d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev1135713581359136013611650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Mar 23 2015 05:20pm
jsp cannot into centrifugális erő
Member
Gold: 80.00
Mar 23 2015 05:38pm
Quote (CyberPunk666 @ 24 Mar 2015 00:17)
Ugyanazért, amiért elájul a csaj a másik űrhajóban ugyanattól a mozgástól.
Amiért az űrhajó forgásával hoznak létre a földi gravitációval megegyező állapotot a súlytalan lebegés helyett.

Mint írtam változik a mozgás iránya. Attól a sebesség abszolút értéke még lehet állandó.
Például, ha mész egy autóval 40 km/h sebességgel, és közben bekanyarodsz az egyik utcába, de közben végig 40 km/h volt a sebességed, akkor is gyorsultál, mert változott a mozgásod iránya.

Newton első törvénye:
minden test megtartja nyugalmi állapotát, vagy megmarad az egyenes vonalú egyenletes mozgás állapotában míg más test mozgásállapotának megváltoztatására nem készteti.

Ezt érzed amikor gyorsan kanyarodik a busz és dőlsz. Te próbálsz egyenes vonalon mozogni tovább, de a busz ennek megváltoztatására kényszerít.

A forgása meg nem lassul és nem gyorsul, mert nem hat rá olyan külső erő, ami ezt okozná.

ja értem.
jó lett volna mondjuk valami fizikát is tanulni lel
Member
Gold: 2,496.00
Mar 24 2015 04:32am
Quote (CyberPunk666 @ Mar 23 2015 10:31pm)
Azt is érdemes lenne kiszámolni, hogy mekkora gravitáció kellene az 1 óra = 7 év-hez. Kíváncsi vagyok milyen gyorsulás jönne ki...

btw ott is felvontam a szemöldökömet, amikor elkezdtek pörögni az űrhajóval, hogy csatlakozni tudjanak. Értem én, hogy így az űrhajóhoz képest nem mozogtak, csak a forgás közben elég kemény dolgokat kellett volna kiállniuk.

A szeretetdimenzio ellensulyozott meg ilyenek.

Amugy nemhiszem hogy az elso kerdest a jelenlegi tudasunkkal egzakt modon meglehetne valaszolni, foleg azert mert a jelenlegi tudasunk szerint arrol a bolygorol a feketelyuk leszipkazta volna a legkorenek nagyjat, nehany arapaly ciklus alatt porramorzsolta volna, es tenylegesen ures urben amugy sem mozoghatna a feketelyukhoz ilyen kozel stabil palyan(extrem esetektol eltekintve, amik mas tenyezoknek mondananak ellent, de meg talan a stabil palya mondana ellent az elkepzeleseknek a legkevesbe).

e: azt mar jopar eve leirta a nasa hogy forgotesttel helyettesitsek a gravitaciot, mar nem emlekszek pontosan miert de nem volt mukodokepes a dolog

This post was edited by TresholdOfUniverse on Mar 24 2015 04:34am
Member
Gold: 5,390.00
Mar 24 2015 04:38am
Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 24 2015 11:32am)
A szeretetdimenzio ellensulyozott meg ilyenek.

Amugy nemhiszem hogy az elso kerdest a jelenlegi tudasunkkal egzakt modon meglehetne valaszolni, foleg azert mert a jelenlegi tudasunk szerint arrol a bolygorol a feketelyuk leszipkazta volna a legkorenek nagyjat, nehany arapaly ciklus alatt porramorzsolta volna, es tenylegesen ures urben amugy sem mozoghatna a feketelyukhoz ilyen kozel stabil palyan(extrem esetektol eltekintve, amik mas tenyezoknek mondananak ellent, de meg talan a stabil palya mondana ellent az elkepzeleseknek a legkevesbe).

e: azt mar jopar eve leirta a nasa hogy forgotesttel helyettesitsek a gravitaciot, mar nem emlekszek pontosan miert de nem volt mukodokepes a dolog

