Quote (ZaturekManfred @ 13 Jan 2015 14:09)
Hétvégén végre eljutottam odáig, hogy megnézzem a harmadik Hobbitot. Most voltam először IMAX-ben, ezentúl csak oda megyek.
Maga a film kellemes csalódás volt a Szirmai kritika után, látványos, kellően drámai stb. viszont néhány helyen olyan szinten elbaszták, hogy az már fájt. Süt a nap és a trollok megrohamozzák Erebort... OK. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az első részben nem lövik le, hogy a napfénytől kővé válnak. Másik amin felhúztam magam az a Galadriel Sauron harc Rendben van, hogy ez mozifilm és kell bele az akció, de tünde (még ha nolda is) vs egyik legöregebb és legerősebb maia harcból kihozni győztesen a tündét. Kicsit azért más súlycsoport a kettő. A legvégén meg nem értem mi szükség volt felhozni Aragornt, semmit nem adott hozzá a történethez. Ráadásul Legolas azt se tudta kicsoda, Elrond tanácsában (GYU) találkoztak először. De amúgy ezek csak kukacoskodások, rendben volt a film, még ha a GYU színvonalát nem is üti meg.
Sauront azé győzték le, mert nem tud rendes alakot ölteni, gyenge még. De végülis csak az egész gyűrűk ura szól erről, hogy ezért kell neki a gyűrű.