d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1142143144145146410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,160.00
Aug 8 2010 06:30am
Quote (szabika @ Aug 8 2010 12:25pm)
na első spds köröm megvolt ^^
félóra egyet estem azóta rocksolid vagyok

még csak annyi kellene nekem, hogy egy gyorszáras hátsó kereket lefotóztok nekem a vázon

eldőlt a hátsó kerekem, pont tengelyre és eskü hosszabb(!) lett, mert nem tudom betenni a vázba tisztességesen

nekem is volt hasonló problémám, tettem oda egy alátétet, azóta fasza :P
Member
Gold: 6,645.00
Aug 8 2010 06:31am
Quote (SamLee @ Aug 8 2010 01:30pm)
nekem is volt hasonló problémám, tettem oda egy alátétet, azóta fasza :P

kihagynám az ilyen secondhand módszereket, mert a kátyus 3ashatárhegyről 60nál imo nagyot halnék vele
Member
Aug 8 2010 06:34am
ahogy érzed, nekem terepen sincs bajom vele, pedig voltam már azóta vicces helyeken is :)
Member
Gold: 6,645.00
Aug 8 2010 06:55am
Quote (SamLee @ Aug 8 2010 01:34pm)
ahogy érzed, nekem terepen sincs bajom vele, pedig voltam már azóta vicces helyeken is :)

megoldottam, csak a 2 műanyag nem akart egymásba ugrani és ezért volt hosszabb :wacko:
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Aug 8 2010 06:55am
Quote (SamLee @ Aug 8 2010 12:22pm)
én is szkeptikus voltam, aztán vettem egy aldis bringáspólót 1,5k-ért azóta max a boltig megyek rendes pólóban. komolyan ég és föld. és én stabilan 100kg fölött vagyok, tudok izzadni. a legutóbbi túrám ~90km volt és akkor lettem csak vizes, amikor uszikáltunk a bányatóban :D

mondjuk valószínüleg abban is megizzadnék mert nálam egy bringázás általában úgynézki: 1/2-2 óra ásás/talicskázás stb, utána 15 perc pihenő utána pedig 3-4 óra ugrálás/gyakorlás kissebb nagyobb megszakításokkal, ésha nem is tűnik nehéznek, 30 perc alatt is leszívhatja az energiát, mert rengeteg trükkhöz a felsőtestemet is kell használni
illetve a a bringás parkunkba 1 óra oda 1 óra visszaút alatt a táska miatt 100 hogy megizzadok legalább a hátamon :o
Member
Gold: 69.85
Aug 8 2010 10:36pm
Quote (jspogmg @ 8 Aug 2010 14:55)
mondjuk valószínüleg abban is megizzadnék mert nálam egy bringázás általában úgynézki: 1/2-2 óra ásás/talicskázás stb, utána 15 perc pihenő utána pedig 3-4 óra ugrálás/gyakorlás kissebb nagyobb megszakításokkal, ésha nem is tűnik nehéznek, 30 perc alatt is leszívhatja az energiát, mert rengeteg trükkhöz a felsőtestemet is kell használni
illetve a a bringás parkunkba 1 óra oda 1 óra visszaút alatt a táska miatt 100 hogy megizzadok legalább a hátamon :o

Bringás mezen nem használok táskát, ez mondjuk trve. De az, hogy használod a felsőtested vagy nem, az nem számít, mert országúton meg belelépsz, mint valami versenyló, azt tekersz.

De am tényleg kevésbé izzadsz, amit meg igen, azt egyből el is szívja.
Member
Aug 8 2010 11:44pm
Btw elmentem vagy 4-5 hobbi boltba, meg ilyen nyomdába, vagy mi az. Lurdyba, meg westendbe, mert útba esett és nem csinálnak átlátszó matricákat. Beszarok.. -.-'

Nem tud valaki valami könnyen elérhető hobbi boltot, ahol csinálnak matricát, átlátszót?

Rá akarom a vázra ragasztani a nevem. Aztán rálakkoztatni vagy valami. Látszódjon, hogy disz iz majne bajszikl.
Member
Aug 9 2010 03:11am

Terveztem egy vázat, leméretezgettem nagyjából, amit lehet a bringán (mármint ami a képen van). Meg ugye néztem pár neten fellelhető rajzot vázak geometriájáról, minek hány fokosnak kell lennie, milyen arányok, stb stb.

A piros dolgok azok az 'alkatrészek', ami nem a vázhoz tartozik. A kulacstartó az véletlenül lett feketével, illetve a fékváltókar is.
A piros vonalak az a vázban elvezetett bovdenezés.

Azért ilyen küllőzést rajzoltam a kerekekhez, mert ez volt a legegyszerűbb. :D Az első villával még alkotnom kellene valamit, az nem tetszik, de oda is be akarom vinni ezt az elválasztott szálat.

