Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Jun 22 2022 10:35am)
arrol meg ne is beszeljunk, hogy a legtobb ITs legalabb ténylegesen produktiv munkat vegez, nem ugy mint a multis aktatologatok/faszverok nagy resze akinek van valami kozepesen oken fizeto bullshit meloja aminek a hozzaadott erteke a 0hoz konvergal. eleg sok kozepvezeto is ebbe a halmazba tartozik)
főleg amikor a startupoknál 3 hónap után elkaszáljak a projektet, amin egy senior, meg 3 juni dolgozott. a multiknál sem ritka, még banki szektorban is láttam, hogy éves projektet kukáztak ki, mert hozzá nem értő volt a menedzsment és/vagy a megrendelő elképzelései voltak mások.
arra is kiváncsi lennék, hogy egy üzemeltető "produktiv munkáját" hogyan méred.
Más munkáknál statisztikát is készíthetsz, hogy az adott munkakör mennyit termel, akár még napi statisztikát is egy bolti eladónál pl. IT-ban ez sokkal torzultabb képet fog adni, eleve, hogy egy berendelés-leprogramozás-teszt stbstb között mennyi idő telik el... és akkor még nem beszéltünk a mérnökökről, aki ha kicsit nívósabb maga a tervezés több hét + a kivitelezés... és ha átadásra kerül hogy méred egy végpont, vagy a wifi által létrejött hasznot?
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 11:30am)
A komplett szektort értettem alatta úgy általában.
Egy nem diplomás KKV szektorban dolgozó L1,L2-es onsiteos/remotes infós pofátlanul keveset kap, nem beszélve a hétvégi ügyeletekről, készenlétről stbstb.
Egy junior progamozo sztem sehol nem kap 1 mikát, de így is kellemes fizut visz haza + kovid óta ~~4 nap HOban vannak ált, ami fincsi.A programozókat megfizetik kb, de az IT nem csak abból áll amúgy.