Quote (CyberPunk666 @ Feb 2 2016 11:04am)
Szerintem pár matematikai fogással és pici fizikával hamar be lehet kerülni az ókor tudományos világába.
Egy normális érettségizett ember sok olyat tud, amit anno még nem ismertek.
de mivel
a2+b2=c2
e=mc2
de mi ez és hogy bizonyítod és mire jó :XD
azok full hülyék, meg kell nekik mindent magyarázni szóval gecire kéne tudni mindent h mi miért van meg minek
érdekes kérdés lenne ez érettségi előtt álló (vmi normálisabb) iskolában a gyerekeknek h hogy csinálnának karriert a mai tudással az ókori rómában
én kajak nem tudom mit mondanék így hirtelen rá
Quote (TresholdOfUniverse @ Feb 2 2016 11:05am)
drogok - van egy rakas egyszeru szintetikus cucc amit nem nagy dolog kifozni
gyogyszerek - penicilin
alkohol eloallitasi modszerek
fuszerek, edesitoszerek
festekek - egy jo minosegu, tartos festekszettert a kozepkorban foldreszeket egettek volna fel
soroljam?
nem kell semmi extrat elkepzelni csak nezd meg hogy az adott korban miert fizettek sokat. gyakorlatilag barmit jobban tudsz csinalni csak az ilyen bonyolult dolgokat felejtsd el mint a tranzisztor. romai kori germanium/gallium banyak ftw - hja, hogy amugy aram sincs
mondjuk egy kezdetleges radiokommunikaciot nem nehez osszehozni pl, de van nehany sarkalatos alapanyag kerdes amit meg kell oldani
ja ezek nem rossz ötletek de pl festéket hogyan csinalsz én nemtom
meg főzni pálinkát hát ahhoz is kell vmi berendezés vagy csak igy berakod a hordóba azt cefre azt majd lesz vmi de sztem azt addig is csinaltak
whiskey meg ilyenek készítése meg tok bonyolult van egy csomo gep füstölö meg idk
Quote (CyberPunk666 @ Feb 2 2016 11:09am)
Én a hadiipart lendíteném fel.
Matekból és fizikából bőven lehetne mit hozzátenni a mai tudásunkkal és robbanószereket csinálni, meg ilyeneket.
én robbanószerre is csak azt tudnám kitalálni hogy erjesztek jó erős alkoholt és akkor molotov koktél :XD az lenne a neve karcsikakoktél
a puskapor is mi
milyen anyag?? honnan
kajak nemtom
This post was edited by Senee on Feb 2 2016 05:22am