d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Kis Filó ツ
Prev1131415161724Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 124.45
May 8 2011 04:31am
Quote (Epiphone @ 7 May 2011 17:18)
tegnap jó filozófikusra sikerült szívni magunkat és a paradoxonok és agytornák után oda lyukadtunk ki, hogy mi lehet a halál után. volt ott egy nagyon okos és érdekes életszemléletű barátom, aki azt mondta, ugyanaz van a halál után, mint ami születés előtt. erre megkérdeztem hogy az milyen, ő pedig ezt kérdezte: "te nem emlékszel milyen volt mielőtt megszülettél?" és ahogy ezt kimondta tisztára beugrott hogy bazzeg tényleg mintha tök ismerős lenne egy tudattalan állapot amiben egyszer már voltam. mind1, ő azt állítja utánanézett sokezer módon már ennek ( amúgy orvosnak készül a srác ), és annyit tud, hogy a természetes halál után egy olyan tudattalan állapotba kerül az ember, ahol nem hall, nem lát, nincsenek érzékei, teljesen tudattalan de még lényegében érzékeli azt, hogy anyagként létezik. elmondása szerint ez az, amit annyi néven hívnak; menny, pokol ésatöbbi :)
nektek mi a véleményetek erről?

sajnos nálad ez állandó.
Member
Gold: 355.92
May 8 2011 04:56am
Quote (Oberon_os @ May 8 2011 12:31pm)
sajnos nálad ez állandó.

:lol:
Member
Gold: 3,747.73
May 8 2011 05:32am
Quote (zsansaccount @ May 8 2011 10:54am)
amiket leírták egy-két dologra magyarázta lehet továbbra is a biológiai megközelítés. bár azt frucsállom, hogy ezeket az embereket miért nem vizsgálták meg még különböző tomográfiás módszerekkel, amikor "speciálisan működnek". mondjuk sok orvos lesz hívő és én is szeretem a szuperhősös filmeket, szval még az is lehet, h tényleg így van.

ő a véleményét fejtette ki, te meg egyetlen videó alapján mondtad meg, h mi van.... nem ugyan az.

istenem
Quote (RiNGiSpiLeR @ May 8 2011 11:11am)
Vis, nem a tartalmára céloztam, csak a kifejezésre, amit boldoltam... ^^ Azt azért gondold át mégegyszer. :D

...és nem kötekedni akartam, csak tényleg viccesen hangzik. ^_^

jólvanjól, menstruálok
Member
Gold: 316,730.65
Trader: Trusted
May 8 2011 05:53am
Quote (josheide @ 7 May 2011 18:19)
Nem vagyok vallásos, nem igazán hiszek halál utáni életben.

ez nem vallás kérdése
Member
Gold: 6,440.13
May 8 2011 08:21am
Quote (Epiphone @ May 7 2011 05:18pm)
tegnap jó filozófikusra sikerült szívni magunkat és a paradoxonok és agytornák után oda lyukadtunk ki, hogy mi lehet a halál után. volt ott egy nagyon okos és érdekes életszemléletű barátom, aki azt mondta, ugyanaz van a halál után, mint ami születés előtt. erre megkérdeztem hogy az milyen, ő pedig ezt kérdezte: "te nem emlékszel milyen volt mielőtt megszülettél?" és ahogy ezt kimondta tisztára beugrott hogy bazzeg tényleg mintha tök ismerős lenne egy tudattalan állapot amiben egyszer már voltam. mind1, ő azt állítja utánanézett sokezer módon már ennek ( amúgy orvosnak készül a srác ), és annyit tud, hogy a természetes halál után egy olyan tudattalan állapotba kerül az ember, ahol nem hall, nem lát, nincsenek érzékei, teljesen tudattalan de még lényegében érzékeli azt, hogy anyagként létezik. elmondása szerint ez az, amit annyi néven hívnak; menny, pokol ésatöbbi :)
nektek mi a véleményetek erről?

látom még mindig tart nálad
Member
Gold: 2,039.31
May 8 2011 04:26pm
Az emberek mindig is szerettek hinni ilyen misztikus dolgokban mint a halál utáni élet, de szerintem az agy "csak" egy felfoghatatlanul bonyolult szerkezet ahol az idegpályákon végighaladó inger egyénenként más utakat jár be, ettől vagyunk olyanok amilyenek, a reakcióink, a gondolatmenetünk stb. Engem spec a memória része érdekelne, hogy tárolja az agy az emlékeket, nyilván nem jpg-ben és aviban, mégis vissza tudod játszani magadnak a történteket, többé kevésbé hitelesen, és miközben gondolkodsz "látod" magad előtt az eseményeket, ugyanúgy ahogy ezeket a sorokat olvasod, "hallod". Az se mellékes, hogy ha van RL-d akkor valszleg igen sok helyről vannak pontos emlékeid, hogy milyen utca hol van, ezeket nem felejted el, pl vicces lenne ha lemennél a közértbe kenyérért aztán mire kijössz nem tudod hol laksz. De ha nincs RL-d akkor is az van, hogy 20 évre visszamenőleg tudod az összes játék összes pályáját secretekkel együtt, irgalmatlan mennyiségű információt tárolsz, ami folyamatosan bővül akármit csinálsz. Mekkora lehet az emberi agy memória kapacitása? Úgy értem egy átlagos, egészséges emberé.

