Quote (josheide @ Jan 3 2015 06:55pm)
beni szeret vitatkozni te meg nem, szerintem ne eroltessetek mert nem lesz jo vege

amugy csodalkozom hogy meg senki nem irt be senki semmit a verszomjas kallerokrol.
Vitatkoznék, ha lenne min.
De Beni érvelése már-már olyan, mintha trollkodna, vagy nagyon nem értette meg a filmet, bár ezt azért kétlem, mert egyáltalán nem tartom ostobának. Inkább csak rossz napja lehetett, amikor nézte.
Nyilvánvalóan a film szimbolizál egy társadalmi rendszert, amibe beletartozik az elnyomás meg az öncélú erőszak stb. Megmagyarázni felesleges, a lényeg az, hogy ez van és így működik. Nem is arról szól a film, hogy ez jó-e vagy rossz, nyilvánvalóan túlzó, szélsőséges ábrázolás. A lényeg megint csak abban van, hogy ez így működik, ugyanúgy mint ahogy pl. a diktatúrák is" működnek". Az egyik üzenet az, hogy amint valami kikerül a helyéről, borul az egész, mert csak akkor tartható fenn, ha mindenki a kijelölt feladatát végzi (szenved, elnyom, szaunázik, diszkózik). Másrészről pedig ott van az "ugorjunk ki a vonatból" gondolat, mert ugye rendben van, hogy ez a rendszer így működik, de ha csak így tartható fenn az emberiség, akkor talán jobb is ha elpusztul. Nekem ezeket a dolgokat adta a film, számomra teljesen mellékes a "realitás", vagyis, hogy egy kocsi a szauna, egy kocsi a sushi-bár stb. De ha már itt tartunk, a film alapjául szolgáló képregényben egy 101 kocsis vonat szerepel, tehát nyilván más az elosztás, de ismétlem: engem nem ez érdekelt. Egy tudományos filmben odafigyelek a technikai részletekre.
Összefoglalva: szerintem felesleges bakikat keresni, itt nem az a lényeg. Ezen kívül a képi világ szerintem ott van, figyelembe véve a költségvetést, a színészi játék szintén kifogástalan. Nekem a túlzásokkal sincs problémán, tekintve hogy az alap képregény francia, a rendező pedig dél-koreai.
Pár dolog hiányzik nekem, például a középosztály "economy class" teljes egészében kimaradt, pedig említették a film elején.
This post was edited by ZaturekManfred on Jan 3 2015 11:31am