Quote (Vismajor @ Jan 12 2012 11:12am)
Igázból nincs az a balfasz tanár, aki ha helyeset irsz a dolgozatra egyest ad. Tehát az, hogy ennyien megbuknak, az csak a lustaság dolga. Ettől függetlenül lehet fasz a tanár, aki mindent előidézi
majd térjünk vissza a dologra egyetemen
Egyébként valamennyire egyet tudok érteni, de nálunk például olyan tárgy, amit MINDENKI netről szedett puskából másolt ki, annyira fölösleges és óriási erőfeszítések árán megtanulható téma volt (tudomány methodológia/filozófia cucc volt, elbaszott érthetetlen vonalvezetésű elmélkedésekkel meg szakzsargonnal ... de tényleg ... ) és mégis úgy szóródtak a jegyek, hogy nem is hinnéd. Pedig saját kútfőből nem tett hozzá senki semmit, inkább az lehetett a baj, hogy adott kérdésnél a puska melyik részét írd le
Most tényleg felrémlik, hogy az a tárgy olyan volt, hogy leültél volna puskát csinálni a könyvből akkor nem értetted, hogy most mit kéne kimásolni vagy hogy egyáltalán miről szól.
Pedig én végigszenvedtem egy másik tárgyat és szóbelin! ötöst kaptam olyan cuccból, ahol Polányi Károly meg Granovetter, stb (blah, you've probably never heard of it) elméleteit kellett fújni és nem jegyzet volt, hanem szöveggyűjtő, tehát még az sem volt, hogy érthető nyelvre valaki átültette a dolgot (gazdasági élet szociológiája könyvet ajánlom a szuicid hajlamuaknak). De ez a tudománymethodológia tényleg valami nagy faszság volt (18 éves fejjel).