d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev1133513361337133813391650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Jan 26 2015 02:52pm
Quote (CyberPunk666 @ 26 Jan 2015 17:57)
Ezért idegesítő amúgy a címe, mert az alapján azt gondolnád, hogy azért a tudományos része is komoly szerepet kap, ami még érdekelne is valakit. De ez csak egy sima romantikus fos.
Sajnos már rájöttem, hogy ilyen filmet soha nem fognak megcsinálni normálisan, mert az csak egy szűk réteget érdekelne.

Ezek mindig ilyen csöpögős elbaszott érzelmes szarok lesznek.

Én elismerem, hogy kellenek olyan filmek is, mert sokan azt szeretik, meg felőlem lehetnek érzelmek egy filmben max én leszarom.
De a jelenleg élő (egyik) legnagyobb fizikus életművéből ezt csinálni... Őt nem ezért ismerjük és nem ezért érdekel minket. Neki a munkássága a lényeg.

az interstellar is el lett kúrva nagyon, nem hiszek benne, hogy valaha készül tudományosan korrekt normális film.

Hollywoodban van kb 30 forgatókönyv és azt forgatják le újra és újra más nevekkel és helyszínekkel.

Mondom enb valami hasonlot vartam tole, mint a Beautiful Mindtol, azert abba se szakmaznak, csak meg is a hangulata miatt olyan, hogy megneztem eddig vagy 7-8x mar. Egyszeruen megfog. Ezt a ToE nem erte el nalam, egyszeruen tuljatszottak reszemrol a romantikus reszt. Pedig ha belegondolsz a csodalatos elmeben se volt szakmai resz, de szerintem ilyen filmektol nem is varhato el, nem dokumentum film, a hatasvadasz jelenetek is kellenek, meg a romantikus es drami reszek is. Ha megnezed a Csodalatos elmenel is eleg dramai volt az osszhatas, nem mentek bele a tudomanyos reszletekbe, ne untassak a nezot, de meg is a szakmai eletut volt az elso es lekototte a figyelmet, jo film lett. Mindenseg elmeletenel meg inkabb a romantikus/maganelet faszsagait hangsulyoztak ki, legalabb is en ezt ereztem.

Quote (Flutter @ 26 Jan 2015 19:43)
hawking-gal kapcsolatban mindenkit a fizikaban elert eredmenyei erdekelnek, biztos nem az hogy mekkora nyomorek (szo szerint) es mitol lett az/hogy boldogul
egy 3 oras eloadas az elmeleteirol biztos nagyon informativ es kifizetodo lett volna

De te is faszsagokat beszelsz es csak tamadod cp-t. Olvasd el most akkor, amit ebben a postban irtam.

Quote (Flutter @ 26 Jan 2015 19:43)
az meg hogy te csak annyit latsz bele hogy ez csak egy a tucatszamra keszulo romantikus szarok kozul teged minosit
kurvara nem errol szol a film

Hat pedig de, kb errol szolt, mert ebbe az iranyba volt eltulozva.

Amugy meg tenyleg faszan kiforgattatok azt, amirol cp beszelt. Az meg, hogy Hawking mibe ment bele, mibe nem, az mas kerdes, ahogy az is, hogy 'folyton megdontik az elmeletet'. Kurvara nem lehetsz tisztaba a sci vilagaval flutika, ha ezt te igy fogod fel. A hibas elmeletek is millio ujat alapoznak fel es magaban egy elmelet sem hibas, mindennek van ertekelheto reszlete, mert rengeteg uj dolgot athat mondjuk matematikanak, fizikanak. Einsteinnek is cafoltak meg elmeleteit, meg millio nagy tudosnak es az lett a vege, hogy elobbre jutott a termeszettudomany.

This post was edited by Baleee on Jan 26 2015 03:00pm
Member
Gold: 1.00
Jan 26 2015 03:12pm
Quote (Baleee @ 26 Jan 2015 22:52)
Mondom enb valami hasonlot vartam tole, mint a Beautiful Mindtol

Az tényleg egy jó film, tetszett nagyon.
Szakmázás alatt amúgy nem arra gondoltam, hogy vésse fel a filmben az összes egyenletet és vezesse le, meg mindennek a viselkedését.
Csak engem jobban érdekelt volna, hogy hogyan alkotta meg ezeket, mint történet. Mint az, hogyan is jutott el abba az állapotba, ahol most van.

Quote (Baleee @ 26 Jan 2015 22:52)
Az meg, hogy Hawking mibe ment bele, mibe nem, az mas kerdes, ahogy az is, hogy 'folyton megdontik az elmeletet'. Kurvara nem lehetsz tisztaba a sci vilagaval flutika, ha ezt te igy fogod fel. A hibas elmeletek is millio ujat alapoznak fel es magaban egy elmelet sem hibas, mindennek van ertekelheto reszlete, mert rengeteg uj dolgot athat mondjuk matematikanak, fizikanak. Einsteinnek is cafoltak meg elmeleteit, meg millio nagy tudosnak es az lett a vege, hogy elobbre jutott a termeszettudomany.

Igen. A fizika tanárom mondta, hogy a fizika több sebből vérzik, de ezt a kijelentést az összes a fizikához nem értő ember félreérti.
A fizikai elméleteink nem hibásak, hanem hiányosak, és csak adott határaikon belül működnek. Newton fizikája sem megdőlt, a mai napig érvényes azon határok között és akkora közelítéssel, ahol az megszületett. Csak kiegészült, mert nem közelítette minden új körülmény közepette az új jelenségeket eléggé.
Ez pedig jó ideig így is fog maradni, ha nem a végtelenségig...