1.: dehogynem, az altalanos relativitas elmeletbol ez pontosan kijon szerintem

2.: nem nagyon emlekszem, de ez eleg tavolsagfuggo, eleg sokaig csigavonal palyat irnakle a bolygok a feketelikak korul

Ami nekem furcs volt, hogy olyan rednszerben talaltak elheto bolygot, ahol ha jol emlekszem nem volt nap XD
Member
Mar 24 2015 04:55am
Quote (jarabekg @ Mar 24 2015 11:38am)
1.: dehogynem, az altalanos relativitas elmeletbol ez pontosan kijon szerintem

2.: nem nagyon emlekszem, de ez eleg tavolsagfuggo, eleg sokaig csigavonal palyat irnakle a bolygok a feketelikak korul

Ami nekem furcs volt, hogy olyan rednszerben talaltak elheto bolygot, ahol ha jol emlekszem nem volt nap XD

1. szerintem meg nem, vagy ha megis nincs modunk ellenorizni hogy valoban ugy van - egy szamitas nem attol lesz helyes hogy matematikailag mukodik, hanem attol hogy az erdemenye hasznalhato

2. elsosorban a tavolsagtol es a sebessegtol fugg, ha eleg gyorsan utazik a megfelelo sikon akkor lehet stabil a palyaja, de altalaban eleg sokminden tortenik egy feketelyuk korul hogy ez ne legyen ilyen egszeru, es ilyen kozel mar nagyon, nagyon gyorsan kellene keringenie(extrem korulemny: egy szupernova robbanas lotte palyara a feketelyuk korul, nemreg volt cikk a sciencedailyn egy hasonlo esetrol)
Member
Gold: 1.00
Mar 24 2015 07:13am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Mar 2015 12:32)

Nem a fizikai modell miatt hanem a technológiai korlátok miatt.

A szeretetdimenzióra meg inkább nem is mondok semmit. Reagálásra is érdemtelen.
Member
Gold: 1.69
Mar 24 2015 07:15am
egy hete néztem meg a robogésát, azóta is a hatása alatt vagyok:

Member
Gold: 0.00
Mar 24 2015 07:44am
Quote (Baleee @ Mar 20 2015 01:53pm)
Nekem is bejott es a szeretet, mint uj dimenzio kutatasanak fogom szentelni az eletem. Laborban remelem meglesznek a megfelelo eszkozok hozza.

most biztosan arról van szó, amikor az ostoba csaj (értelmes érvek hiányában) ezt hozta fel, hogy arra a bolygóra menjenek ahol a kis meshmátéja van ? igazából semmi jelentősége nem volt meg nem is változtatott semmit, csak egy fél perces párbeszéd volt, de amúgy ez is ilyen baleee/10, valaki ha csak a te postodat olvassa magáról a movieről, azt hinne, hogy valami vallási propagandafilm, na mind1

Quote (CyberPunk666 @ Mar 23 2015 10:31pm)
Azt is érdemes lenne kiszámolni, hogy mekkora gravitáció kellene az 1 óra = 7 év-hez. Kíváncsi vagyok milyen gyorsulás jönne ki...

btw ott is felvontam a szemöldökömet, amikor elkezdtek pörögni az űrhajóval, hogy csatlakozni tudjanak. Értem én, hogy így az űrhajóhoz képest nem mozogtak, csak a forgás közben elég kemény dolgokat kellett volna kiállniuk.

ja
elvégre föld is forog, pont ezért szakad le a föld felszínén is a fejed

Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 20 2015 02:13pm)
1. Barmilyen gravitacios mezo befolyasolja az ido mulasat
2. Az ido mulasanak valtozasa nem egyenletesen valtozik a gravitacios mezo valtozasaval, ill. leginkabb nem vagyunk benne biztosak hogyan
3. Egy feketelyuk kozeleben stabil palyara csak irdatlan sebeseggel lehetraallni(a centrifugalis erovel egyensulyozni kell a a gravitaciot, leegyszerusitve), a nagy sebesseg mar onmagaban befolyasolja az ido mulasat