Egyébként majd ki akarok számolni, ha találok softwaret, ha nem akkor majd szépen papíron, hogy milyen terhelést bírna el a váz, meg azt, hogy milyen vékonyak lehetnek azok a 'lyukak' ami a villánál vagy a váznál is van. A nyeregcső ahova bemegy rés, az is egy n1 könnyítés és dizájn lehetne a bringában.

Egyelőre a vázat akarom lerajzolni jelleg- és arányhelyesen egy papírra. Szépen méretekkel, metszeti rajzokkal, mert a bovdenházban 1-2 rögzítő pont is kellene.

De leginkább azokat kellene kiszámolgatnom, hogy milyen vastagnak kell lennie a váznak minimum, meg a vékony csöveknek is.

Aztán lehet otthon alumíniumból prototipust később még össze is hegesztek, hogy lássam milyen 'élőben'. :D Bár tény, hogy ha csak a könnyebbséget nézzük, akkor karbonszövetből kellene megépíteni a cuccot. >.<

Lehet, hogy hülyeség, de utóbbi hetekben elkezdett érdekelni a váz tervezése és eddig leginkább csak méregettem meg olvasgattam, most már a képleteket kellene megnézni a terheléssel kapcsolatosan. Meg mechanikai dolgokat.
Member
Aug 9 2010 04:38am
Quote (Baleee @ Aug 9 2010 05:44am)
Btw elmentem vagy 4-5 hobbi boltba, meg ilyen nyomdába, vagy mi az. Lurdyba, meg westendbe, mert útba esett és nem csinálnak átlátszó matricákat. Beszarok.. -.-'

Nem tud valaki valami könnyen elérhető hobbi boltot, ahol csinálnak matricát, átlátszót?

Rá akarom a vázra ragasztani a nevem. Aztán rálakkoztatni vagy valami. Látszódjon, hogy disz iz majne bajszikl.

figy neked azt javaslom, hogy valamikor ráérő idődben vedd erre felé (halásztelek) az utadat. a matrica amiről beszélsz, az kb 500Ft-os tétel/szett. lehet, hogy ha tervezés is van benne, akkor felmegy 1000-1500ig is, de gyorsan és jól dolgoznak. A vázról meg érdemes lenne beszélgess a szomszéddal, akinek bringaboltja van, mert lehúzott 15 évet a csepel gyárban bringaváz-hegesztőként, a párom bringájának a vázát is ő rakta össze(egyedileg), eléggé ért hozzá, amit csinál, ma is épít még megrendelésre vázakat. Biztosan tudna neked hasznos infókat adni.
Member
Gold: 22,413.07
Aug 9 2010 04:39am
Quote (Baleee @ Aug 9 2010 10:11am)
http://img576.imageshack.us/img576/7167/ssa46234.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/4584/ssa46235.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/3729/ssa46237.jpg

Terveztem egy vázat, leméretezgettem nagyjából, amit lehet a bringán (mármint ami a képen van). Meg ugye néztem pár neten fellelhető rajzot vázak geometriájáról, minek hány fokosnak kell lennie, milyen arányok, stb stb.

A piros dolgok azok az 'alkatrészek', ami nem a vázhoz tartozik. A kulacstartó az véletlenül lett feketével, illetve a fékváltókar is.
A piros vonalak az a vázban elvezetett bovdenezés.

Azért ilyen küllőzést rajzoltam a kerekekhez, mert ez volt a legegyszerűbb. :D Az első villával még alkotnom kellene valamit, az nem tetszik, de oda is be akarom vinni ezt az elválasztott szálat.

Egyébként majd ki akarok számolni, ha találok softwaret, ha nem akkor majd szépen papíron, hogy milyen terhelést bírna el a váz, meg azt, hogy milyen vékonyak lehetnek azok a 'lyukak' ami a villánál vagy a váznál is van. A nyeregcső ahova bemegy rés, az is egy n1 könnyítés és dizájn lehetne a bringában.

Egyelőre a vázat akarom lerajzolni jelleg- és arányhelyesen egy papírra. Szépen méretekkel, metszeti rajzokkal, mert a bovdenházban 1-2 rögzítő pont is kellene.

De leginkább azokat kellene kiszámolgatnom, hogy milyen vastagnak kell lennie a váznak minimum, meg a vékony csöveknek is.

Aztán lehet otthon alumíniumból prototipust később még össze is hegesztek, hogy lássam milyen 'élőben'. :D Bár tény, hogy ha csak a könnyebbséget nézzük, akkor karbonszövetből kellene megépíteni a cuccot. >.<

Lehet, hogy hülyeség, de utóbbi hetekben elkezdett érdekelni a váz tervezése és eddig leginkább csak méregettem meg olvasgattam, most már a képleteket kellene megnézni a terheléssel kapcsolatosan. Meg mechanikai dolgokat.

szeretném ha nekem is ennyi szabadidőm lenne
ez akkora wall of text hogy nem birok mellette elmenni
Go Back To Magyar Topic List
Prev1142143144145146410Next
Add Reply New Topic New Poll