Quote (Saenchai @ Apr 20 2013 07:02pm)
jó, akkor leírom, a fogyatékkal élők helyzetét mindig a szívemen viseltem
azzal sok újdonságot nem mondtál, hogy párttól függetlenül létezik a korrupció jelensége, viszont ha lehet, akkor a sok rossz közül a legkevésbé rosszat szeretném választani
az egy dolog, hogy pl. az mszp is kurva sok pénzt legombolt az adófizetőkről, a fidesz viszont a szokásos politikus mocskon kívül kb. nyíltan próbál szép lassan kiépíteni egy jó kis Kádár-szerű diktatórikus rendszert (már áldemokráciának sem lehet hívni, mert már el sem akarják hitetni az emberekkel, hogy érdekli Vittyát a nép véleménye, inkább rámentek a személyi kultusz vonalra, és próbálják sulykolni, hogy mekkora sikertörténet a miénk, cigorbánnak meg Matolcsynak Nobel díjat kéne osztani, akkora zsenik, folyamatosan verik egymás faszát, a sok fidesz fanatikus meg nyálcsorgatva bólogat mindenre, még akkor is védenék szeretett vezérüket, ha éppen a lakást húzná ki alóluk), és az unióból is azért akarnának olyan sürgősen dobbantani, mert akkor már nem kellene a külső kontroll problémájával számolniuk (egyébként Viktorka a rendszerváltás idejében az olyanok ellen harcolt minden erejével, mint ami mára lett belőle)
mind a bel-, mind a külpolitikájuk teljes kudarc, folyamatosan hibás döntéseket hoznak, szórják a pénzt, emellett az utóbbi pár év nem is szólt másról, csak arról, hogy a 2/3 segítségével megpróbálják magukat minél mélyebben beásni Magyarország vezetésébe, és ha továbbra is náluk marad a gyeplő, akkor elég esélyes, hogy be is fognak jönni a számításaik
arról ne is beszéljünk, hogy az egész párt begyepesedett faszkalapokból áll, 20 éve lejárt hozzáállással és elvekkel, emiatt az ország még annál is jobban lemarad mind szociológiailag, mind gazdaságilag, mint ahogy eddig le volt maradva
az természetesen elég gázos, hogy hogyha mondjuk sikerül a bal oldalnak kormányra kerülni, akkor megint elölről kell kezdeni mindent, új hozzáállás, új tervek, és a vezetőség állandó váltakozása miatt nem lehet 1-ről a 2-re jutni, és az is igaz, hogy minden párt tele van gerinctelen mocskos férgekkel, de a fidesznél/jobbiknál még akkor is sokkal jobbak
tl;dr verzió: kb. minden párt, és minden politikus köcsög, de igyekezni kell a legkevésbé rossz opciót érvényesíteni, szóval a fidesznek mennie kell
egyébként az előző szavazáson az lmp-re tettem a voksomat, mert nem akartam sem az mszp-re, sem a fideszre szavazni, de úgy voltam már akkor is, hogy inkább egy kis szar baloldali párt kapja a +1-et, mint a nyomorék fidesz, úgyhogy elmehetsz a picsába, robotfiú
értelek
csak azt nem értem miért kell agresszívan hozzáálni a kérdéshez, mikor kb. majdnem egyezik a véleményünk
a szavazgatást leszámítva
ezt a pár sort pls olvasd el még, aztán tényleg nem zaklatlak a nyomorultságommal
magyarországon hiányzik a középosztály, s egyre rosszabbodik a helyzet. az köztudott, hogy minden párt a nagyobb társadalmi csoportokat szólítja meg
a demokrácia ott működik ahol van egy egészséges középosztály akinek van rálátása a gazdasági és szociális kérdésekre, anyagilag független ... magyarországon a legtöbb élveszületés egy 2010 v 2011-es ksh-s adat alapján borsod ill. szabolcs megyében történt, amely két megye a legkevesebb GDP-t termelte ki. Sokasodnak a szegények; miközben fogy a magyar, szegényből egyre több lesz. Akiknek semmiféle rálátásuk nincs az imént említett kérdésekre és pláne nem anyagilag függetlenek.
így pedig kb normális párt sem lesz, nem lesz kínálat, hisz kereslet sem lesz a hiányzó középosztály miatt
értem én hogy nagyobb meg kisebb rossz és ok, valahol igazad is van
de olyan szintű változásokat, melyekre valóban szükségünk lenne; ez a paletta soha nem fog hozni, teremteni
én továbbra is abban látok valami esélyt, hogy ha alig lenne részvételi arány szavazásnál és ez egyfajta segélykiáltásként szállna az eu felé :c
és akkor egy kis poén; és akkor átvenné ausztria magyarország irányitását és megoldodna minden :XD:XD