Quote (jarabekg @ May 7 2024 10:19pm)
Nem a hol volt X éve a kérdés, hanem hogy hol volt 2 hónapja 12 évig lol. Alapból soha de soha nem lennék egy platformon olyan emberrel akinek 2 évnél tovább szimpatikus volt az Orbán rendszer, mert már akkor teljesen tiszta volt a rendszer logikája. Ez a csávó meg páholyból nézte az egészet milliós fizetéssel kitomve egészen addig amíg a rendszer logikája meg nem követelte, hogy a feleségét is ledaraljak. Az Orbán rajongását mai napig nem tudja titkolni.
Ez eléggé szubjektív. Mindenkinél máshogy telik be a pohár, jön a felismerés, tolódik el az egyensúly az "ez még belefér"-től a "na ez már kurvára sok" irányába. De elfogadom, hogy neked ezért nem szimpatikus MP.
Ami az orbán-rajongást illeti: sokszor elmondta már, hogy ő a "fiatal orbánt" tisztelte, nem azt ami lett belőle. Nyilván ezt is különféle módon lehet megítélni, hogy orbán vajon már fiatalon is egy nárcisztikus, pszichopata bűnöző volt, vagy akkor még voltak elvei, és később betegítette meg a hatalom (miután kétszer is vereséget szenvedett az MSZP-től, és még le is alázta gyurcsány a 2006-os vitában).
És csak arra utaltam, hogy nehézkesen jött össze az interjúban a 3 fő bűn - pedig aki tényleg ellene van ennek a rendszernek annak ez folyékonyan jön szemrebbenés nélkül és tudja folytatni reggelig.
Nem erről szólt az interjú, a közönség és a kérdezők is tisztában vannak a fidesz bűneivel. MP arról mondott példákat, hogy ő személy szerint hogyan jutott el oda, hogy már nem tud azonosulni a fidesszel.
Az EU szkepticizmussal nagyon nehezen tudok mit kezdeni, aki már másik eus országban él, annak teljesen egyértelmű az előnye, és érti hogy miért lenne jobb egy szorosabb integráció. Pont vasúti közlekedés területen vannak olyan dolgok amik az eu nélkül soha nem valosulhatnanak meg, megy a munka a közös európai menetrenden, meg közös applikáció amiből lehet rendesen jegyet venni határok között. Nyilván kurva egyszerű feladat ez, olyan rendszerekkel mint a mave ami hűen tükrözi a 90-es évek internetjet anélkül is, hogy olyan férgek gancsolnanak mindent, mint Orbán önös politikai okokból. De megértem, ha nem tűnik hatékonynak, meg gittegyletnek tűnik, de ez ellen pont a szorosabb integráció tudna tenni.
Én azt mondom, és ebben egyetértek MP-vel, hogy az EU-ra szükség van azért, ami miatt eredetileg létrehozták (gazdasági együttműködés, szabad áramlás stb.). De ha valaki ennél többet akar, és én nem támogatom, mert hiszek abban, hogy belpolitikánk az ránk tartozik, attól én még nem leszek EU szkeptikus. EU szkeptikus az, aki már alapból nem támogatta annak idején a csatlakozást.
Ami a jegyvásárlást illeti: addig örülj, amíg nincs egységes rendszer, amivel egységes tarifarendszer is járna. Perpillanat olcsóbb itthon megvenni egy Budapest - Berlin vonatjegyet, mint az ÖBB vagy a DB online rendszerében. Én amúgy rengeteget utazok, és eddig nem ütköztem nehézségekbe. Elég sok európai desztinációra megvehető a jegy a START webes felületén, nyilván ha már x helyen tartózkodni szeretnél, meg átszállni x vonatra, optimalizálás céljából, akkor nehezebb lesz a dolog, és több lépést, rendszert kíván.
Az nem érdekel ki mennyire populista meg ki nem, csak azt mondtam, hogy a külpolitikát leszámítva az összes politikai állítását össze lehetett volna ollozni random ellenzéki politikusok parlamenti felszólalásaibol az elmúlt egy évből, nem értem honnan jön ez az "ő legalább az emberek problémáiról beszél" - hát ki a faszom nem az ellenzékből? Hát már én unom a nincs kréta a teremben meg wcpapir a kórházban óriási a korrupció dumat az elmúlt négy évből, aki évek óta legfeljebb napi 10 perc politikát fogyaszt.
Azért mert te unod, attól még a téma valid, ráadásul évről-évre rosszabbodik, ezért sajnos folyamatosan beszélni kell róla.

Jól teszi, mert így olyan emberek is meghallják, akik amúgy a DK-ra, MSZP-re nem fogékonyak, hiába mondják ők is ugyanazt.
This post was edited by -joey- on May 8 2024 05:22am