Quote (DonTomika @ Fri, 1 Aug 2008, 09:02)
Egy kis ontopic...

Van még egy érdekes megoldás, amit runescapeben láttam. Nem vagyok nagy rs-es, szóval nem garantálom, hogy az itt leírtak teljesen pontosak, páran biztosan meg tudják erősíteni / cáfolni (Sajage, Bogos, Klontar, és még
sokan mások.. ^^)
Ott is van egy központi hely a tradere, tárgykeresővel + egyéb hasznos dolgokkal. A trade game golddal folyik, aminek egy ügyes megoldásnak köszönhetően van értéke. Ahogy láttam, a rendszer a tárgyak értékét a kereslet / kínálat alapján határozza meg. Van egy minimum és egy maximum ár, és ha pl. sokáig csak a minimum áron kel el egy tárgy, akkor a rendszer csökkenti a minimum / maximum árát... A minimumnál kisebb, és a maximumnál nagyobb árat nem tudsz megadni (ha jól láttam), azaz nem tudsz egy cuccot átadni anélkül másnak, hogy ő ne fizetné meg az értékét tárgyban / gamegoldban.
Van a játékosok között is egy trade ablak, mint a d2-ben, de ott úgy működik, hogy a két fél által berakott tárgyak értéke közt nem lehet egy összegnél (ezt a player által megcsinált questek száma határozza meg) nagyobb a különbség (konkrtétan pl. negyedóránként csak xxxx goldnyi free-t kaphat valaki, és negyedóránként 'resetelődik' ez az érték, akkor újra kaphat freet xxxx goldig). Ezt elvileg az
acc. feltörések ellen találták ki, de egy ilyen rendszer nagyon sok mindent megoldana (kezdők átverése, 'feltörések', külső trade).
Egy ilyen rendszerrel pl. érdekes lenne a trade jsp-n... imo.
/e typoIgazából, nem az acc feltörések ellen van, hanem az RWTk ellen, azaz a Real World Traderek ellen, afaik. Igazából, most jött az update, szép lett az egész RuneScape, és most van ilyen, hogy tudsz freet adni, de csak egy bizonyos időre, tehát kölcsönadni tárgyat, ami 1-2 nap múlva visszakerül hozzád. Erről nem tudok semmi pontosat, mert én is csak hallottam, de a trade maradt. 3kt tudsz átadni F2P-ben, és questponttól függően 3k-30k P2P-ben. A GE, vagyis a Grand Exchange az, amiről Tomi is írt, tehát beírsz keresőbe egy tárgyat, és egy másik embertől, aki berakta eladásra, attól megveszed gamegoldért. Amúgy,
Egy ilyen rendszerrel pl. érdekes lenne a trade jsp-n... imo.
van RuneScape trading jspn, millákat tradelnek, mégpedig úgy, hogy van a Bounty Hunter nevű minigame, ami egy PvP játék, bemész, megölsz valakit -> tied a cucca, de ha téged megölnek, minden cucc elveszik, és aki megölt, az kapja. Szóval gamegold vs fg trade így műküdik, vesznek az emberek pl 1,5mill gamegoldért Abyssal Whipet, azzal megöletik magukat a jsps emberrel, ő felveszi a cuccot, kimegy, és küldi az fgt (ha küldi).
Quote (ElCapitano @ Fri, 1 Aug 2008, 09:06)
huh, ezt még fel kell dolgoznom, amikor én rs-eztem akkor ott ordítoztam én is bank előtt halat árulva, azóta úgylátszik bonyolodott

Hát igen, akkor még nem volt Grand Exchange, ami a summoning skillel, a wildypk kiszedésével és a tradelimittel jött január elején (pont jókor kezdtem játszani, január 16-án

), szóval te még nem nagyon vágod ezt gondolom. ^^