d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev1143414351436143714381468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Apr 10 2024 02:03am
Úgy is mondhatom, hogy MP most azt csinálja, amit a Momentumnak kellett volna a Nolimpia után, de ők inkább elkezdték Gyurcsány seggét nyalni.

This post was edited by -joey- on Apr 10 2024 02:04am
Member
Gold: 5,390.00
Apr 10 2024 02:17am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 09:56am)
Ha azt akarod, hogy Orbán és a NER eltakarodjon, akkor arra az ellenfelére szavazol, aki a legesélyesebb.
A szombati tüntetésből én azt vontam le, hogy jelenleg egyik ellenzéki párt sem esélyes a fidesz ellen, leginkább ők asszisztálnak ehhez, ami most van.
Ha DK-ra szavazol, a fidesz nyer.
Ha kutyapártra szavazol, a fidesz nyer.
Ha a Mi Tanyánkra szavazol, a fidesz nyer.
Ha LMP, Momentum, MSZP, egyéb pár százalékos pártra szavazol, a fidesz nyer.
Ha nem mész el szavazni, a fidesz nyer.

Ezért szerintem nem köpködni kell az új törekvéseket, hanem támogatni a megújulást.

MP NER-es volt, az igaz, de én azt mondom, jobb később, mint soha + egyik ellenzéki pártnak sincs annyi belső információja erről a rohadó rendszerről, mint neki.

Amíg ellenzéki szavazatot visz el, nem fideszest, addig mindegy - egyelőre ez a helyzet. Tehát ha MP-re szavazol, akkor a fideszre szavazol a te logikad mellett.

A politika 90%-ban láthatatlan terepmelo és szervezetepites. Ha mindig az aktuális messiásra szavaz az ember a megújulás nevében, tulajdonképpen csak nullaz egy valag melót aki már valaki más beletett ugyan annak a célnak az eléréséhez.

Nekem ráadásul már MZP-t sem vette be a gyomrom pedig O csak konzi volt nem is fideszes - és sokaknak másoknak sem. Ezek a jobbról érkező arcok nem alkalmasak egy alapvetően balos/liberális tömb egyesítesere, és enélkül nem lesz kormányváltás.

Egy csomó mindent megértek, az apatiat, a csalódást, és azt is, hogy hogy jó reménykedni egy karizmatikus figuraban. De egyelőre csak azt látom, hogy nem sikerült törést okozni a fideszben és a fidesz szavazó táborában, és ezzel csak a meglévő tömb rotalodik tovább, és lesz egy új párt vidéki alapszervezetek és infrastruktúra nélkül
Member
Apr 10 2024 02:37am
Quote (jarabekg @ Apr 10 2024 10:17am)
Amíg ellenzéki szavazatot visz el, nem fideszest, addig mindegy - egyelőre ez a helyzet. Tehát ha MP-re szavazol, akkor a fideszre szavazol a te logikad mellett.

A politika 90%-ban láthatatlan terepmelo és szervezetepites. Ha mindig az aktuális messiásra szavaz az ember a megújulás nevében, tulajdonképpen csak nullaz egy valag melót aki már valaki más beletett ugyan annak a célnak az eléréséhez.

Nekem ráadásul már MZP-t sem vette be a gyomrom pedig O csak konzi volt nem is fideszes - és sokaknak másoknak sem. Ezek a jobbról érkező arcok nem alkalmasak egy alapvetően balos/liberális tömb egyesítesere, és enélkül nem lesz kormányváltás.

Egy csomó mindent megértek, az apatiat, a csalódást, és azt is, hogy hogy jó reménykedni egy karizmatikus figuraban. De egyelőre csak azt látom, hogy nem sikerült törést okozni a fideszben és a fidesz szavazó táborában, és ezzel csak a meglévő tömb rotalodik tovább, és lesz egy új párt vidéki alapszervezetek és infrastruktúra nélkül

Semmi gond, marad minden így akkor.
Member
Apr 10 2024 02:43am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 10:03am)
Úgy is mondhatom, hogy MP most azt csinálja, amit a Momentumnak kellett volna a Nolimpia után, de ők inkább elkezdték Gyurcsány seggét nyalni.

Hát, ezzel részben egyetértek legalábbis értem a gondolat eredetét.

Részben a megfogalmazás nagyon sértő, és a politikai emlékezet az itt fontos lenne.

A momentumot is kifejezetten úgy indítottuk, hogy egy új alternatíva legyen, első hónapokban lenyilatkozva hogy Orbán és Gyurcsány is takarodjon. Elkezdtük a párt építését, külön is indultunk '18-ban.

