d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Vallás Topic > No Haterz
Prev1131415161740Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 33,265.80
Aug 7 2012 06:25am
Quote (iFeelAlone @ 7 Aug 2012 14:21)
Nem értitek meg vagy nem gondoltok bele, hogy én mennyire biztos vagyok a saját "hitemben". Nincs olyan dolog a világon amivel engem egy kicsit is el lehetne bizonytalanítani még akkor se ha a saját szememmel tapasztalnám. Ha leszállna elém isten akkor is pókerarccal mondanám, hogy van rá logikus, tudományos magyarázat.

Ram sem hatnak az elmetrukkok, ram csak a penz hat.
Member
Gold: 18,448.52
Trader: Trusted
Aug 8 2012 01:45am
Egyetlen igazi "érv" szól Isten létezése mellett, amit nem lehet semmivel sem magyarázni: Ez pedig a világunk több dimenzióban való kiterjedése (tudományos tény).

Az ember nem csak anyag... az embernek van lelke. Az emberek tudatalatt is összeköttetésben vannak a többivel. Hány és hány (számtalan) példát hallottunk már arról, hogy az egyik ember megérezte, hogy mi történik épp a párjával vagy családtagjaival. Hány olyan fizikailag nem magyarázható dolog van, aminek létét szimplán anyagi szinten nem tudjuk elképzelni (például a rendőrségen alkalmazott "látók", akik csak a mentális képességeik segítségével tudnak felderíteni bűnügyeket, helyszíneket úgy, hogy soha nem voltak ott). Vegyük a megérzéseket , mindenkinek volt már... Valamivel kapcsolatban nagyon rossz megérzése gy, hogy semmi oka nem volt rá. Sorolhatnám napestig...

Az ember nem csak anyagból áll. Innentől kezdve, ha van szelleme, akkor nyílván való módon az nem hal meg a testével, hisz' nem ezen dimenzió része. Evolúcióval nem lehet ezeket a dolgokat megmagyarázni.

Azoknak, akik elkezdenek jönni, hogy az állatoknak is van-e lelkük és azok is a mennybe jutnak-e, azoknak írom: ez az elképzelés a legértelemszerűbb szerintem: "A Földön az egyetlen faj, aki gondolkozik azon, hogy mi lesz vele a halála után az az ember. Semelyik másik élőlény ezen a bolygón nem foglalkozik ezzel." Ergó ők nem jutnak oda, mert minek? Nem vágynak rá.

tl;dr: Hiszek Istenben, számomra ez a bizonyított. Evolúciót nem zárom ki, de hogy maga az ember egy felsőbbrendű lény (Isten) alkotása, abban 100%-ig biztos vagyok.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 01:48am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:45am)
Egyetlen igazi "érv" szól Isten létezése mellett, amit nem lehet semmivel sem magyarázni: Ez pedig a világunk több dimenzióban való kiterjedése (tudományos tény).

Az ember nem csak anyag... az embernek van lelke. Az emberek tudatalatt is összeköttetésben vannak a többivel. Hány és hány (számtalan) példát hallottunk már arról, hogy az egyik ember megérezte, hogy mi történik épp a párjával vagy családtagjaival. Hány olyan fizikailag nem magyarázható dolog van, aminek létét szimplán anyagi szinten nem tudjuk elképzelni (például a rendőrségen alkalmazott "látók", akik csak a mentális képességeik segítségével tudnak felderíteni bűnügyeket, helyszíneket úgy, hogy soha nem voltak ott). Vegyük a megérzéseket , mindenkinek volt már... Valamivel kapcsolatban nagyon rossz megérzése gy, hogy semmi oka nem volt rá. Sorolhatnám napestig...

Az ember nem csak anyagból áll. Innentől kezdve, ha van szelleme, akkor nyílván való módon az nem hal meg a testével, hisz' nem ezen dimenzió része. Evolúcióval nem lehet ezeket a dolgokat megmagyarázni.

Azoknak, akik elkezdenek jönni, hogy az állatoknak is van-e lelkük és azok is a mennybe jutnak-e, azoknak írom: ez az elképzelés a legértelemszerűbb szerintem: "A Földön az egyetlen faj, aki gondolkozik azon, hogy mi lesz vele a halála után az az ember. Semelyik másik élőlény ezen a bolygón nem foglalkozik ezzel." Ergó ők nem jutnak oda, mert minek? Nem vágynak rá.

tl;dr: Hiszek Istenben, számomra ez a bizonyított. Evolúciót nem zárom ki, de hogy maga az ember egy felsőbbrendű lény (Isten) alkotása, abban 100%-ig biztos vagyok.

Mondjuk nem értem, hogy a több dimenzió miért Isten létének bizonyítéka...