Meg itt eldönteni, hogy ki a legnagyobbfizikus, miközben a szakma az egyik legnagyobbnak tartja, majd a jsp-s fórumozó megmondja, hogy nem az mert olvasta, hogy megdőlt valamelyik teóriája :D
Btw olyan is volt, hogy ő maga cáfolta meg egy saját elképzelését, mégpedig olyat, amit senki nem is kezdett ki!

Quote (Cpt_Ghost @ 26 Jan 2015 21:27)
Barhol ahol valami erzelmi szal volt szerinted eddig szar volt az osszes ilyen postodra visszaemlekezve

ez erősen túlzás, én azt nem szeretem, amikor csak erről szól szinte valami, annyira túlzásba viszik. Nem az érzelmek zavarnak, hanem hogy 10 filmből 9 a szerelem mindent elsöprő erejéről szól.
Nincs bajom azzal, ha egy film érzelmeket közvetít. Imádtam az elcserél életeket, a temple grandint. Mindkettő elég komoly film, ha belegondolsz. Semmi mindent elsöprő szerelem, szerelem, szerelem szerelem szerelemre nincs hozzá szükség.
De még ez sem zavarna, de akármiről szól egy film, bármiről, abba tízből kilencszer kell egy olyan szerelmi szál, ami mindent legyőz és mindent elsöpör. MIÉRT?
Én elhiszem, hogy sokaknak ez kell, de mindenkinek?

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 26 2015 03:16pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 26 2015 03:24pm
Quote (CyberPunk666 @ 26 Jan 2015 22:12)
Szakmázás alatt amúgy nem arra gondoltam, hogy vésse fel a filmben az összes egyenletet és vezesse le, meg mindennek a viselkedését.
Csak engem jobban érdekelt volna, hogy hogyan alkotta meg ezeket, mint történet. Mint az, hogyan is jutott el abba az állapotba, ahol most van.

Igen. A fizika tanárom mondta, hogy a fizika több sebből vérzik, de ezt a kijelentést az összes a fizikához nem értő ember félreérti.
A fizikai elméleteink nem hibásak, hanem hiányosak, és csak adott határaikon belül működnek. Newton fizikája sem megdőlt, a mai napig érvényes azon határok között és akkora közelítéssel, ahol az megszületett. Csak kiegészült, mert nem közelítette minden új körülmény közepette az új jelenségeket eléggé.

Meg itt eldönteni, hogy ki a legnagyobbfizikus, miközben a szakma az egyik legnagyobbnak tartja, majd a jsp-s fórumozó megmondja, hogy nem az mert olvasta, hogy megdőlt valamelyik teóriája :D
Btw olyan is volt, hogy ő maga cáfolta meg egy saját elképzelését, mégpedig olyat, amit senki nem is kezdett ki!

ez erősen túlzás, én azt nem szeretem, amikor csak erről szól szinte valami, annyira túlzásba viszik. Nem az érzelmek zavarnak, hanem hogy 10 filmből 9 a szerelem mindent elsöprő erejéről szól.
Nincs bajom azzal, ha egy film érzelmeket közvetít. Imádtam az elcserél életeket, a temple grandint. Mindkettő elég komoly film, ha belegondolsz. Semmi mindent elsöprő szerelem, szerelem, szerelem szerelem szerelemre nincs hozzá szükség.
De még ez sem zavarna, de akármiről szól egy film, bármiről, abba tízből kilencszer kell egy olyan szerelmi szál, ami mindent legyőz és mindent elsöpör. MIÉRT?

tehát azt mondod, hogy nem hibás az elmélet miszerint körülöttünk forog az univerzum, csak hiányos
Member
Gold: 13,000.00
Jan 26 2015 03:35pm
legalabb balee is megszakertette a dolgot
most mar nyugodtan tudom alomra hajtani a fejem
Member
Gold: 80.00
Jan 26 2015 03:45pm
Quote (CyberPunk666 @ 26 Jan 2015 22:12)

najo, de mindig ezt csinalod :D
interstellarban engem is zavart pl, de valahogy tulleptem rajta, de azert valahogy megis az jott le eddig, hogy te ezt nem igazan szereted, a legtobb ember meg azert oke vele (bar sztem a tobbsegnek azert sok volt az interstellar), hawkingnak meg ez volt az elete, amit azert meglehet kozeliteni tobb felol is, arrafele ugy gondoltak, hogy ez kelendobb lesz, vagy csak egyszeruen nem volt jobb otletuk. Sokszor jo tud lenni egy fasza erzelmi szal, 'neha' meg tulnyomatjak ebben igazad van.
pl a starcraft sztorijaban sztem kurva jol eltalaltak (igaz, hogy az nem film, de lassan nem sok kulonbseg van mar jatek es film kozott)
Member
Gold: 411.00
Jan 26 2015 03:49pm
egyik tldrt se olvastam el de most letoltom a filmet, pedig nem akartam mert tipikus oscarbaitnek tunt es egyik filmben jatszo szinesznek se vagyok fanja
amugy eddig nem is tudtam, hogy hawkingrol szol rofl

This post was edited by SummertimeClothes on Jan 26 2015 03:49pm
Member
Jan 26 2015 03:54pm
Quote (Flutter @ 26 Jan 2015 23:35)
legalabb balee is megszakertette a dolgot
most mar nyugodtan tudom alomra hajtani a fejem

Orulok, hogy te is megszakertetted azert a megszakertest. :)
Member
Gold: 2,650.01
Jan 26 2015 04:18pm
1337. oldal :D

mondjon valaki valami jó vígjátékot pls
Member
Jan 26 2015 04:22pm
Quote (Akizk @ 27 Jan 2015 00:18)
1337. oldal :D

mondjon valaki valami jó vígjátékot pls

Bunyo karacsonyig