Orokoles alapon van 2 videki hazban 25%-om, egyik ~10m korul van, masik ~6m jelenleg.
Tanulasba rengeteget fektettem en is, atm 720k van, egy bme tervezoiben, amit soon befejezek (melo mellett, levelezo).
Gepet vettem, amivel tudok effektiven dolgozni (PyroSim + FDS + ArchiCAD).
Van OTP lakastakarekom, meg a bedontes elottrol, 10 eves, de nyilvan felveheto 4 ev utan elobb is, bar relative keson kotottem.
Van egy pesti lakas, amit 9m vettunk (apum neven), most kb 25 korul mozog az ingatlanpiacon nezelodes alapjan. Ezt siman tekintem magamenak is, attol fuggetlenul, hogy nem a nevemen van, mivel meheszetbol fizettuk ki, amiben jelentos munkam/idom/energiam van.
Majd, hogy nem same startal indultam, mint ace. 14 eves korom ota dolgozom, lenyegeben a szakmai 'gyakorlatom' rovasara ment sokaig, hogy meheszet >> szakmaban dolgozas nyaranta lofaszert, mert kulonben kb ehen haltunk volna.
Van szinten oroksegbol erdo es foldterulet videken. Az erdo elegge overpriced lett szinten, pedig szar aranykoronaban van, fold szinten, meg is felertekelodtek, meg kis reszesedessel is eleg jok.
Jelenleg sok rovid tavu kiadast terveztem be, hogy fixalok az eletembe, ezert tisztan penz megtakaritas relative keves van, lenyegeben 2-3 honapig meg tudok maradni, ha valami gebasz van.
Van meg egy diakhitelem, kb 100k adossaggal.
Jovo: onallo tervezoi jogosultsaghoz meg 2,5 ev kell, utana megy a kamarai vizsga es sajat vallalkozas. Itthon/kulfoldon, meg nem tudom. Ha kimegyek, akkor nagy valoszinuseggel azt ugy teszem, hogy eladok mindent itthon es azt bespajzolom meg gyujtok hozza, hogy kulfoldon is tudjak sajat ceget inditani/lakast venni.
Ezek a befektetos dolgok, mint ertekpapir, reszvenyek stb... nem lenne rossz, de nincs idom/energiam ezzel szorakozni. Igazabol a jovobeli befektetes, ha valamit valasztok, azok inkabb a kis kamatozasu kotvenyek + sajaton kivul max +2 lakas/iroda, amit kiadok.
Nincs sajat autom, otthon is csak egy kocka lada van apumnak, meg igy is, hogy jo lett a nyugdija. Talan le fogja cserelni, majd kiderul. En nem tervezek autot venni magamnak, ameddig sajat cegem nem lesz, ha nagyon szuksegem lenne ra, akkor kozossegi autoberles/sima autoberles.
This post was edited by Baleee on Dec 6 2018 06:40am