Lehet hogy ezekrol az elmeletekrol ket het mulva kiderul hogy mind hulyeseg persze, nem kotekedni akarok csak ramutatni hogy azertmar nehogy komolyan vegyuk hogy annak ami a filmben lezajlott van tudomanyos alapja

was ist das man
pontosan tudjuk, pontos képletünk van rá, amit egy középsulis is ki tud számolni
csináltam is most egy excelt rá, a földön kemény 5 évente nyersz vele 1,1 tized másodpercet

nem kell nagy sebesség, pont erről szól a film, forog a fekete lyuk, pont ezért más a helyzet, és ez az amire nincs pontos képletünk, de a jelenlegi modell szerint, pont az jön ki, hogy az event horizont (ntom ezt hogy mondják magyarul) a fekete lyuk belsejében simán kör alakú lyuk amin át tudsz menni
mivel ilyet még irl lyfe nem figyeltünk meg, nem tudunk róla semmit
Member
Gold: 0.00
Mar 24 2015 07:46am
Quote (Flutter @ Mar 23 2015 05:35pm)
honnan tudod hogy nincs minden napban egy feketelyuk? :o

Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 23 2015 05:48pm)
honnan tudod hogy a te fejedben nincs egy feketelyuk?

Quote (Flutter @ Mar 23 2015 06:09pm)
hat, emberi fej belsejet lattak mar, egy csillaget meg nem :o

Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 23 2015 06:10pm)
en szivesen megnezem a tiedet, es csinalok belole valami hasznosabbat

9/10
Member
Mar 24 2015 08:10am
Quote (ikszUbi @ Mar 24 2015 02:44pm)
most biztosan arról van szó, amikor az ostoba csaj (értelmes érvek hiányában) ezt hozta fel, hogy arra a bolygóra menjenek ahol a kis meshmátéja van ? igazából semmi jelentősége nem volt meg nem is változtatott semmit, csak egy fél perces párbeszéd volt, de amúgy ez is ilyen baleee/10, valaki ha csak a te postodat olvassa magáról a movieről, azt hinne, hogy valami vallási propagandafilm, na mind1

ja
elvégre föld is forog, pont ezért szakad le a föld felszínén is a fejed

was ist das man
pontosan tudjuk, pontos képletünk van rá, amit egy középsulis is ki tud számolni
csináltam is most egy excelt rá, a földön kemény 5 évente nyersz vele 1,1 tized másodpercet

nem kell nagy sebesség, pont erről szól a film, forog a fekete lyuk, pont ezért más a helyzet, és ez az amire nincs pontos képletünk, de a jelenlegi modell szerint, pont az jön ki, hogy az event horizont (ntom ezt hogy mondják magyarul) a fekete lyuk belsejében simán kör alakú lyuk amin át tudsz menni
mivel ilyet még irl lyfe nem figyeltünk meg, nem tudunk róla semmit

van egy elkepzeles ami foldi korulmenyek, kis gravitacios korulmenyek kozott a vart eredmenyeket adja, de kvantumszinten nem mukodik

eleg sok csillagaszati elmelettel nem all osszhangban, nagyobb gravitacios erok mellett varhatoan mashogy mukodik. ez nem azt jelenti hogy a relativitas elmeletet rugjak fel, hanem azt hogy mas is kozrejatszik, legalabbis ilyeneket olvastam magyarazatkent. szerintem egy kozepiskolas nem szamolja ki neked, de valoszinuleg nem mostanaban fog arra jarni barki is hogy ellenorizze

a feketelyuk forog ez eddig rendben van, de ez min valtoztat? mar a palyaraallast illetoen

azert ez az event horizonton at lehet menni siman eleg vadul hangzik. a szupernehez feketelyukaknal olvastam ilyesmirol, de ott lenyegesen gyengebb az arapaly/forgas, kisebb a suruseguk, nagyobb a kiterjedesuk, mashogy mukodnek

a filmben nem tudom milyen feketelyuk volt, valahol irtam is hogy nem neztem vegig

This post was edited by TresholdOfUniverse on Mar 24 2015 08:10am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1135713581359136013611650Next
Add Reply New Topic New Poll