Quote (jarabekg @ 16 Feb 2016 19:37)
tfw a bmen c-vel kezdodik a programozas es addig nem hasznalhatsz oo-t amig nem erted a strukturalis lenyeget, oh god that feel
Kétféle módszer létezik. Van ahol lentről felfele és van ahol fentről lefele haladnak.
Én (mivel villanyos vagyok) mindenképpen lentről felfele kellett haladjak. Lehet hogy emiatt elfogult vagyok, de én ezt tartom a jobbnak. Tulajdonképpen mi egész a gép szintjéig lementünk először egy pici általános c után, eszköz szintű perifériakezeléseket csináltunk. Legalább értem is a hardwaret.
Viszont sok helyen (főleg infósoknál) pont fordítva mennek. De mondjuk a legtöbb infósnak nem feltétlenül kell ennyire ismernie a vasat. Főleg, hogy jelentős részük PC-re fejleszt.
Nekem lentről felfele az volt az érzésem, hogy mennyivel könnyebb, milyen jól meg van oldva, milyen gyorsan meg tudok csinálni valamit...
Fordítva valahogy úgy képzelem, hogy szentségelnék, hogy ezzel is nekem kell törődni és ezt az alap dolgot is meg kell írnom kézzel. Amikor assembly jött a C után, hogy még a statusregistert is kézzel ki kell menteni megszakításnál, meg a logikai és-vagy kapcsolatok összetett szerkezeteit kialakítani

A végén már perverz módon élveztem, de azért nem hiszem, hogy valaha is írni fogok még LCD kezelőt asm-ben... bár ki tudja mit hoz a sors.
De gondolom nem véletlenül létezik mind a két módszer, biztosan van oka és van akinek ez így bejön. Bár én úgy hallottam, hogy ahol magas szintű nyelveket tolnak alapból, ott utálják és szentségelnek amikor c-zni kell.
A túlnyomó többségük viszont letudja a tárgyat (egy félév) és utána csak java, c# meg ezek mennek.
Infósoknál nem olyan népszerű a beágy, mint a villanyosoknál.