Quote (SteelMeetsSteel @ 5 Apr 2022 16:48)
kevesbe mulik azon hogy Viktorral mi tortenik, mint azon hogy adott korulmenyek kozott ki tud e fejlodni egy vallalhato alternativa
MZPt meg a Tomi fele versenyzoket sajnalom (hat meg a ketharmadot), de...
de az elmult nehany honap tortenesei alapjan nem tudom elkpezelni hogy barki is jol jart volna ha ellenzek nyer. a fidesz legalabb stabilan produkalja amit produkal es haboru van, jarvany van, gazdasagi valsag van. szerintem teljesen ertheto hogy miert dontottek az emberek ugy ahogy (mar aki dontott, es nem csak fujta a szel).
nulla energiat kene forditani erre a valtsuk mar le orbant dologra es az osszeset arra hogy ertelmes iranyba terelodjenek a dolgok, azon a szinten amin eppen lehet
Nagyon a belpolitikára fokuszalsz. Valsag elkerulhetetlen ellenzeki gyozelem eseten is, viszont en konnyebb szivvel lennek valsagban egy olyan orszagban, ahol nem terrorelharitas modszereivel lehetetlenitenek el es kovetnek nyomon ellenzeki ujsagirokat, vagy nem a vilag ket legveresebb diktatoranak nyaljuk a segget fenyesre. Kimondhatjuk, hogy ezek nem egy jozanul gondolkodo, civilizalt politikai elit dontesei, csak a szenilis trottyose.
Egy beszamolo redditrol:
Code
Mozgóurnázás reality check.
POLITICS
Muszáj ezt kiírnom magamból. 11 helyre mentünk ki, szeretném leírni, hogy miket láttam. Ezek egy veszprém megyei 1500 fős faluban történtek.
1. 100% mélyszegénység. Ezek az emberek nincstelenek voltak. Rozoga, omladozó kunyhókban élnek, létminimumon.
2. Legtöbbjük, akik mozgóurnát kértek, egyszerűen fogalmuk nem volt arról, hogy mi történik körülöttük. Süket, vak, stb. Alig tudták aláírni a névjegyzéket.
3. Többször előfordult, hogy a hozzátartozó egyszerűen behúzta nekik az x-et. Gyakorlatilag kétszer szavaztak így egyesek.
4. Népszavazás: pártatlanok maradtunk, és tényleg felolvastuk nekik a kérdéseket ha kérték. Full random nyomták be az igent és a nemet legtöbben, azt se tudták miről beszélünk.
5. Egyszer egy nagyobb, szép, rendezett házba mentünk be, csodálkoztam is hogy biztos valami gazdagabb család élhet itt. Aztán ajtót nyitott egy házaspár, egy pillanatra belenéztem a szemükbe és láttam hogy ők nem fideszesek. Művészek voltak, az idős anyukával behúzatták az x-et az összefogásra. Teljesen egyértelművé vált, hogy minél nagyobb nyomorban él valaki, annál inkább valószínű, hogy fidesz szavazó.
+1 Választópolgár, már a szavazókörben, segítséget kér a szavazáshoz. Odamegyünk én és egy fideszes. Egyéni lapot odaadjuk. "Melyik az Orbán?" Mondjuk itt nincs orbán, felolvastuk az osszes nevet meg a partokat. "Mi...hazánk? Az Magyarország... nem?" Behuzza az x-et. Pártlistán a fideszre szavaz. Népszavazáson 4 ből 1 x-et sikerült behúznia összesen, remegő kézzel.
Sok ilyen volt, nem mindenki kert segitseget/nem en segitettem. Amikor MZP "sötétben tartott gombák" ról beszélt, akármennyire is fasz dolog ilyet mondani, de sajnos igaza volt.
A fideszes delegáltak jó arcok voltak, meg értelmesek. Nem csalt senki a számoláson, tisztelet megvolt, profin dolgoztunk.
Szavazatvásárlás szerintem bőven volt, többen is direkt mondták az egyik önkormányzati tagnak hogy kire szavazott. De őszintén: kurva mindegy volt. Ezek az emberek pénz nélkül is fidesz szavazók lettek volna.
Óriási szemfelnyitás volt ez nekem, Budapesti egyetemista fiatalnak. Ezek az emberek elképzelhetetlen mélységben élnek. És mint látszik is, ők vannak többen. Sokkal többen.
Ennyit akartam kiírni magamból. Jó élmény volt a számolás nekem, de mostantól leállok a politikával. Nincs miről beszélni, amikor valaki itthon azt mondja, "Politika". Nem létező dolog. Elvek? Jobb és baloldal? Mérlegelt döntések? Pártprogramok? Felejtsük el. Itt szegénység van, és tudatlanság. Sajnálom.