d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Küzdősportok / Harcművészetek
Prev1141516171821Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Dec 15 2010 07:36pm
Quote (beni @ Dec 16 2010 12:59am)
érzem, hogy tartanom kellett volna magam a "nem postolok ide" dologhoz...

ne ölesd meg magad bazzeg még kell teljesítenem egy gazdasági tárgyat!
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Dec 15 2010 09:08pm
Quote (beni @ Dec 15 2010 08:28pm)
az első pár oldal után megfogadtam, hogy nem fogok beírni, de ezt a videót nem tudom szó nélkül hagyni

Halál komolyan ezek után akarod leszólni a kempot? kettőspont és baromi sok D

Aki képes ilyen versenyszámban elindulni annak valami baja van.

: DDDDDDDD
azon a videón én is nevettem

én a muay thait vagy a sima boxot ajánlanám. :)

na elolvastam az egészet és hát elég vicces jarabekg szövegelése hogy a kickbox überel mindent..

This post was edited by Rezs on Dec 15 2010 09:19pm
Member
Gold: 5,390.00
Dec 16 2010 01:12am
Quote (Rezs @ Dec 16 2010 04:08am)
: DDDDDDDD
azon a videón én is nevettem

én a muay thait vagy a sima boxot ajánlanám. :)

na elolvastam az egészet és hát elég vicces jarabekg szövegelése hogy a kickbox überel mindent..

kb 3x elmondtam h önvédelemre nem igazán alkalmas, csak mint verseny sport jobb imo mint a többi :mellow:
Member
Gold: 25,162.16
Dec 16 2010 01:18am
Quote (beni @ 16 Dec 2010 02:48)
Ez nem személyes sértegetés. Egyszerűen látszik, hogy baromi tájékozatlan vagy.

Az általad postolt videó után meg totál érthetetlen a más stílusok szidása... (ha nem ilyen stílusban kezdődött volna a diskurzus most leírnám a véleményem, de inkább elkönyvelem meddő vitának a dolgot)

Ha 12 éves kickbox, világbajnok meg ketrecharcos múlttal össze akarsz csomagolni egy "nyilvánvalóan" fos stílusú kempost akkor csak szólj. Te választod a szabályokat is csak ne ezt a nyomorék együtéses szar legyen mert az kiborít.

kerd meg mesht hogy keszitsen fel addig.
Member
Gold: 6,440.13
Dec 16 2010 01:23am
Quote (jarabekg @ Dec 16 2010 02:09am)
Soha nem gondoltam volna, hogy beni tud annyira gyerekes lenni, hogy verekedést provokáljon.

:huh: Azért igazántehetnél különbséget a "gyerekes" verekedés és a "sparring" (lásd korábbi wikis szócikk) között főleg ha lightcontactban egyezünk ki. Nem a Moszkvához hívtalak este 10-re, hanem edzőterembe.

Amúgy meg számomra viszonylag tiszta sor, hogy minden egyéb feltételtől eltekintve (ugyanolyan edzett/ügyes/nehéz/stb) egy boxoló, box szabályok között le fog verni egy kempost, hisz amíg az egyik x ideig csak boxolással foglalkozott addig a másik tekintélyes időt beleölt az önvédelem, rugások, földharc esetleg fegyveres harc csiszolásába is. Ugyanez a helyzet egy lightcontactos kickboxos vagy ilyen "egyszer megütlek és enyém az érem" gyerek esetében. Viszont én ennek ellenére egy jó stílusnak tartom a kempot, mert nagyon széles spektrumot igyekeznek lefedni és szerintem minden amit megtanulsz hozzájárul a fejlődésedhez. Egy versenyző kickboxos esetében ez megáll az ütés-rugás 10/14 unciás kesztyű szintjén.

Innen még jön egy tl;dr rész amit inkább visszatöröltem. Élőszóban szívesebben vitázom ilyenről (mondom vitázás nem "átvágom a torkod ha nem hiszel nekem" stílus), mert túl sok minden jut eszembe és francnak sincs kedve leírni.

Quote (bajcli @ Dec 16 2010 02:27am)
haha, menekülnél, mi?
késő bánat, szarrá leszel verve.

először megijedtem, de

Quote (vtibor @ Dec 16 2010 08:18am)
kerd meg mesht hogy keszitsen fel addig.

