Quote (Baleee @ Nov 23 2014 08:02am)
Ismerek egy csajt aki gluten tojasfeherje es elesztoerzekeny. Neki pl ezeket nem mondtak el anno igy mar nem is igenyelhet ra tamogatast. Az, hogy normalisan kajaljon minimum a duplajaba kerul, mint egy nem erzekenynek, ha nem tobbe. + gyogyszerek is vannak, stb. Eleg draga betegseg. Az a baj, hogy szerintem akik ilyen elelmiszereket gyartanak, azt hiszik csak a sznobok veszik, akiknek ez a maniajuk.. Emiatt rohadt dragak.
Marmint na. Valami olzasmi van, hogy ha nem igenyled meg a tamogatasokat vagy egy reszet 18 eves korodig, akkor mar kesobb sem. Talan valami ilyet mondott.
Ez hülyeség.
Másrészt igen, drága a diéta, de én mégis többet költök kajára, mert nem 45kg-s lánynak születtem. De ez TÉNYLEG nem leszólás a betegségre, csak mondom.
Quote (RiNGiSpiLeR @ Nov 23 2014 09:33am)
A hallókészülékes példa nem jó... papámnak idén kellett új, mert az egyik fülére már elég rosszul hall sajnos és több mint 100 000 ft-ba került (a háziorvossal többször is egyeztett, hogy hogyan lehetne olcsóbb).
70%-os támogatás van rá, vagy ha drágább, mint az adott funkcionális csoportban lévő társai, akkor referenciatermék 70%-át kapja meg támogatásként
Szóval lehet, hogy fizetnie kellett 100 ezret, de adott esetben 150 ezret mégis az állam tolt mellé.
Quote (Vismajor @ Nov 23 2014 11:21am)
bezzeg finnországban
az agybaépített hallássegítő aminek darabja 30k euró, TB fizeti az egészet
havi bezzeg finnország poszt
cochleáris implantáció
Magyarországon is a TB fizeti.
This post was edited by beni on Nov 23 2014 09:56am