Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:45am)
Egyetlen igazi "érv" szól Isten létezése mellett, amit nem lehet semmivel sem magyarázni: Ez pedig a világunk több dimenzióban való kiterjedése (tudományos tény).
Az ember nem csak anyag... az embernek van lelke. Az emberek tudatalatt is összeköttetésben vannak a többivel. Hány és hány (számtalan) példát hallottunk már arról, hogy az egyik ember megérezte, hogy mi történik épp a párjával vagy családtagjaival. Hány olyan fizikailag nem magyarázható dolog van, aminek létét szimplán anyagi szinten nem tudjuk elképzelni (például a rendőrségen alkalmazott "látók", akik csak a mentális képességeik segítségével tudnak felderíteni bűnügyeket, helyszíneket úgy, hogy soha nem voltak ott). Vegyük a megérzéseket , mindenkinek volt már... Valamivel kapcsolatban nagyon rossz megérzése gy, hogy semmi oka nem volt rá. Sorolhatnám napestig...
Az ember nem csak anyagból áll. Innentől kezdve, ha van szelleme, akkor nyílván való módon az nem hal meg a testével, hisz' nem ezen dimenzió része. Evolúcióval nem lehet ezeket a dolgokat megmagyarázni.
Azoknak, akik elkezdenek jönni, hogy az állatoknak is van-e lelkük és azok is a mennybe jutnak-e, azoknak írom: ez az elképzelés a legértelemszerűbb szerintem: "A Földön az egyetlen faj, aki gondolkozik azon, hogy mi lesz vele a halála után az az ember. Semelyik másik élőlény ezen a bolygón nem foglalkozik ezzel." Ergó ők nem jutnak oda, mert minek? Nem vágynak rá.
tl;dr: Hiszek Istenben, számomra ez a bizonyított. Evolúciót nem zárom ki, de hogy maga az ember egy felsőbbrendű lény (Isten) alkotása, abban 100%-ig biztos vagyok.
Mondjuk nem értem, hogy a több dimenzió miért Isten létének bizonyítéka...
Viszont ez a megérzés dolog eléggé sántít szerintem. Napjában ezerszer gondolsz az testvéredre/szüleidre, nem csoda, ha egyszer bejön, hogy "pont rád gondoltam". És persze sokszor még a saját testünket sem érezzük (fantom fájdalom amputáció után) nemhogy a másikat (Bándy Kata apja például azt nyilatkozta, hogy "él a lányom, érzem").