Viszont ez a megérzés dolog eléggé sántít szerintem. Napjában ezerszer gondolsz az testvéredre/szüleidre, nem csoda, ha egyszer bejön, hogy "pont rád gondoltam". És persze sokszor még a saját testünket sem érezzük (fantom fájdalom amputáció után) nemhogy a másikat (Bándy Kata apja például azt nyilatkozta, hogy "él a lányom, érzem").
Member
Aug 8 2012 01:50am
Quote (beni @ 8 Aug 2012 09:48)

Viszont ez a megérzés dolog eléggé sántít szerintem. Napjában ezerszer gondolsz az testvéredre/szüleidre, nem csoda, ha egyszer bejön, hogy "pont rád gondoltam". És persze sokszor még a saját testünket sem érezzük (fantom fájdalom amputáció után) nemhogy a másikat (Bándy Kata apja például azt nyilatkozta, hogy "él a lányom, érzem").

/e: Azért, mert ugyebár a szellemvilág, az egy másik dimenzió, amit csak közvetett módon érzékelünk általában. Pont mint a maradék +9 dimenziót (vagy mennyinél tartanak perpill xD).

Én arra gondoltam, amikor pontosan tudod, hogy épp mi történik a másikkal.

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Aug 8 2012 01:52am
Member
Gold: 2,496.00
Aug 8 2012 01:51am
Quote (beni @ Aug 8 2012 08:48am)

: D
Member
Aug 8 2012 01:53am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:50am)
Én arra gondoltam, amikor pontosan tudod, hogy épp mi történik a másikkal.

De ilyen mikor van?

(Amúgy az állatos részt sem tudjuk biztosan. Az elefántok például eltemetik a halott társukat, vagy egy barlangba vonulnak el meghalni, amikor tudják, hogy közel a vég. Az emberszabásúak hasonlóan képesek ezt átérezni.)
Member
Aug 8 2012 01:55am
Quote (beni @ 8 Aug 2012 09:53)
De ilyen mikor van?

(Amúgy az állatos részt sem tudjuk biztosan. Az elefántok például eltemetik a halott társukat, vagy egy barlangba vonulnak el meghalni, amikor tudják, hogy közel a vég. Az emberszabásúak hasonlóan képesek ezt átérezni.)

Ilyenkor az van, hogy az egyszerűen nem magyarázható tisztán anyagi világban való létezéssel. Van egy kezed, lábad, fejed, agyad, szíved... de attól még neked honnan a francból kellene azt tudnod, hogy épp ebben a pillanatban halt meg az egyik rokonod?

Eltemetik. De nem elmélkednek azon, hogy saját magukkal mi lesz miután meghaltak.
/e: A temetésnek egyébként semmi köze a túlvilághoz vagy annak hitéhez... rengeteg oka lehet annak, hogy eltemetik. Nem hiszem, hogy az elefántok például hisznek bármiféle teremtőben, túlvilágban, stb. Egyszerűen nem foglalkoznak ilyesmivel.

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Aug 8 2012 01:58am
Member
Aug 8 2012 02:00am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:55am)

Eltemetik. De nem elmélkednek azon, hogy saját magukkal mi lesz miután meghaltak.

Ezt nem igazán tudhatjuk. Lehet nem írnak róla filozófiai értekezéseket, vagy nem annyira strukturált formában forgatják a gondolatot, de én inkább arra hajlok, hogy foglalkoztatja őket.

Sosem akarom elhinni, hogy ezt a képet az elefánt festette (pedig van róla videó is), de ha igaz, akkor elég durván létezik az önkép stbstb.
Member
Aug 8 2012 02:06am
Quote (beni @ 8 Aug 2012 10:00)
Ezt nem igazán tudhatjuk. Lehet nem írnak róla filozófiai értekezéseket, vagy nem annyira strukturált formában forgatják a gondolatot, de én inkább arra hajlok, hogy foglalkoztatja őket.

http://www.ramonaspainting.com/HongPainting.jpg

Sosem akarom elhinni, hogy ezt a képet az elefánt festette (pedig van róla videó is), de ha igaz, akkor elég durván létezik az önkép stbstb.

Kétségtelenül intelligens állat. A delfin is. A macska is. Mindenbizonnyal a delfin is le tudná rajzolni saját magát, hogyha megmutatnák neki hogy kell... meg ugyebár lenne mivel... De a hit az más kérdés, az nem "materiál". Az elefánt látja a másik elefántot, tudja, hogy hogyan néz ki. Még magát is tudja hogy néz ki valószínűleg. De a hit az más. Az állatok nem gondolkoznak olyanon, amiről nincsen tapasztalásuk. Szerintem legalábbis.
Member
Gold: 931.79
Aug 8 2012 02:11am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 08:55am)
/e: A temetésnek egyébként semmi köze a túlvilághoz vagy annak hitéhez... rengeteg oka lehet annak, hogy eltemetik. Nem hiszem, hogy az elefántok például hisznek bármiféle teremtőben, túlvilágban, stb. Egyszerűen nem foglalkoznak ilyesmivel.

Az állatok azért nem foglalkoznak a hittel a halállal vagy hogy mi van utána mert nem elég fejlett az agyuk. Nem azért mert nincs lelkük. Egyébként tényleg nincs lelkük. Mint ahogy az embereknek sem.

This post was edited by iFeelAlone on Aug 8 2012 02:12am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1131415161740Next
Add Reply New Topic New Poll