Ezután azonban teljesen megváltozott a politikai klíma, minden az összefogás irányába nyomta a pártokat, média, véleményvezerek, de a szavazók is (saját belsős meresunk szerint a szavazoink 80%-a összefogás párti volt). Kormányváltás választáson csak akkor lehet ha van két nagy tömb amúgy is.

Teljes oszinteseggel mondhatom, hogy_senkinek_ nem okozott örömet hogy a dkval kellett együtt működni, egy féreg az összes öreg szoci, és a saját megelhtesen kívül semmi nem érdekli őket. De nem nagyon volt politikai mozgástér, ezért esik rosszul a Gyurcsány segget nyalás - én Személyesen sosem léptem volna velük szövetségre, de aki a döntést meghozta annak sem volt leányálom.

Ezután a momentum volt az egyetlen párt, aki az előválasztásokkor kikiáltott aktuális messiás mellett teljesen kiállt és kampányolt (emlékezzünk az eredményváróra). És most a csalódás után ki van öntve a gyerek a vízzel együtt.

Egyelőre ugyan azokat a dolgokat mondja mp, mint a momentum, ugyan azok szavaznak rá, és azok a hangos támogatói akik mzpnek voltak.

Láttam már én ezt, szerintem teljesen felesleges ennek az embernek bizalmat szavazni, semmi hitelessége nincs számomra.

Member
Gold: 931.79
Apr 10 2024 02:46am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 09:56am)
Ha azt akarod, hogy Orbán és a NER eltakarodjon, akkor arra az ellenfelére szavazol, aki a legesélyesebb.
A szombati tüntetésből én azt vontam le, hogy jelenleg egyik ellenzéki párt sem esélyes a fidesz ellen, leginkább ők asszisztálnak ehhez, ami most van.
Ha DK-ra szavazol, a fidesz nyer.
Ha kutyapártra szavazol, a fidesz nyer.
Ha a Mi Tanyánkra szavazol, a fidesz nyer.
Ha LMP, Momentum, MSZP, egyéb pár százalékos pártra szavazol, a fidesz nyer.
Ha nem mész el szavazni, a fidesz nyer.

Ezért szerintem nem köpködni kell az új törekvéseket, hanem támogatni a megújulást.

MP NER-es volt, az igaz, de én azt mondom, jobb később, mint soha + egyik ellenzéki pártnak sincs annyi belső információja erről a rohadó rendszerről, mint neki.

A NER nem a szavazófülkében lesz leváltva. Legitimálod a választási rendszert ha elmész szavazni és érvényes szavazatot adsz le. Hányszor kell elbukni, ráadásul ilyen szánalmas NER kollaboráns jelöltekkel, hogy ezt végre észrevegyük?
Member
Apr 10 2024 02:52am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 10:37am)
Semmi gond, marad minden így akkor.

Csak azt mondom, hogy ha két évente újra van kezdve a meló az új aktuális megváltó mögött, akkor nem lesz kormányváltás
Member
Apr 10 2024 02:52am
Sok csalódott fideszes volt kint múlt szombaton, nekem például egy korábbi vérfideszes ismerősöm, akivel utána leültünk beszélni ezekről a dolgokról.
100%-ban azt mondani, hogy MP csak az ellenzéket szalámizza tovább, az pont a fidesz kommunikációja, mert ők ezt akarják elhitetni. Nekik az a céljuk, hogy a 2.5 milliós buborékukat megtartsák, mindenki mást pedig a buborékon kívül tartsanak (ezért lett MP rögtön baloldali politikus), mert azzal örökké lehet 2/3. Ezért vergődnek éjjel nappal a propagandisták, milliárdokat égetnek el a lejáratásra.

De láttuk, hogy hányan voltak ellenzéki megmozduláson az utóbbi években, maximum 10k ember, és akkor sokat mondok.
Ez most más.
A kegyelmi ügy, és az azt követő hozzáállása a kormányak igenis sok embert felbaszott, jó példa rá a YT tartalomgyártók tüntetése.

Nem szabad azt hinni, hogy a fideszes buborék stabil maradt. A 2 és fél millió szavazóból nem mindenki szellemi fogyatékos vagy utolsó féreg. Vannak ott értelmes, gondolkodó emberek, kb. 1 millióan, akik kezdik észrevenni, hogy rosszul mennek a dolgok.
És ezen kívül mozgosítani kell még a nemszavazókat is, akik - valamennyire érthetően - nem voltak hajlandóak a DK-féle összegyurcsányozott ellenzékre szavazni 2022-ben.