Tibcsi saves the day

This post was edited by beni on Dec 16 2010 01:24am
Member
Gold: 2,496.00
Dec 16 2010 01:24am
Quote (beni @ Dec 16 2010 08:23am)
:huh: Azért igazántehetnél különbséget a "gyerekes" verekedés és a "sparring" (lásd korábbi wikis szócikk) között főleg ha lightcontactban egyezünk ki. Nem a Moszkvához hívtalak este 10-re,  hanem edzőterembe.

Amúgy meg számomra viszonylag tiszta sor, hogy minden egyéb feltételtől eltekintve (ugyanolyan edzett/ügyes/nehéz/stb) egy boxoló, box szabályok között le fog verni egy kempost, hisz amíg az egyik x ideig csak boxolással foglalkozott addig a másik tekintélyes időt beleölt az önvédelem, rugások, földharc esetleg fegyveres harc csiszolásába is. Ugyanez a helyzet egy lightcontactos kickboxos vagy ilyen "egyszer megütlek és enyém az érem" gyerek esetében. Viszont én ennek ellenére egy jó stílusnak tartom a kempot, mert nagyon széles spektrumot igyekeznek lefedni és szerintem minden amit megtanulsz hozzájárul a fejlődésedhez. Egy versenyző kickboxos esetében ez megáll az ütés-rugás 10/14 unciás kesztyű szintjén.

Innen még jön egy tl;dr rész amit inkább visszatöröltem. Élőszóban szívesebben vitázom ilyenről (mondom vitázás nem "átvágom a torkod ha nem hiszel nekem" stílus), mert túl sok minden jut eszembe és francnak sincs kedve leírni.

szerintem hijjuk el jarabeket es beszeljuk emg egy sor mellett. tibornak narancsle.
Member
Gold: 5,390.00
Dec 16 2010 01:32am
Quote (beni @ Dec 16 2010 08:23am)
:huh: Azért igazántehetnél különbséget a "gyerekes" verekedés és a "sparring" (lásd korábbi wikis szócikk) között főleg ha lightcontactban egyezünk ki. Nem a Moszkvához hívtalak este 10-re,  hanem edzőterembe.

Az biztos, hogy a kempo sokkal nagyobb spektrumot ölel át, így például a kick boxban semmilyen jellegű önvédelmet nem tanítanak, és a legtöbb helyen már dobásokat, gáncsokat sem (kivéve a lábsöprést). Viszont sok olyan dolgot igen, mint ütemérzék robbanékonyság, csak a kick boxban lehet elsajátítani, ami egy versenyen elengedhetetlen. A kick box tényleg csak a versenyre koncentrál, és én ezért szerettem. És azt hogy elmegyünk kempo versenyreés nyerünk nem az ujjamból szoptam ki (akk mért épp a kempot mondtam volna), olyan totál technikátlan különösebben nem is tehetséges embereink jutottak ki kempo vbre ukrajnába, és nyerték meg azt, akik kick boxban soha nem értek el még csak hasonló eredményt sem. És végül hozzátenném, hogy egy kis ideig a mi tímünk is egy kempo egyesülethez tartozott, mint kickbox szakág.
Member
Gold: 25,162.16
Dec 16 2010 01:36am

Quote (TresholdOfUniverse @ 16 Dec 2010 09:24)
szerintem hijjuk el jarabeket es beszeljuk emg egy sor mellett. tibornak narancsle.

rendet rakok en koztuk. lattad mikor kinyomtam a bicepszem a mellemmel.
Member
Gold: 6,440.13
Dec 16 2010 01:48am
Quote (jarabekg @ Dec 16 2010 08:32am)
Az biztos, hogy a kempo sokkal nagyobb spektrumot ölel át, így például a  kick boxban semmilyen jellegű önvédelmet nem tanítanak, és a legtöbb helyen már dobásokat, gáncsokat sem (kivéve a lábsöprést). Viszont sok olyan dolgot igen, mint ütemérzék robbanékonyság, csak a kick boxban lehet elsajátítani, ami egy versenyen elengedhetetlen. A kick box tényleg csak a versenyre koncentrál, és én ezért szerettem. És azt hogy elmegyünk kempo versenyreés nyerünk nem az ujjamból szoptam ki (akk mért épp a kempot mondtam volna), olyan totál technikátlan különösebben nem is tehetséges embereink jutottak ki kempo vbre ukrajnába, és nyerték meg azt, akik kick boxban soha nem értek el még csak hasonló eredményt sem. És végül hozzátenném, hogy egy kis ideig a mi tímünk is egy kempo egyesülethez tartozott, mint kickbox szakág.

