d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev1131415161731Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 06:13pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 00:04)
inkább mégsem megyek aludni, 5 óra alvás is elég lesz
meg inkább mégiscsak résztveszek, habár nem túl színvonalasan, mert erről a témáról színvonalasan beszélni fölösleges szerintem

aki keresztény, az ignoráns, szemellenzős, és butuska

a szeretet terjesztéséhez/gyakorlásához teljesen fölösleges a kereszténység, de ha valaki nagyon ragaszkodna a vallásokhoz, akkoris van sokkal normálisabb formája a spiritualizmusnak, mint a népbutítás, amit a kereszténység csinált 1500 éven keresztül

khmmmm... :D vicces, de tényleg. Ez kicsit olyan, mikor valaki azt mondta nekem, felháborodva: "minden vallásos ember beskatulyázós". :DDD Tehát, beskatulyáz minket, hogy beskatulyázósak vagyunk.
Ez is kicsit ilyen önmagát hülyévé tevő mondat: aki keresztény az ignoráns, szemellenzős, butuska. Szóval, mi vagyunk szemellenzősek, mert geci módon templomba is megyünk, és beszélünk más emberekkel Istenről, Bibliáról, akármiről? Érdekes. És ezért butuskák is, mert tudjuk hogy az egyházban jópár ember mások hiszékenységét és jóakaratát pénzre és elnyomásra váltották be, de tudjuk hogy ezt emberek tették, és meg tudjuk ítélni hogy most velünk ezt teszik-e, vagy nem? Lehet, csak én érzem így, de nem pont a Te álláspontod szemellenzős és butuska, és ignorálja az eddig elmondottainkat?
Nem te vagy szemellenzős, mert kiröhögsz mást, mert azt állítja hogy tud kommunikálni Istennel (mégha azt sem tudod, hogy hogy érti ezt)?
Member
Gold: 3,551.99
May 29 2009 06:14pm
Banned
Gold: 1.00
Warn: 50%
May 29 2009 06:16pm
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 02:13)
khmmmm... :D vicces, de tényleg. Ez kicsit olyan, mikor valaki azt mondta nekem, felháborodva: "minden vallásos ember beskatulyázós". :DDD Tehát, beskatulyáz minket, hogy beskatulyázósak vagyunk.
Ez is kicsit ilyen önmagát hülyévé tevő mondat: aki keresztény az ignoráns, szemellenzős, butuska. Szóval, mi vagyunk szemellenzősek, mert geci módon templomba is megyünk, és beszélünk más emberekkel Istenről, Bibliáról, akármiről? Érdekes. És ezért butuskák is, mert tudjuk hogy az egyházban jópár ember mások hiszékenységét és jóakaratát pénzre és elnyomásra váltották be, de tudjuk hogy ezt emberek tették, és meg tudjuk ítélni hogy most velünk ezt teszik-e, vagy nem? Lehet, csak én érzem így, de nem pont a Te álláspontod szemellenzős és butuska, és ignorálja az eddig elmondottainkat?
Nem te vagy szemellenzős, mert kiröhögsz mást, mert azt állítja hogy tud kommunikálni Istennel (mégha azt sem tudod, hogy hogy érti ezt)?

terjesszünk egy kis szeretetet katolikus módra
Member
Gold: 6,440.13
May 29 2009 06:16pm
Quote (iFeelAlone @ Sat, May 30 2009, 01:08am)
Ahhoz hogy tudjam gyilkolni rabolni rossz dolog nincs szükségem istenre. Ezt a társadalom belém nevelte. De ha isten nem avatkozik bele az életünkbe "csak" megteremtett minket ( amit persze az evolúció egyértelműen cáfol) akkor mi értelme az egésznek? Isten megteremtett minket , hogy szenvedhessünk? Kösz baszdmeg ha legközelebb találkozom istennel, leköpöm.

Azért ne mondd már nekem, hogy olyan nagy szenvedés az életed, hogy le kell köpni Istent.
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 06:19pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, May 30 2009, 01:04am)
inkább mégsem megyek aludni, 5 óra alvás is elég lesz
meg inkább mégiscsak résztveszek, habár nem túl színvonalasan, mert erről a témáról színvonalasan beszélni fölösleges szerintem

aki keresztény, az ignoráns, szemellenzős, és butuska

a szeretet terjesztéséhez/gyakorlásához teljesen fölösleges a kereszténység, de ha valaki nagyon ragaszkodna a vallásokhoz, akkoris van sokkal normálisabb formája a spiritualizmusnak, mint a népbutítás, amit a kereszténység csinált 1500 éven keresztül

Kedves Mesh2_returned!

