Quote (Vismajor @ Sep 25 2013 12:07pm)
sajnos nem tudok vonattal csehországból párizsba ugrani, meg kell állni néhol

Meg a skandináv túra túlságosan könnyen elmehet drágába. Most hasraütés szerűen egy mikkeli-rovaniemi-kiruna-trömsö-mikkeli útvonalat bekúrtam útvonaltervezőbe, kiköpött 2600 kilométert, na számoljunk 3000-el legalább mert eltévedünk mint geci a fűben, a kiskocsi megeszik 12 litert(ez is hasraütés, fogalmam sincs mennyit kajálhat de sztem kb ennyit) nah ez 30x100 km, 30x12, az meg x1.6 amennyibe a benzin kerül és akkor az 576 euro két személyre. Mi az európai túrát 1k euróval számoltuk/kopf. És ott nehezebben tólodhat el drága felé ha nem költünk sok hülyeségre, persze couchsurfing elmehet párszor, hostelt fizetni etc. ott fent a picsába északon meg gondolom lesz 1-2 olyan helyzet h nem választás kérdése a költekezés
Eszakon annyibol kijossz amit megeszel
Finnorszagban mindenfele vannak ilyen kunyhok amikbe ingyen lehet aludni, Lappfoldon egy csomo olyan helyen ahol evente 1-2 ember jar
mindhez jar ingyen tuzifa, elerheto kozelsegben ivoviz, van ahol van szauna
Svedeknel is van valami hasonlo csak nem mindenfele(mondjuk svedorszagbol stockholmot pont eleg megnezni ha mellette elmesz finnbe/norvege is), Norvegiaban meg mi egesz egyszeruen bekeredszkledtunk ide-oda, szivesen lattak
nagy varosokban mint Trondheim, Stockholm, Rovienami siman lehet couchsurfingelni, Rovienamibol van is egy holgyismerosom bar nem tudom most is ott lakik e
az egyetlen ami igazan draga az a kaja. Svedorszagban nem volt rossz/tul draga a vonat, a tobbiben nem tomegkozlekedtem