Quote (xGurke @ Feb 6 2014 05:05pm)
http://2.ii.gl/bZ42Kz.png
mehetnétek a kommentelőkkel vergődni
én is észrevettem, hogy kicsit (nagyon) tard vagyok mostanában, de ez csak abban nyilvánul meg, hogy képtelen vagyok érdemben hozzászólni pl ehhez
vagy a miért szavazzunk a jobbikra beszélgetéshez, ezért inkább csak fosom magamból a szart, hogy kifejezzem nemtetszésemet
márpedig amikor stílusról, politikáról, vallásról megy a diskurzus, akkor mindig agyvérzés közeli állapotba kerülök, mert ezek olyan dolgok, amiket mindenkinek saját magának kell eldöntenie
és most nem arról beszélek, amikor megvitatjátok, hogy ez a párt ezt csinálta és ez milyen jó/szar etc, mert az oké
nem is gyakran postolok a politika topicba
de amikor ez a kibaszott faszverés megy több száz postok keresztül, mint ebben a topicban a kibaszott semmiről, akkor elborul az agyam, hogy hogy a picsába értek rá ennyire a szart rágni
nem csak ebben nyilvánul meg, kb. lerí rólad, hogy valami komolyabb lelki problémád van, azért vergődsz folyamatosan 1 ideje
Quote (xGurke @ Feb 6 2014 05:39pm)
jó, ez is igaz, de itt most azon megy a vita, hogy a treff vagy a bubi ász a nagyobb
meg ez a kereszténység visszavetette a világ fejlődését szöveg is igenerősen fájdalmas
nekem még úgy tanították, hogy pl a szerzetesek/apácák, etc rengeteget tanultak, dolgoztak, segítették az embereket, gyógyítottak akkori tudásuk szerint,
tanították az embereket, iskolákat alapítottak, templomokat építettek, amik ha másra nem, legalább arra jók voltak, hogy közösséget kovácsoljanak
napjainkban meg tömérdek pénzt költ az egyház az oktatásra, kutatásokra
de már megint eldurran az agyam mindjárt
XVII. kerületben, ahol laktam anno pl az egyház sorba veszi át az államtól az iskolákat, mert nincs pénz fenntartani
és nem csak hogy fenntartják. emelik az oktatás színvonalát, etc
de kurva szar is az egyház, a kurva anyjukat
tették mindezt teljesen non-profit módon, önkéntes adományokból kigazdálkodva a büdzsét, igaz?
az egyház elég nagy javakat leszakított az emberekről tized/különböző adományok/stb. formájában, azért bebaszna, ha egy részét ne forgatták volna vissza gyógyításba (mert persze az igazságos Jóisten útjai kifürkészhetetlenek, valamiért van egy csomó beteg ember a Földön, de nem gyógyítja meg őket), oktatásba, stb.
kb. biztos vagyok benne, hogy egyház nélkül is, mondjuk királyi szabályozás által is alakultak volna ugyanilyen iskolák, kutatóintézetek, betegellátás, stb., és akkor még a keresztény elvek behatása sem befolyásolta volna a kutatásokat/az oktatást
az meg szerintem inkább szomorú, hogy az iskoláknak át kell alakulni egyházi iskolává, hogy fent tudjanak maradni, ezáltal ráerőltetve a vallást az egyénre, de itt ismét nem arról van szó, hogy a semmiből összevarázsoltak volna 1 csomó pénzt Isten segítségével
az egyházak kurva sok pénz támogatást kapnak mind az államtól, mind innen-onnan, persze, hogy nekik van pénzük iskolát fent tartani, de ha ez a pénz nem az egyháznak menne, hanem alapból az iskolának, akkor nem csődölt volna be