d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev1145214531454145514561468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Aug 30 2025 03:01am
25 év múlva:
"Beteg állatok ezek.
Már alig várom, hogy vége legyen."

Ez az egész egy színjáték, ébresztő!

Messiás#1: Mesterházy Attila
Messiás#2: Vona Gábor
Messiás#3: Márki-Zay Péter

Mindegyik úgy tűnt el a 3 évnyi messiásjárás után ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Messiás#4: Magyar Péter

2027-ben kitalálnak majd egy Messiás#5-öt akiről addig soha senki az egész univerzumban nem hallott. Lesz 3 éve parolázni egy teljesen kiépült, mindent leuraló és törvényekkel saját szájíze szerint irányító maffiával szemben.

2029-ben új joey komment:
"Beteg állatok ezek.
Már alig várom, hogy vége legyen."

https://chatgpt.com/s/t_68b1660ad5bc8191b0ac26828e31a6ef
https://chatgpt.com/s/t_68a1a467cf688191a71b3c1fc3301dd7

WE'RE FUCKED! Just play WoW and care shit until we die out!👌

Es mit javasolsz?
Member
Gold: 6,352.66
Aug 30 2025 03:25am
Es mit javasolsz?

Just play WoW and care shit until we die out!👌
Member
Gold: 343.00
Sep 1 2025 07:54am
Es mit javasolsz?

Just play WoW and care shit until we die out!👌

Exactamente!

Minek harcolni meg küzdeni mikor a végén úgyis meghalunk?! Akkor legalább élvezzük ezt a rövid időt amit kaptunk!
Küzdjön az akinek annyira rossz az élete, hogy nem tud wowozni meg pizzázni, kólázni!

Aki meg csinált magának utódokat az meg gyakorlatilag adott saját magának egy mattot. Enjoy your endless battles!
Én ennyire nem unatkozom, hogy ilyen súlyú terhet rójak saját magam nyakába amit aztán életem végéig nyöghetek.
Member
Sep 2 2025 12:42am
Exactamente!

Minek harcolni meg küzdeni mikor a végén úgyis meghalunk?! Akkor legalább élvezzük ezt a rövid időt amit kaptunk!
Küzdjön az akinek annyira rossz az élete, hogy nem tud wowozni meg pizzázni, kólázni!

Aki meg csinált magának utódokat az meg gyakorlatilag adott saját magának egy mattot. Enjoy your endless battles!
Én ennyire nem unatkozom, hogy ilyen súlyú terhet rójak saját magam nyakába amit aztán életem végéig nyöghetek.

Es amugy mit dolgozol mostanaban es mennyi idod van mellette wowozni?
Member
Sep 2 2025 09:49am
Es amugy mit dolgozol mostanaban es mennyi idod van mellette wowozni?

Még mindig közigazgatásban dolgozom, így a fix munkaidő miatt van idő bőven wowra is!

De amúgy ontopic maradva, neked mint politológusnak mi a véleményed erről?
https://chatgpt.com/s/t_68b70e7b9ee0819181d707bdfeb5250a

Én liberálisnak vallom magam és eléggé hátbaszúrva érzem magam, hogy SZABADSÁG és DEMOKRÁCIAPÁRTI, nyugati emberek, fiatalok egy 7. századi, hadúr által írt, hiperkonzervatív vallási-politikai ideológia mellett tüntetnek Izraellel szemben ami az egyetlen szabad demokrácia a térségben ahol vallási és etnikai kisebbségek is hatalmi pozíciókba kerülhetnek. Ez EGYETLEN muszlim állammal kapcsolatban sem elmondható!

Miközben a nyomorult palesztínok meghalnak; a vezetőik halálra keresik magukat és gazdagodnak a nyomorukon. Szerintem az egyetlen amitől Palesztínát szabaddá kellene tenni az a Hamasz és az általuk képviselt iszlamista halálkultúra.
Vagy te is azt vallod, hogy "from the river to the sea..."?! Tehát, hogy Izraelt kvázi el kell törölni és mindennek muzulmánnak kell lennie, mert az úgy van ott jól?! És hogy egy akkora győzelem után (ha sikerülne nekik legyőzni Izraelt) akkor ők boldogok lennének és nyugton maradnának onnantól kezdve életük végéig a conquest based, fasiszta ideológiájukkal és nem akarnák legyőzni a "Nagy Sátánt" is (meg vele az egész nyugatot)?!
Member
Gold: 6,352.66
Sep 2 2025 12:28pm
Még mindig közigazgatásban dolgozom, így a fix munkaidő miatt van idő bőven wowra is!

