d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11451461471481491468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 343.00
Apr 22 2013 03:17pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Apr 22 2013 09:14pm)
az emberek hulyek, hulyek voltak es hulyek lesznek

tetszik nem tetszik a kormany felelossege vigyazni rajuk, es olyan szabalyokat teremteni, hogy nagyon ne tehessek tonkre magukat

reszben a felelosseg azoke akik ezt lehetove tettek, reszben azoke akik a hitelt adtak, es reszben azoke akik felvettek.

kulonosebben nem tudom mi tortenika  temaban, a cikket meg se nyitottam, de azert ne mindig csak szerencsetleneket hibaztasd. hulyenek hulyek, de ez a reteg igy van beepitve a tarsadalomba

amúgy ez

semmi sem egyoldalú és sohasem egyvalaki vagy egyvalami a hibás/hiba forrása
Member
Gold: 1.00
Apr 22 2013 03:19pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 22 Apr 2013 23:14)

régen nem vigyázott rájuk senki, maximum a természetes szelekció és a kiválasztódás...

azzal egyetértek, hogy az emberekre vigyáznia kell az államnak, nekik közbe kellett volna lépni, és azt is tudom, hogy a nagymennyiségű kilakoltatás az több gondot okozna és többe kerülne, mint amennyibe a moratórium kerül, de azért az önkényes nem fizetek, demegtartomot és társait sem kell hagyni. Pláne, hogy az adófizetők pénzéből vesznek nekik lakást.

Ráadásul nem tudom mi szükség van olyan emberekre aki egy ilyen egyszerű gondolatmenetről nem tud levonni értelmes következtetést:

hitel 20 évre
deviza
árfolyamtól függ.
20 év sok idő
árfolyamhoz nem értek
a bankosnak nem hiszek, mert ő nem az én érdekemet képviseli
köszönöm, inkább forint alapon venném fel.

komolyan, mekkora iq kell ehhez? szerintem egy ötödikesnek el lehet magyarázni és megérti.
Member
Gold: 33,265.80
Apr 22 2013 03:20pm
Quote (Senee @ 22 Apr 2013 22:09)
:X:XDD:
épp írni akartam, hogy buzi ez vagy mi
ilyen csak akkor vennék a hátamra ha fizetnének érte

Amugy eleg felsokozeposztalybeli taska, sok amcsi meg arab osztalytarsam hordja de ferfinal meg nem lattam.
Member
Gold: 2,496.00
Apr 22 2013 03:23pm
Quote (CyberPunk666 @ Apr 22 2013 10:19pm)
régen nem vigyázott rájuk senki, maximum a természetes szelekció és a kiválasztódás...

azzal egyetértek, hogy az emberekre vigyáznia kell az államnak, nekik közbe kellett volna lépni, és azt is tudom, hogy a nagymennyiségű kilakoltatás az több gondot okozna és többe kerülne, mint amennyibe a moratórium kerül, de azért az önkényes nem fizetek, demegtartomot és társait sem kell hagyni. Pláne, hogy az adófizetők pénzéből vesznek nekik lakást.

Ráadásul nem tudom mi szükség van olyan emberekre aki egy ilyen egyszerű gondolatmenetről nem tud levonni értelmes következtetést:

hitel 20 évre
deviza
árfolyamtól függ.
20 év sok idő
árfolyamhoz nem értek
a bankosnak nem hiszek, mert ő nem az én érdekemet képviseli
köszönöm, inkább forint alapon venném fel.

komolyan, mekkora iq kell ehhez? szerintem egy ötödikesnek el lehet magyarázni és megérti.

de nem ertik meg, mert nem gondoljak at, mert tul bonyolult, mert nem latnak olyan messzire, es elgfokeppen azert a csapbol is a hitelek kinalta fantasztikus lehetosegek folytak akkoriban, bementek a bankba es valami gyoker rabeszelte oket.

