Quote (Baleee @ 26 Jan 2015 22:52)
Mondom enb valami hasonlot vartam tole, mint a Beautiful Mindtol
Az tényleg egy jó film, tetszett nagyon.
Szakmázás alatt amúgy nem arra gondoltam, hogy vésse fel a filmben az összes egyenletet és vezesse le, meg mindennek a viselkedését.
Csak engem jobban érdekelt volna, hogy hogyan alkotta meg ezeket, mint történet. Mint az, hogyan is jutott el abba az állapotba, ahol most van.
Quote (Baleee @ 26 Jan 2015 22:52)
Az meg, hogy Hawking mibe ment bele, mibe nem, az mas kerdes, ahogy az is, hogy 'folyton megdontik az elmeletet'. Kurvara nem lehetsz tisztaba a sci vilagaval flutika, ha ezt te igy fogod fel. A hibas elmeletek is millio ujat alapoznak fel es magaban egy elmelet sem hibas, mindennek van ertekelheto reszlete, mert rengeteg uj dolgot athat mondjuk matematikanak, fizikanak. Einsteinnek is cafoltak meg elmeleteit, meg millio nagy tudosnak es az lett a vege, hogy elobbre jutott a termeszettudomany.
Igen. A fizika tanárom mondta, hogy a fizika több sebből vérzik, de ezt a kijelentést az összes a fizikához nem értő ember félreérti.
A fizikai elméleteink nem hibásak, hanem hiányosak, és csak adott határaikon belül működnek. Newton fizikája sem megdőlt, a mai napig érvényes azon határok között és akkora közelítéssel, ahol az megszületett. Csak kiegészült, mert nem közelítette minden új körülmény közepette az új jelenségeket eléggé.
Ez pedig jó ideig így is fog maradni, ha nem a végtelenségig...
Meg itt eldönteni, hogy ki a legnagyobbfizikus, miközben a szakma az egyik legnagyobbnak tartja, majd a jsp-s fórumozó megmondja, hogy nem az mert olvasta, hogy megdőlt valamelyik teóriája

Btw olyan is volt, hogy ő maga cáfolta meg egy saját elképzelését, mégpedig olyat, amit senki nem is kezdett ki!
Quote (Cpt_Ghost @ 26 Jan 2015 21:27)
Barhol ahol valami erzelmi szal volt szerinted eddig szar volt az osszes ilyen postodra visszaemlekezve
ez erősen túlzás, én azt nem szeretem, amikor csak erről szól szinte valami, annyira túlzásba viszik. Nem az érzelmek zavarnak, hanem hogy 10 filmből 9 a szerelem mindent elsöprő erejéről szól.
Nincs bajom azzal, ha egy film érzelmeket közvetít. Imádtam az elcserél életeket, a temple grandint. Mindkettő elég komoly film, ha belegondolsz. Semmi mindent elsöprő szerelem, szerelem, szerelem szerelem szerelemre nincs hozzá szükség.
De még ez sem zavarna, de akármiről szól egy film, bármiről, abba tízből kilencszer kell egy olyan szerelmi szál, ami mindent legyőz és mindent elsöpör. MIÉRT?
Én elhiszem, hogy sokaknak ez kell, de mindenkinek?
This post was edited by CyberPunk666 on Jan 26 2015 03:16pm