Quote (Xrd @ 2 Aug 2010 13:22)
Kis segítség kéne.
Mikor borultam pénteken dh-zás közbe elkezdett kotyogni az első része a biciklinek ( villa,kerék)a villával nincs baj, az mégse kotyog megnéztem, az első/hátsó tárcsafékek kilazultak, azt meghúztam, viszont levettem a kereket megmozgattam és a tengely, illetve az agyba valami kotyogott, szétszedtük megforgattuk és éreztük, hogy a csapágyak úgy mozognak, mintha valami kosz lenne benne, szóval ezt most kikéne takarítani, újra zsírozni. Viszont nemtudom, hogy hol tudnék venni olyan zsírt ami jó lenne hozzá. De ha valaki szerint mást kéne csinálni akkor azt is leírhatná..

Minden ötletet szívesen fogadok.
Bármilyen gépzsír jó hozzá. Tecsóban még kapsz olcsón is. Semmi extra nem kell. Csapágygolyókat helyedben cserélném, am milyen a csapágyazása? Széthullanak a golyók? Vagy van egy fix csapágyház, ami egybe jön ki az agyból?
Ha különálló golyók vannak, akkor úgy kellene, hogy kiszeded mind, wd40el megtisztítod, (ha nem akarsz újakat venni, de jobban jársz, mert lehet sérült,) aztán szerzel valami fecskendőt, felszívod zsírral és szépen a csapágygolyók helyét az agyban, ami a külső ház ugye, amiben a küllők is vannak, nha az van alapból, abba nincs semmi, se gyors zár, sem tengely, semmi. Aztán ugye van 2 kis belső 'kúp' ami a csapágyakat belső oldalon fogja meg, hogy ne essenek bele az agyba.
Na szóval, körbezsírozod a csapágygolyók helyét jó vastagon, mert abba fogod szépen egyesével belerakni a csapágygolyókat. Aztán ha belenyomkodtad ugye a zsírba, még a tetejét is szépen bezsírozod. Nem árt neki, a fölösleget kilöki úgy is, de inkább több legyen mint kevesebb. Aztán a csapágyhoz benyomod azt a belső kúpot, ami ugye a golyókat megfogja meg amin a tengely keresztülmegy (bár nem tudom milyen az agyad, ha nincs ez külön, akkor tengelyestől belenyomod). kicsit bemozgatod vele a golyókat, vigye bele a zsírt rendesen, meg oszlassa el, fölösleget lökje ki. Van egy porvédő is, ami nem tudom, hogy ezután a kúp után/előtt kerül bele, természetesen ezt időben belerakod és ütöd is. Ezt megcsinálod másik oldalon is.
Aztán beletolod ugye a tengelyt, amin a zsírt szintén eloszlatod vékonyan újjal.
Amikor ez kész, felrakod ugye még ami kell, jelen esetben, asszem a tárcsafék konzolja van vagy mi.
Aztán szépen finoman behúzod a két oldalt a tengelynek a csavarjait. Amikor ez készen van, megmozgatod, megcsavargatod. Ne legyen feszes, ne legyen laza, megmozgatod ne kotyogjon. Ugye két csavar van a tengelynél, összekontrázod a csavarokat, hogy ne boruljon szét később, összekontráztad, akkor a túl oldalt is megszorítod még picit aztán azt is kicsit visszakontrázod. így a csavarok stabilan fogják szorítani egymást, nem csavarodnak le.
Ne legyen szoros, mert akkor gyorsan kopnak, ne legyen laza mert akkor kotyog és elbaszódhat könnyen az agy.
Amikor ez megvan, felszereled a tárcsaféket, bezsírozod a gyors zár szárát is vékonyan és úgy rakod bele.
FONTOS!Mindent tisztíts át WD40-el, mielőtt dolgozol. Az agyat óvatosan, ne folyjon bele a csőbe, vagy is belefolyhat, csak akkor valami vékony rongyot sodorj bele és tisztítsd keresztbe, hogy ne maradjon benne. Meg minden egyes darabot tisztíts le, mert piszok is gondokat okozhat. Aztán tedd azt amit leírtam. Borzárót, finoman csavarhúzó lapjával körbe-körbe haladva ki tudod venni. Amikor meg visszarakod akkor egy deszka darabbal finoman ütögesd vissza.
Ha valami gond lenne, vagy valami nem érthető, akkor kérdezz. Am éppen múltkor csináltunk egy ilyet tündérgyárba 2 kerék agya kotyogásának megszüntetése, tisztítása, helyrerakása. Nagyon fasza lett.
Másik, hogy a csapágyat szerintem cseréld mindenképpen. Bemész bringa boltba, odaadod a méretet, veszel vagy 21, 28-at. Asszem 7 csapágy van / agy és akkor lesz máskorra is ha kellene, mondhatni fillére tétel.