Elgondolkoztál már azon, miért gyűlölöd ilyen zsigerből az egyházat? Nem lehet, hogy túl sokáig hallgattad/nézted az egyházgyűlölő, egyházgyalázó propagandát és akaratod ellenére is a gondolkodásod részévé vált?

Őszintén, voltál már valaha gyülekezetben? Próbáltál már valaha is bármilyen szinten kapcsolatba lépni Istennel? Olvastál már bele a Szentírásba? Akkor volnának ismereteid a vallásról, egyházról, akkor nem ragaszkodnál ilyen görcsösen az egyházellenes, keresztényellenes gondolataidhoz.

Én persze könnyen beszélek, nekem az apám pap. Gyakorlatilag a templomban nőttem fel. Előbb tudtam imádkozni, mint beszélni, és ezt vedd szó szerint: megvan Polimer kazettára felvéve, hogy két évesen mondom a Miatyánkot... csak az érti, aki tudja, hol tartok benne, mert valójában olyan pici voltam, hogy érthetetlen a beszédem a kazin. :) Nekem nagyon erős kötődésem van érzelmileg is az egyházhoz, az Istenhez. De garantálom, a gyerekeim is, ha lesznek, meg fogják kapni mindezt, amit én kaptam, az erős hitet Istenben, és az emberek iránti szeretetet.

Eszem ágában sincs senkit megtéríteni, kérem ne értse félre senki.
Banned
Gold: 1.00
Warn: 50%
May 29 2009 06:21pm
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 02:13)

végülis egyébként nem az én dolgom, mindenki olyan illúzióba ringatja magát, amilyenbe akarja.
amúgy nehogy azt hidd, hogy a bibliát nem emberek írták, méghozzá abból a célból, hogy manipuláljanak százezreket (még jó régen, ez a szám mostanára százmilliósra nőtt). ráadásul más, ősibb vallásokból lopkodták össze az egész katolikus hitet. (habár az összes asztrológiára épül, de a kereszténység az még "viszonylag új"nak mondható vallás, szóval joggal mondható, hogy lemásolták a korábbiakat)

persze abban hiszel, amiben akarsz, te dolgod, lekaksizom, de attól még a véleményem meglesz az olyan emberekről, akik tulajdonképpen elhisznek egy ekkora hatalmas baromságot, mint a keresztény hit.
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
May 29 2009 06:22pm
hiszek.
de jó estém volt. bekúrtam ^^
Member
Gold: 124.45
Quote (iFeelAlone @ Sat, 30 May 2009, 00:08)
Ahhoz hogy tudjam gyilkolni rabolni rossz dolog nincs szükségem istenre. Ezt a társadalom belém nevelte. De ha isten nem avatkozik bele az életünkbe "csak" megteremtett minket ( amit persze az evolúció egyértelműen cáfol) akkor mi értelme az egésznek? Isten megteremtett minket , hogy szenvedhessünk? Kösz baszdmeg ha legközelebb találkozom istennel, leköpöm.

Most csak olyan dolgot tudnék írni, ami után mindenki azt mondaná, hogy emós hippi romantikus hülye, szóval inkább nem. De ha Te úgy éled meg az életed, mint szenvedés, és emiatt Istent hibáztatod, akkoor tényleg fölösleges ilyesmiről vitatkoznunk. ;)
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 02:16)
http://www.epa.hu/00800/00804/00523/inkvizicio.jpg

terjesszünk egy kis szeretetet katolikus módra

judgement of light ikonja wow-ban.
Member
Gold: 0.00
May 29 2009 06:23pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 02:21)
végülis egyébként nem az én dolgom, mindenki olyan illúzióba ringatja magát, amilyenbe akarja.
amúgy nehogy azt hidd, hogy a bibliát nem emberek írták, méghozzá abból a célból, hogy manipuláljanak százezreket (még jó régen, ez a szám mostanára százmilliósra nőtt). ráadásul más, ősibb vallásokból lopkodták össze az egész katolikus hitet. (habár az összes asztrológiára épül, de a kereszténység az még "viszonylag új"nak mondható vallás, szóval joggal mondható, hogy lemásolták a korábbiakat)

persze abban hiszel, amiben akarsz, te dolgod, lekaksizom, de attól még a véleményem meglesz az olyan emberekről, akik tulajdonképpen elhisznek egy ekkora hatalmas baromságot, mint a keresztény hit.

szerintem ha egy embernek az ad erőt hogy hisz valami felsőbb hatalomban, és ebből merít bizonyos helyzetekben erőt akkor az egyáltalán nem elítélendő.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1131415161731Next
Add Reply New Topic New Poll