Quote (josheide @ 23 Jun 2014 22:26)
Azert nem irom be mert fogalmam nincs. Gimis eveim alatt anyamek tartottak el, en amit diakmunkaval kerestem azt kb. teljes mertekben a szorakozasomra tudtam kolteni. A nyarak amikor itthon voltam viszonylag lassan es alacsony koltsegekkel telltek...
Most majd lesz egy evem kitapasztalni milyen Pesten tulelni, de ahhoz, hogy kenyelmes (~normalis) eletszinvonalat tarthassak fenn szerintem legalabb kelleni fog havi ~80k ott.
aham oké. Csak egy példa.
Én ugye 80k körül keresek. Múlt héten csináltattam szemüveget ami 105k volt. Ok ez egy normális szemüveg és egy napszemüveg + a mostani keretbe lencse pót szemüvegnek.
Ha így nézzük és önmagam kellene fenntartani nem hiszem, hogy 5knál többet félre tudnék rakni ami majd 2 év spórolást jelent csak azért hogy legyen szemüvegem.
Most jöhet az hogy akkor keretet nem 40k-s kell meg stb, csak hogy az ember pont ne olyanon spóroljon szerintem, ami hosszú távon befolyásolja a kinézetét + ugye csak a szemedről van szó. Sima lencse még nem is annyira gáz ár színvonalban, de a napszemüveges az 28k volt csak a lencse + erre jött a keret.
Lehet mondani, hogy 80k elég. De mire? Arra hogy megélj. De arra hogy élj, arra már nem. Ez van.
--------------------------------------------------------------------------------------
De nekem is utolsó szezonom a strandon. Ha nem jön más akkor elvégzek egy hajópincéri tanfolyamot és húzok dolgozni valami tengerjáróra.
Ha az össze jön pár év alatt lesz pár millám és lesz miből elindulni a nagy életbe + ez mellett világot is látok, nyelvet tanulok ami igen vonzó dolog.
De azért előtte még kipattintom magam

--------------------------------------------------------------------------------------