A másik érdekes dolog, ami talán jobban kapcsolódik a témához, hogy ha látsz egy embert, látod hogy mozog, beszél stb, de az NEM TE VAGY. Te saját magadat egész másképp éled meg belülről. Ha látsz egy embert meghalni, azt gondolhatod hogy "fú hát meghalt szerencsétlen, ez van", de ha te haldokolsz az milyen érzés? Hogy tudod hogy mindjárt vége, nem tehetsz ellene semmit, minden amit életed során tapasztaltál semmivé foszlik pár mp-en belül. Hogy "éled" meg a halált ha hirtelen ér? Egyszercsak hopp lekapcsolták a villanyt? :D
Member
Gold: 22,895.95
Trader: Trusted
May 8 2011 04:36pm
Quote (Alternalo @ 9 May 2011 00:26)
Az emberek mindig is szerettek hinni ilyen misztikus dolgokban mint a halál utáni élet, de szerintem az agy "csak" egy felfoghatatlanul bonyolult szerkezet ahol az idegpályákon végighaladó inger egyénenként más utakat jár be, ettől vagyunk olyanok amilyenek, a reakcióink, a gondolatmenetünk stb. Engem spec a memória része érdekelne, hogy tárolja az agy az emlékeket, nyilván nem jpg-ben és aviban, mégis vissza tudod játszani magadnak a történteket, többé kevésbé hitelesen, és miközben gondolkodsz "látod" magad előtt az eseményeket, ugyanúgy ahogy ezeket a sorokat olvasod, "hallod". Az se mellékes, hogy ha van RL-d akkor valszleg igen sok helyről vannak pontos emlékeid, hogy milyen utca hol van, ezeket nem felejted el, pl vicces lenne ha lemennél a közértbe kenyérért aztán mire kijössz nem tudod hol laksz. De ha nincs RL-d akkor is az van, hogy 20 évre visszamenőleg tudod az összes játék összes pályáját secretekkel együtt, irgalmatlan mennyiségű információt tárolsz, ami folyamatosan bővül akármit csinálsz. Mekkora lehet az emberi agy memória kapacitása? Úgy értem egy átlagos, egészséges emberé.

A másik érdekes dolog, ami talán jobban kapcsolódik a témához, hogy ha látsz egy embert, látod hogy mozog, beszél stb, de az NEM TE VAGY. Te saját magadat egész másképp éled meg belülről. Ha látsz egy embert meghalni, azt gondolhatod hogy "fú hát meghalt szerencsétlen, ez van", de ha te haldokolsz az milyen érzés? Hogy tudod hogy mindjárt vége, nem tehetsz ellene semmit, minden amit életed során tapasztaltál semmivé foszlik pár mp-en belül. Hogy "éled" meg a halált ha hirtelen ér? Egyszercsak hopp lekapcsolták a villanyt? :D

Nem is érzékeled, hogy "lekapcsolták a villanyt", mivel megszűnik a tudatod, legalábbis a te véleményed szerint. :D

Oh hi btw ;)
Member
Gold: 2,039.31
May 9 2011 03:23am
Quote (RiNGiSpiLeR @ May 8 2011 11:36pm)
Oh hi btw ;)

Ha van értelmes téma akkor írok ;D Ezért van ilyen sok postom :D

BTW persze hogy nem érzed, de igazából fel se tudod fogni milyen lehet hogy egyik pillanatról a másikra nem létezel többé.
Member
Gold: 0.00
May 9 2011 03:54am
Nem hiszek a lelekben, halal utana eletben stb, eleg felelmetes belegondolni hogy x ev mulva szamomra mindennek vege, nem lathatom h fejlodik a vilag stb, de hat ez van, ami azert szamomra egy kicsit megnyugtato es szep ebben az egeszben, hogy mindenki es minden reszese mindennek, mindenki ugyanabbol az anyagbol szarmazik, es ha meghalok is akkor is a reszese maradok ennek a vegtelen korforgasnak

fuck yea
Member
Gold: 59.00
May 9 2011 04:00am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1131415161724Next
Add Reply New Topic New Poll