ertem en hogy mire gondolsz, de ne a sajat kepesseegeid alapjan iteld meg a tarsadalmat
Member
Gold: 1.00
Apr 22 2013 03:29pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 22 Apr 2013 23:23)
de nem ertik meg, mert nem gondoljak at, mert tul bonyolult, mert nem latnak olyan messzire, es elgfokeppen azert a csapbol is a hitelek kinalta fantasztikus lehetosegek folytak akkoriban, bementek a bankba es valami gyoker rabeszelte oket.

ertem en hogy mire gondolsz, de ne  a sajat kepesseegeid alapjan iteld meg a tarsadalmat

barátnőmék szülei bementek a bankba, és autóra vettek fel hitelt. Ők fix törlesztőt akartak, ezért forint alapú hitelt kértek. 3 év után jött a levél, hogy kitolták a futamidőt. 3 év után először elolvasták a szerződést és kiderült, hogy fix havi részletre vették fel chf alapon.

Aláírtak egy 1.5 milliós szerződést olvasatlanul. Akár a házukat is eladhatták volna ennyi erővel. 7. éve fizetik a 4 évre felvett hitelt. De ősszel lejár ^^ Ennyiből már egy jobb kocsit is vehettek volna...

Mikor megtudtam komoly erőfeszítésembe telt, hogy ne fogyatékosozzam szembe az anyósomat... szerencsére sikerült türtőztetni magam.
Amúgy lófaszt nem tanult belőle, most is ugyanezt meg tudná vele csinálni bárki aki szimpatikus neki, és senki nem tudna rajta segíteni aki nem.

Ilyen akit kedvelek az okos, szép, megbízható, akit nem kedvelek az buta, csúnya és megbízhatatlan (mintha lenne bármi összefüggés).

Megölnek az ilyen emberek. Anyámék legalább belátták, hogy faszságot csináltak.
Member
Apr 22 2013 03:44pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 22 Apr 2013 22:23)

ertem en hogy mire gondolsz, de ne  a sajat kepesseegeid alapjan iteld meg a tarsadalmat

De most nehogy vegul ok jarjanak jol .... mi a faszom az hogy 8 millios kolcsonbol 6 milliot visszafizetsz es tul sok van hatra meg tul nagy reszletek es abbahagyod egyszeruen

Ez minden becsuletes csalad penzebe fog kerulni.
Member
Gold: 2,496.00
Apr 22 2013 03:46pm
Quote (josheide @ Apr 22 2013 10:44pm)
De most nehogy vegul ok jarjanak jol .... mi a faszom az hogy 8 millios kolcsonbol 6 milliot visszafizetsz es tul sok van hatra meg tul nagy reszletek es abbahagyod egyszeruen

Ez minden becsuletes csalad penzebe fog kerulni.

"kulonosebben nem tudom mi tortenika temaban, a cikket meg se nyitottam, de azert ne mindig csak szerencsetleneket hibaztas"

politikus palantakent lehetnel figyelmesebb is
Member
Gold: 0.00
Apr 22 2013 03:47pm
http://index.hu/belfold/2013/04/22/a_darazs_is_erdekesebb_volt_a_belugynel/

tfw facebookon mindenhol azt olvasom, hogy omg minek ilyeneket oktatni etc, nekem meg az első gondolatom a videó megnézése után az volt, hogy milyen buták ezek és mennyire szarnak bele mindenbe

Mondjuk ez egy szakképző iskola szóval ennél nem nagyon van lejjebb.
Member
Apr 22 2013 03:49pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 22 Apr 2013 22:46)
"kulonosebben nem tudom mi tortenika  temaban, a cikket meg se nyitottam, de azert ne mindig csak szerencsetleneket hibaztas"

politikus palantakent lehetnel figyelmesebb is

Pedig megeri megnezni
Go Back To Magyar Topic List
Prev11451461471481491468Next
Add Reply New Topic New Poll