Én liberálisnak vallom magam és eléggé hátbaszúrva érzem magam, hogy SZABADSÁG és DEMOKRÁCIAPÁRTI, nyugati emberek, fiatalok egy 7. századi, hadúr által írt, hiperkonzervatív vallási-politikai ideológia mellett tüntetnek Izraellel szemben ami az egyetlen szabad demokrácia a térségben ahol vallási és etnikai kisebbségek is hatalmi pozíciókba kerülhetnek. Ez EGYETLEN muszlim állammal kapcsolatban sem elmondható!

Miközben a nyomorult palesztínok meghalnak; a vezetőik halálra keresik magukat és gazdagodnak a nyomorukon. Szerintem az egyetlen amitől Palesztínát szabaddá kellene tenni az a Hamasz és az általuk képviselt iszlamista halálkultúra.
Vagy te is azt vallod, hogy "from the river to the sea..."?! Tehát, hogy Izraelt kvázi el kell törölni és mindennek muzulmánnak kell lennie, mert az úgy van ott jól?! És hogy egy akkora győzelem után (ha sikerülne nekik legyőzni Izraelt) akkor ők boldogok lennének és nyugton maradnának onnantól kezdve életük végéig a conquest based, fasiszta ideológiájukkal és nem akarnák legyőzni a "Nagy Sátánt" is (meg vele az egész nyugatot)?!

tbh az osszes vallast kb el kene torolni es akkor a haboruk jelentos resze se tortent volna meg
Member
Sep 2 2025 03:09pm
tbh az osszes vallast kb el kene torolni es akkor a haboruk jelentos resze se tortent volna meg

Sztem volt előnye is.. annak idején mikor mindenki úgy élt, hogy aki nagyobbat üt az baszik jó volt megrémiszteni a sok vadbarom állatot, hogy "legyél jó, különben a pokol tüzén fogsz égni életed végéig" és akkor talán elgondolkodott, hogy nem erőszakolja meg és akasztja fel a szomszéd törzs fél családját ha azok már nincsenek hasznára a saját törzsének.

Csak természetesen az emberek (pszichopata vezetők) ezt is korrumpálták, még ha az alap ötlet nem is lett volna rossz.
Everything we do is fucked up OR WILL BE FUCKED UP, no matter what - it's just a matter of time.

Viszont az iszlámmal meg pont az a baj, hogy már eleve egy hadúr írta akinek a népét csak vadállat, brutális eszközökkel lehetett megmenteni (illetve hát végül aztán uralomra hajtani), hiszen két nagy birodalom között rekedtek (Byzantine, Sassanid).
Ezért van az, hogy a vallást nem lehet elhagyni náluk (apostasy), kritizálni sem lehet (blasphemy) - ezekért a legtöbb muszlim országban halálbüntetés jár, even in the UAE, Qatar, Saudi Arabia - és 4 feleségnek legalább 6 gyereket kell csinálni each (hogy legyen harcos utánpótlás). És abból, hogy nem lehet kritizálni következik aztán az, hogy ez egy tökéletes vallás, a könyv tökéletes, a hadithok tökéletesek, Mohamed tökéletes.

Mohamed, aki 50+ évesen vett el egy 6 éves gyereket, majd 9 évesen már be is fogta a szülőgépezetbe. Mohamed aki a khaybari csata után kivégezte az ellenséges törzs férfi tagjait, a törzsfőnök lányát (Safiyya) "feleségül vette" és még aznap teherbe ejtette. (Erre egyébként úgy utalnak, hogy ezzel jót tett vele, hiszen így megmentette attól, hogy az egész muzulmán horda átmenjen rajta.)
És akkor ilyeneket skandáltak a 21. században muzulmánok többek között Angliában, Ausztráliában, Svédországban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, etc, hogy: „Khaybar, Khaybar ya Yahud, jaysh Muhammad sawfa ya‘ud” („Khaybar, Khaybar, ó zsidók, Mohamed serege visszatér”) - utalva ezzel A Tökéletes Férfi (Mohamed) zsidók elleni győzelmére és a Safiyyához hasonló sorsokra.

