Quote (jarabekg @ Dec 16 2010 08:32am)
Az biztos, hogy a kempo sokkal nagyobb spektrumot ölel át, így például a kick boxban semmilyen jellegű önvédelmet nem tanítanak, és a legtöbb helyen már dobásokat, gáncsokat sem (kivéve a lábsöprést). Viszont sok olyan dolgot igen, mint ütemérzék robbanékonyság, csak a kick boxban lehet elsajátítani, ami egy versenyen elengedhetetlen. A kick box tényleg csak a versenyre koncentrál, és én ezért szerettem. És azt hogy elmegyünk kempo versenyreés nyerünk nem az ujjamból szoptam ki (akk mért épp a kempot mondtam volna), olyan totál technikátlan különösebben nem is tehetséges embereink jutottak ki kempo vbre ukrajnába, és nyerték meg azt, akik kick boxban soha nem értek el még csak hasonló eredményt sem. És végül hozzátenném, hogy egy kis ideig a mi tímünk is egy kempo egyesülethez tartozott, mint kickbox szakág.
Elmondom, hogy kismillió szervezet van például thaiboxból meg kickboxból is és én is edzettem már együtt "világbajnokkal" aki objektívé mércével megyei bajnok lehetett volna szerintem. Nyilván jó volt meg minden, most nem leszólni akarom, de nem annyira mint amit a titulus sugall = körbeverte a világot. Kemponak sajnos nincs olyan sok jó, kiművelt edzője, mint az előbbi két stílusnak (én is 5 helyen voltam mire rátaláltam egyre akire azt mondom, hogy normális technikás edzéseket tart). Ebből kifolyólag kempoban is sok olyan van még lila és barna öv tájékán is akik egy szép balegyeneset se igazán tudnak megütni (merthogy ez sem olyan dolog, hogy kilendítem a bal kezem aztán kész). Láttam versenyzőket is akikre azt mondtam, hogy baromi ciki ilyen figurát kirakni egy stadionnyi ember elé. Ha ehhez hozzáveszed, hogy valószínűleg olyan számban indultál ami neked kedvez (lightcontact ütésrugás, nincs ölelkezés stb) akkor nem csoda, hogy nyerni tudsz.
Szerintem onnan kezd el érdekes lenni a történet, amikor egy jó kempost összeállítanak egy jó thaiboxossal. Ha vale tudo, akkor pedig egyértelmű, hogy a kemposnak áll a zászló.
Amúgy meg el kell menni megnézni egy edzést, beszélni az oktatóval, beleszimatolni a légkörbe és ezt IS mérlegelni kell a választásnál. Egy stílus önmagában még csak egy irányvonal. Van olyan kyo edző aki tradicionális karatét tanít és mindig hikitébe fut vissza a kéz ütésváltásnál, van aki katáknál tanítja, de a kéztechnika már a boxon alapul minden esetben...kurva sokat számít, holott ugyanaz a "stílus".
Ontopic: 4-5 ezerért is van pár edzés (főleg ha alkalmanként fizetsz: box diákkal olyan 800 környékén van ott ahova én járok) de viszonylag kevés. Aikidot nem ajánlom ha kifejezetten önvédelmi célok lebegnek a szemeid előtt (se kungfut). Krav-maga drága lesz neked szerintem, ha ilyen szűkös a budget, de kérdezd meg. Van még pár hasonló rendszer (defendo pl) nézz körbe a neten.
Quote (jarabekg @ Dec 16 2010 08:32am)
Az biztos, hogy a kempo sokkal nagyobb spektrumot ölel át, így például a kick boxban semmilyen jellegű önvédelmet nem tanítanak, és a legtöbb helyen már dobásokat, gáncsokat sem (kivéve a lábsöprést). Viszont sok olyan dolgot igen, mint ütemérzék robbanékonyság, csak a kick boxban lehet elsajátítani, ami egy versenyen elengedhetetlen. A kick box tényleg csak a versenyre koncentrál, és én ezért szerettem. És azt hogy elmegyünk kempo versenyreés nyerünk nem az ujjamból szoptam ki (akk mért épp a kempot mondtam volna), olyan totál technikátlan különösebben nem is tehetséges embereink jutottak ki kempo vbre ukrajnába, és nyerték meg azt, akik kick boxban soha nem értek el még csak hasonló eredményt sem. És végül hozzátenném, hogy egy kis ideig a mi tímünk is egy kempo egyesülethez tartozott, mint kickbox szakág.
ez viszont baromság
This post was edited by beni on Dec 16 2010 02:18am