d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev1141414151416141714181468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 17,767.00
Dec 10 2022 07:35pm
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Dec 2022 22:14)
meg sok szovetsegesuk is, igaz tobbnyire nyugatabbra; pl feriek sztem installalnak itthonra az europai ugyeszseget es gond nelkul tolnak belenk a vegtelen eus penzt peldaul
nem feltetlenul a politikai gazdasagi helyzetre gondoltam, hogy automatikusan jobb lenne, hanem ez az autokracia szamolodna fel, es lehet, hogy nem rugnak ki az osszes csaladtagod a munkahelyeikrol, ha netalan elkezdesz nem a jo partban politizalni :D

ennyire pozitiv hozzaallast a monumentumban eltoltott idod utan nem vartam volna

ha latszolag sok szovetsegesuk is lenne, a tulnyomo tobbseguk onos erdekek alapjan csinalna aztis

es ha meg lehet szerezni, akkor a torta egy resze jobban fog kelleni

es ha nem mukodnek ugy a dolgok ahogy szeretnek, mindenkinek lesz sajat otelete, es a tamogatasnak ara lesz, es maris nem egy szebb jovo fele haladunk

ha sokan fel is iratkoznak majd az orszag megvaltasara, ezeknek tobbnyire nem lesz hatszele es ebbol a hangulatbol nagyon konnyu kiesni

a "vegtelen" eus penz legfeljebb annyi lenne amivel az uj csapatot az eu szerinti elegseges roppalyara allitjak. mint a mellekelt abra is mutatja, az eut egy cseppet sem erdekli ha a koznepet szopatja.

az autokracia utan jellegzetesen nem az egeszseges demokracia a kovetkezo fazis
Member
Gold: 280.00
Dec 11 2022 03:11am
Quote (SteelMeetsSteel @ Dec 10 2022 08:27pm)
itt az ideje nemi megszakertessel feldobni a subot

en a politikahoz nem ertek, de a tortenelmi peldak alapjan a ritkan lenne utanuk jobb a helyzet

a fidesz a korulmenyek nyertese, nem az oka

ha le is valtjak oket, az uj galerinek vegtelenul nagyobb eselye van belefulladni a mocsarba mint javitani rajta. szar allapotban van a gazdasag, oktatas, egeszsegugy etc., sok ellenfeluk lesz, konnyu lesz hibazni

a NERel ezen a ponton kb muszaly lennenek egyuttmukodni, de valoszinuleg anelkul se tudnak felszamolni

vagy csontig vago katasztrofa kell hogy az emberek tenylegesen osszefogjanak vagy szakadas a NER/Fidesz vilagaban, amibol a nyertes fel mashogy kezdi el csinalni a dolgokat, legalabb annyira h megbekeljen veluk a nyugat es ervenyesulhessenek mas erdekcsoportok is

dr ptdk, okleves online politologus

A ner egy pióca az ország nyaki ütőerén, fél év alatt tönkremenne az egész ha nem jutna pénzhez. Több százezer lusta, aljas senkit tartanak el, ezek az emberek kifizetőhelyeken ülnek, masszívan az átlagbér feletti, akár havi milliós bruttóért, vezető pozícióban akár 2-3 milliós fizetésekért.
A propaganda is havonta milliárdokba kerül, az is mind mind állami hirdetésből megy.
Member
Dec 11 2022 03:55am
Quote (anyd @ Dec 11 2022 10:11am)
A ner egy pióca az ország nyaki ütőerén, fél év alatt tönkremenne az egész ha nem jutna pénzhez. Több százezer lusta, aljas senkit tartanak el, ezek az emberek kifizetőhelyeken ülnek, masszívan az átlagbér feletti, akár havi milliós bruttóért, vezető pozícióban akár 2-3 milliós fizetésekért.
A propaganda is havonta milliárdokba kerül, az is mind mind állami hirdetésből megy.

És akkor a gyatrán kivitelezett közbeszerzések, 70%-t ellopásáról nem is beszéltem
Member
Gold: 6,352.66
Dec 11 2022 04:05am
Quote (anyd @ 11 Dec 2022 10:11)

tul sok embernek kenyelmes ez igy sajnos. meg konkretan kb annak is, aki nem tud rola, es mondjuk a lanc aljan van, mint vmi alvallalkozo.
ps : aki alul van, az nem keres milliokat ofc, de legalabb nem minimalberbol el

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Dec 11 2022 04:06am
Member
Gold: 5,302.77
Dec 11 2022 04:11am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Dec 11 2022 11:05am)
tul sok embernek kenyelmes ez igy sajnos. meg konkretan kb annak is, aki nem tud rola, es mondjuk a lanc aljan van, mint vmi alvallalkozo.
ps : aki alul van, az nem keres milliokat ofc, de legalabb nem minimalberbol el

Kéz kezet mos alapon megy minden.
De amúgy ez nem a fidesz sajátossága, Magyarországon mindig így működtek a dolgok.
Ha nem a fidesz lenne hatalmon, akkor mások húznák a hasznot a rendszerből.
Engem inkább az zavar, hogy soha egyetlen kormány nem nézte még ennyire hülyének az embereket (persze joggal). Visszataszító ez a fideszes cinizmus (boldog karácsonyt, akinek nincs semmije, az annyit is ér stb.), az aljas kommunikáció, emellett olyan szinten mélyen van a politikiai kultúra és a közbeszéd, hogy az már épp ésszel felfoghatatlan.
Számomra nem a lopás a fidesz legnagyobb bűne, hanem, hogy ilyen szintre lezüllesztették az országot. Európa pöcegödre lettünk.

