d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Megtakaritasok, Penz Gazdalkodas
Prev1131415161725Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
Dec 3 2018 03:59pm
Quote (Karan2_Returned @ 3 Dec 2018 23:46)
szolj ha esetleg lesz valami ötlet, most vegzett egyetemen a zsirgazdag ismerösöm aki apucitol kap 15 millio kezdötöket meg egy irodat a löwenstrassen :D

amugy en 3 eve ugyan annal a cegnel vagyok, azon gondolkoztam összeallok egy designerrel es alapitunk közösen egy ceget
pont most igenyeltem meg az allampolgarsagot, addig a fel evig nem kockaztatok, ha viszont utana is aktualis siman benne vagyok akarmilyen hülyesegben (kem prostifuttatasos ötleten kivül)

termesszel svajci kokaint
Member
Gold: 13,000.00
Dec 3 2018 04:24pm
Quote (Karan2_Returned @ Dec 3 2018 10:46pm)
szolj ha esetleg lesz valami ötlet, most vegzett egyetemen a zsirgazdag ismerösöm aki apucitol kap 15 millio kezdötöket meg egy irodat a löwenstrassen :D

amugy en 3 eve ugyan annal a cegnel vagyok, azon gondolkoztam összeallok egy designerrel es alapitunk közösen egy ceget
pont most igenyeltem meg az allampolgarsagot, addig a fel evig nem kockaztatok, ha viszont utana is aktualis siman benne vagyok akarmilyen hülyesegben (kem prostifuttatasos ötleten kivül)

hentai VR
Member
Gold: 21,598.00
Dec 3 2018 04:26pm
Quote (Flutter @ 3 Dec 2018 22:24)
hentai VR

akkor már szexrobot inkább
Member
Gold: 124.45
Dec 4 2018 01:31am
ace, tanulni inkább intézményben, vagy magad?
Member
Gold: 0.00
Dec 4 2018 04:09pm
Quote (Karan2_Returned @ Dec 3 2018 10:46pm)

15 millióbol sokmindent el lehet kezdeni gondolom ... Már van ötlete?
Jó ha lesz ötlet szólok.

Quote (Oberon_os @ Dec 4 2018 08:31am)
ace, tanulni inkább intézményben, vagy magad?

Mivel informatikus vagyok ezért magamtól tanultam (coursera, pluralsight), egyetemhez meló mellett szerintem lusta lennék.

This post was edited by ace_2019 on Dec 4 2018 04:10pm
Member
Gold: 80.00
Dec 4 2018 04:10pm
Quote (Karan2_Returned @ 3 Dec 2018 23:46)

adja nekem
az jo befektetes lenne
Member
Gold: 124.45
Dec 5 2018 12:13pm
Quote (ace_2019 @ 4 Dec 2018 23:09)
Mivel informatikus vagyok ezért magamtól tanultam (coursera, pluralsight), egyetemhez meló mellett szerintem lusta lennék.

Nekem prog inf szakirányú tovbbáképzés után az egyik srác az udemy-t ajánlotta, de nem igazán jött be. :) Az advanced sql a subquery és a selfjoin volt a kurzusban, igazán izgalmas részek már nem voltak benne. Nem is erőltettem sokat, munkahely váltással épp eléggé le lettem foglalva, de most megint nekimennék ennek-annak.
Member
Gold: 22,413.07
Dec 6 2018 01:18am
Quote (ace_2019 @ Dec 3 2018 10:25pm)
Hát én elég csoró családból származom: 16 éves korom előtt a nagybátyámtól kaptam ruhákat, mert nem volt rá pénzünk, kajára is éppenhogy futotta kb. 15-16 éves korom óta dolgozom meg folyamatosan tanulok szóval az egyik befektetésem önmagam.
A másik befektetésem feleségem szépségszalonja (ez közös pénzből).
Itt van még pár befektetés/kaszinózás/moonshot:
- OTP alapok : ha nincs semmi fogalma az embernek a befektetésről akkor sem ajánlanám senkinek
- 2014-ben vettem rá magam, hogy 100 000 Ft-ot beledobjak különböző cryptocoinokba. A többi történelem (meg rohadt nagy szerencse) 2017 Dec és 2018 Február között amit eladtam abból élünk még mindig itt svájcban feleségemmel. Szóval mindkettőnk fizetését félre tudtuk tenni.
- 2016 óta részvényékben / ETF-ekben van a vagyonunk kb 20%-a.Nekem a dividend growth a legfontosabb (SCHD,DGRO stb ...) Majd később többet is rakok ilyesmibe de most várom én is az összeomlást mint szombathelyi sorstársam.

