Quote (Baleee @ Mar 20 2015 01:53pm)
Nekem is bejott es a szeretet, mint uj dimenzio kutatasanak fogom szentelni az eletem. Laborban remelem meglesznek a megfelelo eszkozok hozza.
most biztosan arról van szó, amikor az ostoba csaj (értelmes érvek hiányában) ezt hozta fel, hogy arra a bolygóra menjenek ahol a kis meshmátéja van ? igazából semmi jelentősége nem volt meg nem is változtatott semmit, csak egy fél perces párbeszéd volt, de amúgy ez is ilyen baleee/10, valaki ha csak a te postodat olvassa magáról a movieről, azt hinne, hogy valami vallási propagandafilm, na mind1
Quote (CyberPunk666 @ Mar 23 2015 10:31pm)
Azt is érdemes lenne kiszámolni, hogy mekkora gravitáció kellene az 1 óra = 7 év-hez. Kíváncsi vagyok milyen gyorsulás jönne ki...
btw ott is felvontam a szemöldökömet, amikor elkezdtek pörögni az űrhajóval, hogy csatlakozni tudjanak. Értem én, hogy így az űrhajóhoz képest nem mozogtak, csak a forgás közben elég kemény dolgokat kellett volna kiállniuk.
ja
elvégre föld is forog, pont ezért szakad le a föld felszínén is a fejed
Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 20 2015 02:13pm)
1. Barmilyen gravitacios mezo befolyasolja az ido mulasat
2. Az ido mulasanak valtozasa nem egyenletesen valtozik a gravitacios mezo valtozasaval, ill. leginkabb nem vagyunk benne biztosak hogyan
3. Egy feketelyuk kozeleben stabil palyara csak irdatlan sebeseggel lehetraallni(a centrifugalis erovel egyensulyozni kell a a gravitaciot, leegyszerusitve), a nagy sebesseg mar onmagaban befolyasolja az ido mulasat
Lehet hogy ezekrol az elmeletekrol ket het mulva kiderul hogy mind hulyeseg persze, nem kotekedni akarok csak ramutatni hogy azertmar nehogy komolyan vegyuk hogy annak ami a filmben lezajlott van tudomanyos alapja
was ist das man
pontosan tudjuk, pontos képletünk van rá, amit egy középsulis is ki tud számolni
csináltam is most egy excelt rá, a földön kemény 5 évente nyersz vele 1,1 tized másodpercet
nem kell nagy sebesség, pont erről szól a film, forog a fekete lyuk, pont ezért más a helyzet, és ez az amire nincs pontos képletünk, de a jelenlegi modell szerint, pont az jön ki, hogy az event horizont (ntom ezt hogy mondják magyarul) a fekete lyuk belsejében simán kör alakú lyuk amin át tudsz menni
mivel ilyet még irl lyfe nem figyeltünk meg, nem tudunk róla semmit