Quote (TresholdOfUniverse @ 20 Mar 2015 14:13)
1. Barmilyen gravitacios mezo befolyasolja az ido mulasat
2. Az ido mulasanak valtozasa nem egyenletesen valtozik a gravitacios mezo valtozasaval, ill. leginkabb nem vagyunk benne biztosak hogyan
3. Egy feketelyuk kozeleben stabil palyara csak irdatlan sebeseggel lehetraallni(a centrifugalis erovel egyensulyozni kell a a gravitaciot, leegyszerusitve), a nagy sebesseg mar onmagaban befolyasolja az ido mulasat
Lehet hogy ezekrol az elmeletekrol ket het mulva kiderul hogy mind hulyeseg persze, nem kotekedni akarok csak ramutatni hogy azertmar nehogy komolyan vegyuk hogy annak ami a filmben lezajlott van tudomanyos alapja
hát fikció.
Azt tudom, hogy minden gravitációs mező hatással van rá, de a zónán kívül elenyésző, nem tudom, hogy pontosan hogyan működik, nem vagyok fizikus, pláne nem egy hóking. Arányosant írtam, nem egyenletesent, meg igazából az első verzióban volt ott egy (?) mögötte, csak elbasztam és a második felírásnál lefelejtettem a kérdőjelet.
Persze, aztán nem tudni, hogy ez hogy működik pontosan, csak azt mondom, hogy van tudományos alapja, most az, hogy ehhez hozzáírunk, ettől lesz science-
fiction és azért itt nem egy alaptalan légből kapott hülyeségről van szó
nekem ez a szeretet mindent áthidalos cucc nem jött be az interstellarba, túlságosan csöpögött, szeretem én ha van egy jó romance szál vagy valami a filmben, de ez nekem is sok volt, de attól eltekintve szerintem jó volt a film.
meg nem is a feketelyuk körül álltak pályára, hanem a bolygó mellé stoppoltak le, a bolygó meg a feketelyuk pályáján már a feketelyuk csillag kora óta ott volt és gondolom előbb utóbb azért bele menne egy ilyen bolygó a feketelyukba, vagy ez nem tudom hogy müködik pontosan
This post was edited by Cpt_Ghost on Mar 20 2015 07:52am