Az összes befektetésem közül a tanulást tartom a legjobbnak. Az tette lehetővé az összes többi befektetésemet és a jelenlegi életemet.
Ingatlanba (még) nem mertem befektetni. Magyarországra nem akarok mászkálni ilyen miatt, cégnek kiadni a feladatokat szerintem nem éri meg ha csak 1-2 lakásról van szó. Svájcban meg egy lakás 150 millió forinttól indul.

Tervek a jövőre:
- tanulás, jelenleg Machine Learning
- melót redukálni 80%-ra (nem minden a pénz)
- saját cég: sajnos még semmi ötlet semmi konkrétum, de talán több időm lesz agyalni ha már csak 80%-ban dolgozok. Valaki nem akar céget csinálni?
- feleségnek egy szépségszalon valami frekventált helyre svájcban (pláza, belváros stb...) ahol már nem ő dolgozna

/tldr crypto, svájci frank, asszony

ekezetes betuteszta
háztartási panírozógép (fura, de csak ipari létezik)
gamer hajzselé
Member
Gold: 5,390.00
Dec 6 2018 04:23am
Quote (lacketto @ Dec 6 2018 08:18am)
ekezetes betuteszta
háztartási panírozógép (fura, de csak ipari létezik)
gamer hajzselé

ebbe szivesen fektetnek, jelzalogkolcsont is szivesen veszek fel ra
Member
Gold: 69.85
Dec 6 2018 06:39am
Orokoles alapon van 2 videki hazban 25%-om, egyik ~10m korul van, masik ~6m jelenleg.

Tanulasba rengeteget fektettem en is, atm 720k van, egy bme tervezoiben, amit soon befejezek (melo mellett, levelezo).

Gepet vettem, amivel tudok effektiven dolgozni (PyroSim + FDS + ArchiCAD).

Van OTP lakastakarekom, meg a bedontes elottrol, 10 eves, de nyilvan felveheto 4 ev utan elobb is, bar relative keson kotottem.
Van egy pesti lakas, amit 9m vettunk (apum neven), most kb 25 korul mozog az ingatlanpiacon nezelodes alapjan. Ezt siman tekintem magamenak is, attol fuggetlenul, hogy nem a nevemen van, mivel meheszetbol fizettuk ki, amiben jelentos munkam/idom/energiam van.

Majd, hogy nem same startal indultam, mint ace. 14 eves korom ota dolgozom, lenyegeben a szakmai 'gyakorlatom' rovasara ment sokaig, hogy meheszet >> szakmaban dolgozas nyaranta lofaszert, mert kulonben kb ehen haltunk volna.
Van szinten oroksegbol erdo es foldterulet videken. Az erdo elegge overpriced lett szinten, pedig szar aranykoronaban van, fold szinten, meg is felertekelodtek, meg kis reszesedessel is eleg jok.

Jelenleg sok rovid tavu kiadast terveztem be, hogy fixalok az eletembe, ezert tisztan penz megtakaritas relative keves van, lenyegeben 2-3 honapig meg tudok maradni, ha valami gebasz van.

Van meg egy diakhitelem, kb 100k adossaggal.

Jovo: onallo tervezoi jogosultsaghoz meg 2,5 ev kell, utana megy a kamarai vizsga es sajat vallalkozas. Itthon/kulfoldon, meg nem tudom. Ha kimegyek, akkor nagy valoszinuseggel azt ugy teszem, hogy eladok mindent itthon es azt bespajzolom meg gyujtok hozza, hogy kulfoldon is tudjak sajat ceget inditani/lakast venni.

Ezek a befektetos dolgok, mint ertekpapir, reszvenyek stb... nem lenne rossz, de nincs idom/energiam ezzel szorakozni. Igazabol a jovobeli befektetes, ha valamit valasztok, azok inkabb a kis kamatozasu kotvenyek + sajaton kivul max +2 lakas/iroda, amit kiadok.

Nincs sajat autom, otthon is csak egy kocka lada van apumnak, meg igy is, hogy jo lett a nyugdija. Talan le fogja cserelni, majd kiderul. En nem tervezek autot venni magamnak, ameddig sajat cegem nem lesz, ha nagyon szuksegem lenne ra, akkor kozossegi autoberles/sima autoberles.

This post was edited by Baleee on Dec 6 2018 06:40am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1131415161725Next
Add Reply New Topic New Poll