This post was edited by -joey- on Dec 11 2022 04:14am
Member
Gold: 17,767.00
Dec 11 2022 06:55am
Quote (anyd @ 11 Dec 2022 10:11)

gondolom van ilyen is, de ez inkabb keserunek hangzik mint realisnak

a sok szazezer lusta, aljas senkit remelem te sem gondolod komolyan. a vezetosegben lehet sok az ilyen, de az atlagsugaru droidok miert lennenek aljasok? vagy akar lustak? azokat dolgoztatjak, nem? videken lehet mas nem is dolgoztatna oket

nagyon sok produktiv ceg is belett szippantva a NERbe, mar csak azert is hogy legyen kikkel palyazati penzeket lehivni

a vegere szerintem a fidesz is egy eletkepes gazdasagi gerincet akar es amennyire en hallom, sokat javultak/"feheredtek" ezek a cegek
Member
Dec 11 2022 10:45am
Quote (SteelMeetsSteel @ Dec 11 2022 01:55pm)
gondolom van ilyen is, de ez inkabb keserunek hangzik mint realisnak

a sok szazezer lusta, aljas senkit remelem te sem gondolod komolyan. a vezetosegben lehet sok az ilyen, de az atlagsugaru droidok miert lennenek aljasok? vagy akar lustak? azokat dolgoztatjak, nem? videken lehet mas nem is dolgoztatna oket

nagyon sok produktiv ceg is belett szippantva a NERbe, mar csak azert is hogy legyen kikkel palyazati penzeket lehivni

a vegere szerintem a fidesz is egy eletkepes gazdasagi gerincet akar es amennyire en hallom, sokat javultak/"feheredtek" ezek a cegek

Sajnos elég pontosak az információim, sok embert ismerek akik ilyen helyen dolgoznak. Tényleg olyan rossz a helyhet ahogy az ember gondolná, vagy még rosszabb.
Member
Gold: 1.00
Dec 11 2022 12:04pm
Én azt látom, hogy a normális működéshez szükséges társadalmi feltételek nincsenek meg. Ha holnaptól jönne valaki, aki mindent helyesen csinál, a realitás keretein belül, azt elzavarnák vasvillával.
A társadalmi vitát ostoba bizonytalanságnak vélnék, a szakmai indokokat népsanyargatásnak. Ehhez még csak uszítani sem kellene.
Inkább szavaznának valakire, aki jót hazudik, mint arra, aki igazat mond.

Szerintem ez megfejelve a sok százezres nagyságrendű kivándorolt magyarral kb reménytelen helyzetet teremt.

A diplomák után megyek svájcba én is. Teljesen reménytelennek tartom itthon a jövőt.

Member
Gold: 6,352.66
Dec 11 2022 12:24pm
Quote (CyberPunk666 @ 11 Dec 2022 19:04)
Én azt látom, hogy a normális működéshez szükséges társadalmi feltételek nincsenek meg. Ha holnaptól jönne valaki, aki mindent helyesen csinál, a realitás keretein belül, azt elzavarnák vasvillával.
A társadalmi vitát ostoba bizonytalanságnak vélnék, a szakmai indokokat népsanyargatásnak. Ehhez még csak uszítani sem kellene.
Inkább szavaznának valakire, aki jót hazudik, mint arra, aki igazat mond.

Szerintem ez megfejelve a sok százezres nagyságrendű kivándorolt magyarral kb reménytelen helyzetet teremt.

A diplomák után megyek svájcba én is. Teljesen reménytelennek tartom itthon a jövőt.

ott tali
#svajc #kokain #kurvak #magaselet
ne felejts majd el arrogans faszfejkent viselkedni koltozes utan
Member
Gold: 1.00
Dec 11 2022 12:30pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 11 Dec 2022 19:24)
ott tali
#svajc #kokain #kurvak #magaselet
ne felejts majd el arrogans faszfejkent viselkedni koltozes utan

ki is volt régen, aki mindig napiszaros lányok alá másolgatta, hogy megadja-e a számát? :D
Meg hogy a lányok felismerik! és hajtanak arra, hogy neki svájci kokainja van?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1141414151416141714181468Next
Add Reply New Topic New Poll