Quote (ZaturekManfred @ Jan 13 2015 02:09pm)
Hétvégén végre eljutottam odáig, hogy megnézzem a harmadik Hobbitot. Most voltam először IMAX-ben, ezentúl csak oda megyek.
Maga a film kellemes csalódás volt a Szirmai kritika után, látványos, kellően drámai stb. viszont néhány helyen olyan szinten elbaszták, hogy az már fájt. Süt a nap és a trollok megrohamozzák Erebort... OK. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az első részben nem lövik le, hogy a napfénytől kővé válnak. Másik amin felhúztam magam az a Galadriel Sauron harc Rendben van, hogy ez mozifilm és kell bele az akció, de tünde (még ha nolda is) vs egyik legöregebb és legerősebb maia harcból kihozni győztesen a tündét. Kicsit azért más súlycsoport a kettő. A legvégén meg nem értem mi szükség volt felhozni Aragornt, semmit nem adott hozzá a történethez. Ráadásul Legolas azt se tudta kicsoda, Elrond tanácsában (GYU) találkoztak először. De amúgy ezek csak kukacoskodások, rendben volt a film, még ha a GYU színvonalát nem is üti meg.
1, sauron nem messze a legerősebb középföldén, gandalfot nem tudta megölni, mivel középföldén a második legerősebb lény gandalf.
2, mint a könyben is van, dol guldur tündeföldön fekszik, amit sauron nem tudott leigázni még amikor teste is volt -> galadriel minden erejét elhasználta, lásd az utalást a lotr 1. részében, amikor megérkeznek lothorienbe, utal is rá, hogy nincs több ereje
3, legolas elment megkeresni aragornt, ez trve, bár a könyvben csak utalások vannak erre -> amikor kardot rántott thranduil ellen, egyből száműzött lett, nem elrond tanácsában találkoznak először, mert akkor amikor boromir szót emel aragorn ellen, legolas tudja ki ő, és honnan van.
egyedüli torzítás, hogy a fehér tanácsban jóval többen voltak, és amikor sauront elűzték, jóval többen voltak ott
This post was edited by TrollBoss on Jan 14 2015 05:39am