Elmondom, hogy kismillió szervezet van például thaiboxból meg kickboxból is és én is edzettem már együtt "világbajnokkal" aki objektívé mércével megyei bajnok lehetett volna szerintem. Nyilván jó volt meg minden, most nem leszólni akarom, de nem annyira mint amit a titulus sugall = körbeverte a világot. Kemponak sajnos nincs olyan sok jó, kiművelt edzője, mint az előbbi két stílusnak (én is 5 helyen voltam mire rátaláltam egyre akire azt mondom, hogy normális technikás edzéseket tart). Ebből kifolyólag kempoban is sok olyan van még lila és barna öv tájékán is akik egy szép balegyeneset se igazán tudnak megütni (merthogy ez sem olyan dolog, hogy kilendítem a bal kezem aztán kész). Láttam versenyzőket is akikre azt mondtam, hogy baromi ciki ilyen figurát kirakni egy stadionnyi ember elé. Ha ehhez hozzáveszed, hogy valószínűleg olyan számban indultál ami neked kedvez (lightcontact ütésrugás, nincs ölelkezés stb) akkor nem csoda, hogy nyerni tudsz.

Szerintem onnan kezd el érdekes lenni a történet, amikor egy jó kempost összeállítanak egy jó thaiboxossal. Ha vale tudo, akkor pedig egyértelmű, hogy a kemposnak áll a zászló.

Amúgy meg el kell menni megnézni egy edzést, beszélni az oktatóval, beleszimatolni a légkörbe és ezt IS mérlegelni kell a választásnál. Egy stílus önmagában még csak egy irányvonal. Van olyan kyo edző aki tradicionális karatét tanít és mindig hikitébe fut vissza a kéz ütésváltásnál, van aki katáknál tanítja, de a kéztechnika már a boxon alapul minden esetben...kurva sokat számít, holott ugyanaz a "stílus".

Ontopic: 4-5 ezerért is van pár edzés (főleg ha alkalmanként fizetsz: box diákkal olyan 800 környékén van ott ahova én járok) de viszonylag kevés. Aikidot nem ajánlom ha kifejezetten önvédelmi célok lebegnek a szemeid előtt (se kungfut). Krav-maga drága lesz neked szerintem, ha ilyen szűkös a budget, de kérdezd meg. Van még pár hasonló rendszer (defendo pl) nézz körbe a neten.

Quote (jarabekg @ Dec 16 2010 08:32am)
Az biztos, hogy a kempo sokkal nagyobb spektrumot ölel át, így például a  kick boxban semmilyen jellegű önvédelmet nem tanítanak, és a legtöbb helyen már dobásokat, gáncsokat sem (kivéve a lábsöprést). Viszont sok olyan dolgot igen, mint ütemérzék robbanékonyság, csak a kick boxban lehet elsajátítani, ami egy versenyen elengedhetetlen. A kick box tényleg csak a versenyre koncentrál, és én ezért szerettem. És azt hogy elmegyünk kempo versenyreés nyerünk nem az ujjamból szoptam ki (akk mért épp a kempot mondtam volna), olyan totál technikátlan különösebben nem is tehetséges embereink jutottak ki kempo vbre ukrajnába, és nyerték meg azt, akik kick boxban soha nem értek el még csak hasonló eredményt sem. És végül hozzátenném, hogy egy kis ideig a mi tímünk is egy kempo egyesülethez tartozott, mint kickbox szakág.

ez viszont baromság

This post was edited by beni on Dec 16 2010 02:18am
Member
Gold: 624.56
Dec 16 2010 03:47am
Én is kempora járok. Próbáltam már pár dolgot, de ez jött be a legjobban. Bár most már nem a versenyzés izgat, inkább az önvédelem.
Bár főleg a hangulat meg a társaság miatt járok le. Nomeg jó néha ha fáj egy kicsit itt-ott :)
Én a defendot ajánlom, mint korábban is írtam, konkrétan Magyar Attila senseit (Ő az ATerem-ben van). Személyes tapasztalatból mondom, vele járnál a legjobban.
Vagy esetleg Bebők Lászlóhoz érdemes járni, ő Tatabányán oktat ninjustut. Csak nem a tradícionális vonalat követi, hanem "utcaibb" stílusban mozog. :)

egy kis kempo :)

This post was edited by Csuklyas on Dec 16 2010 03:47am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141516171821Next
Add Reply New Topic New Poll