amivel ezzel a felsőbbrendű lénnyel kommunikálsz... kövekből összerugdolsol egy kis kupacot a csorda többi tagjával, valamilyen szertartásos rituálét folytatsz a csordával (egyedül azok nem sok mindent csinálak btw). De a szabadon élő elefánt (ami nem lépett kapcsolatba az emberrel) az nem csinál semmi ilyet. Él, eszik, közösül, meghal.

/e: Isten létét nem kell belerakni. Magától adódik. Ha hiszel abban, hogy az ember nem csupán anyag, hanem bármilyen szinten is van kiterjedése másik dimenzióban, különböző érzékelések által, akkor abban a dimenzióban létezik a te lelked is és ebben a dimenzióban van Isten.

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Aug 8 2012 02:26am
Member
Aug 8 2012 02:27am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:24am)
Ha Te egy elefánt vagy és úgy gondolod, hogy egy felsőbbrendű lény van feletted, aki termetett téged és halálod után is a sorsodról gondoskodik, akkor életben próbálsz valami olyat csinálni, alkotni, amivel ezzel a felsőbbrendű lénnyel kommunikálsz... kövekből összerugdolsol egy kis kupacot a csorda többi tagjával, valamilyen szertartásos rituálét folytatsz a csordával (egyedül azok nem sok mindent csinálak btw). De a szabadon élő elefánt (ami nem lépett kapcsolatba az emberrel) az nem csinál semmi ilyet. Él, eszik, közösül, meghal.

:lol: Hát nem tudom.

Lehet ateisták.
Member
Gold: 710.00
Aug 8 2012 02:28am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:24am)

/e: Isten létét nem kell belerakni. Magától adódik. Ha hiszel abban, hogy az ember nem csupán anyag, hanem bármilyen szinten is van kiterjedése másik dimenzióban, különböző érzékelések által, akkor abban a dimenzióban létezik a te lelked is és ebben a dimenzióban van Isten.

????
mondjuk hogy elfogadod a tényt hogy az ember nem csupán anyag, ettöl függetlenül hogy jön a képbe isten?
Member
Aug 8 2012 02:31am
Quote (sylke @ 8 Aug 2012 10:28)
????
mondjuk hogy elfogadod a tényt hogy az ember nem csupán anyag, ettöl függetlenül hogy jön a képbe isten?

Ha nem vagy csupán anyag, hanem van mondjuk lelked, akkor felmerül a kérdés, hogy az mégis honnan származik? Nem evolúcióból nyílván... és ha nem tartozik szorosan a testedhez. Anyagi szinten nem részed, akkor nem hal veled. Akkor mi lesz vele??? Itt jön a képbe, hogy ezek a lelkek nyílván nem bolyonganak a világegyetemben csak úgy. Az elég világegyetem egy rendszer. Mindennek van szabálya, miét lennének pont a lelkek kivételek ezalól? Ergó van egy felsőbbrendű lény, aki ezt az egészet is szabályozza...

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Aug 8 2012 02:32am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141516171840Next
Add Reply New Topic New Poll