Quote (Bendeguz @ 8 Aug 2012 19:58)
Értem, kíváncsi leszek holnap mennyire érzem meg.
nemés váltott kézzel fogtad, vagy mindkét tenyered "feléd nézett"? ha a 2. akkor jó erős alkarod van, nekem 100 fölött már muszáj váltott kézzel tolni

Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Aug 2012 19:58)
ez a deadlift ez meirt jo, meg egyaltalan mi ez a nagy orulet a labedzes kornyeken.
elhiszem h a kondis latvanypeksegekre rafer, de aki fut/turazik/sportol valamit, annak azert ennyire nem
ez a gyakorlat mozgatja meg a legtöbb izmát az embernek és funkcionális erőre teszel szert (mittomén' 150 kilóval deadliftelgetsz, akkor egy 50 kilós tárgyat sokkal könnyebben tudsz mozgatni/cipelni)
illetve erősíti a gerinctartó izmokat, ami idősebb korban nagyon hasznos lesz! sőt, javítja a tartást
a nagy súlyok használata miatt rengeteg tesztoszteront/növekedési hormont kezd el termelni a szervezet
arról nem is beszélve, hogy kurva jó érzés baszott nagy súlyt felemelni

http://en.wikipedia.org/wiki/Deadlift
muscles involved rész
So doing one deadlift is almost like doing In a leg presses, a back extension, lying leg curls, an abdominal crunch, a gripping exercise, a straight-arm pull down and a shrug all at the same time. Yep, its one hell of a compound lift.
ez a fut/túrázik/biciklizik meg nokomment
teljesen más a kettő.
volt egy haverom, az se volt hajlandó nagyon sokáig guggolni, mert hogy ő legalább heti 2-3x biciklizik, az bőven elég
aztán végre rávettem, s jó pár edzés után is csak 50 kilóval tudott guggolni, miközben 55-el vállazott!!! (tehát nem technika kérdése volt, hanem szimplán gyenge volt a lába)
érted, a váll az sokkal de sokkal kisebb izomcsoport, mint a comb, guggantás előtt egyáltalán nem fejlődött egyenletesen
az a vicc, h még mindig többel nyom fekve, mint amennyivel guggant
ez sad story imo
edit: még zyzznek is a kedvenc gyakorlata volt. RIP
This post was edited by farki on Aug 8 2012 01:17pm