This post was edited by -joey- on Apr 10 2024 02:56am
Member
Apr 10 2024 02:57am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 10:52am)
Sok csalódott fideszes volt kint múlt szombaton, nekem például egy korábbi vérfideszes ismerősöm, akivel utána leültünk beszélni ezekről a dolgokról.
100%-ban azt mondani, hogy MP csak az ellenzéket szalámizza tovább, az pont a fidesz kommunikációja, mert ők ezt akarják elhitetni. Nekik az a céljuk, hogy a 2.5 milliós buborékukat megtartsák, mindenki mást pedig a buborékon kívül tartsanak (ezért lett MP rögtön baloldali politikus), mert azzal örökké lehet 2/3. Ezért vergődnek éjjel nappal a propagandisták, milliárdokat égetnek el a lejáratásra.

De láttuk, hogy hányan voltak ellenzéki megmozduláson az utóbbi években, maximum 10k ember, és akkor sokat mondok.
Ez most más.
A kegyelmi ügy, és az azt követő hozzáállása a kormányak igenis sok embert felbaszott, jó példa rá a YT tartalomgyártók tüntetése.

Nem szabad azt hinni, hogy a fideszes buborék stabil maradt. A 2 és fél millió szavazóból nem mindenki szellemi fogyatékos vagy utolsó féreg. Vannak ott értelmes, gondolkodó emberek, kb. 1 millióan, akik kezdik észrevenni, hogy rosszul mennek a dolgok.
És ezen kívül mozgosítani kell még a nemszavazókat is, akik - valamennyire érthetően - nem voltak hajlandóak a DK-féle összegyurcsányozott ellenzékre szavazni 2022-ben.

Hallottam már pont ugyan ezt az érvelést mzp mellett is, nem is túl régen.

Aminek örültem volna, hogy ha azt látom, hogy valós törést okoz a parton belül, de ez nem történt meg, és friss meresek szerint a szavazói 5%-a fideszes, ez nagyjából 0.5% aktív szavazó

This post was edited by jarabekg on Apr 10 2024 03:01am
Member
Gold: 4,747.73
Apr 10 2024 02:59am
Quote (-joey- @ Apr 10 2024 06:18am)
Passzív fidesz-szavazók kommentjeit olvashattuk.

Quote (jarabekg @ Apr 9 2024 10:08pm)
Kosz teso, de olyanra nem fogok szavazni, akinek 12 evig jo volt a nerben elni es vitya a peldakepe

Ez még mindig jobb, mint az összes többi aki vagy jelenleg is vagy rendszerváltás után 2010ig lopta az országot

Juditkánk is elmondta hogy full nepotizmus megy, ezen nem kell csodálkozni. Én nem itélek el senkit aki "jól házasodik" és ezért semmit időt és tehetséget és munkát igénylő, de igenjól fizető pozit kap és elfogadja. Nekem se érne sokáig az erkölcsi faszom ha a haverom lenne a tulajdonosa a MÁV-nak és adna nekem egy bizottsági tagságot havi 1 millióért, elhiheted.

Mindennapi emberre is lehet ezt mondani, hogy elfogadta a kormánytól az ingyen pénzt, legyen az ingyen napelem, felújítási támogatás, faszomtudja. Ez mégse jelenti azt h akkor mi most automatikusan fogunk a fideszre szavazni.

Én egyébként csak attól tartok, hogyha létre is jön a csoda és leváltjuk a fideszt, és mondjuk MP lesz a miniszterelnök akkor lecseréltük vittyát egy másikra... De azt gondolom, hogy ez a félelem meg lenne, bárki kerülne közel a tűzhöz.
Member
Apr 10 2024 03:02am
Quote (jarabekg @ Apr 10 2024 10:57am)
Hallottam már pont ugyan ezt az érvelést mzp mellett is, nem is túl régen.

Valóban, de a 2022-es választások előtt nem volt ekkora botrány, és gazdasági válság, mint most.
A fidesz 2022 év elején még orrba-szájba osztotta a pénzt, aztán kitört a háború, és abból is hasznot tudtak húzni a háborúpárti ellenzék narratívával.

Most meg az van, hogy hála a fidesznek, a pénzünk felét éri annak, amit 2022-ben ért, és kiderült, hogy még pedofilokat is mentegetnek.

Quote (jarabekg @ Apr 10 2024 10:57am)
Aminek örültem volna, hogy ha azt látom, hogy valós törést okoz a parton belül, de ez nem történt meg, és friss meresek szerint a szavazói 5%-a fideszes, ez nagyjából 0.5% aktív szavazó

A méréseknek én nem hiszek. Megrendelésre dolgoznak azok is.

This post was edited by -joey- on Apr 10 2024 03:14am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1143414351436143714381468Next
Add Reply New Topic New Poll