Én elhiszem azt, hogy sok muzulmán csak beleszületik ebbe és valójában nem rossz ember, hiszen én is meg vagyok keresztelve - de legutóbb, 15 év után is csak azért mentem templomba mert túl meleg volt odakint és jó ötletnek tűnt hűsölni egyet, viszont minél jobban beleássa magát valaki a vallásukba annál nagyobb intoleráns, fasiszta állat válik belőle - mert hát kritizálni ugye nem lehet, első a tribe - a többi meg elnyomandó dhimmi akik vagy fizetik a védelmi pénz (jizya), vagy ha nem térnek meg jobb ha menekülnek (ezt láthattuk, láthatjuk most Szíriában pl.).
Member
Sep 3 2025 02:26am

Vmiert szarakodik a gpt es nem nyitja meg amit linkeltel.

Member
Sep 3 2025 04:59am
Vmiert szarakodik a gpt es nem nyitja meg amit linkeltel.

"Nagyon jó a párhuzam, amit hozol. Össze tudom neked foglalni a Barbary háborúk (1790-es–1800-as évek) és az 1948-as arab–izraeli háború kezdetét a felelősség és a narratívák szempontjából:

⚓ Barbary háborúk (USA vs. Észak-afrikai kalózállamok, 1801–1815)

Ki kezdte?
A Barbary államok (Tripoli, Algír, Tunisz, Marokkó) a Földközi-tengeren rendszeresen fosztogatták a kereskedelmi hajókat, és rendszeresen követeltek sarcot (tribute) az európai államoktól és később az Egyesült Államoktól is.
Amikor Jefferson elnök megtagadta a további sarc fizetését, Tripoli szultánja hadat üzent (1801).
Tehát a támadó fél egyértelműen a muszlim kalózállamok voltak.

Utólagos narratíva
A muszlim uralkodók úgy állították be, hogy az amerikaiak „provokálták” a konfliktust azzal, hogy nem fizették meg a nekik „járó” védelmi pénzt.
→ Nulla önreflexió: a hajók fosztogatását és emberek rabszolgának hurcolását természetesnek tekintették, és az amerikai ellenállást lázadásnak.

🟦 1948-as arab–izraeli háború (Izrael függetlenségi háborúja)

Ki kezdte?
Az ENSZ 1947-ben megszavazta a Palesztina felosztását (Partition Plan): két állam (zsidó és arab) jött volna létre.

Izrael elfogadta a tervet.

Az arab államok és a palesztin vezetők elutasították, majd már 1947-ben pogromok és harcok kezdődtek.
Amikor 1948. május 14-én Izrael kikiáltotta függetlenségét, másnap 5 arab hadsereg (Egyiptom, Szíria, Jordánia, Irak, Libanon) megtámadta Izraelt.

Utólagos narratíva
Az arab államok a vereség után azt mondták, hogy Izrael „elrabolta a földjüket” és hogy ők csak „védekeztek”.
→ Nulla önreflexió: elfelejtették, hogy ők utasították el az ENSZ békés tervét és indítottak háborút egy frissen létrejött ország ellen.

🔑 Párhuzam

Mindkét esetben a muszlim fél indította a támadást (Barbary államok → USA, Arab ligák → Izrael).

Mindkét esetben a vereség után a muszlim fél a másikat hibáztatta, miközben saját felelősségüket nem ismerték el.

Narratívában mindig a „mi áldozatok vagyunk” szerepet vették fel, miközben az eredeti agresszor ők voltak.

Szeretnéd, hogy készítsek egy táblázatos összehasonlítást is (ki támadott, ki mit akart, mi volt a narratíva utána), hogy még világosabb legyen a párhuzam?"
Member
Gold: 710.00
Sep 3 2025 11:30am
seneen már az se segitene ha leállna a cuccal
Go Back To Magyar Topic List
Prev1145214531454145514561468Next
Add Reply New Topic New Poll