Quote (josheide @ 9 Jan 2022 14:36)
Ha a választás után, akkor időközi választást kell kiírni az adott körzetben. Mivel a legtöbb körzetben legalább 2-3 pártnak volt jelöltje, ez lenne a kisebb probléma.
Ha a jelöltállítás végeztével, de a választások előtt történne visszalépés az a problémásabb esett. Ugyanis a kampánytámogatás sávos rendszerben működik, és elég egyetlen jelöltnek visszalépnie, az ellenzék hirtelen 150 millióval kevesebb pénzből gazdálkodik.
Ez ellen csak belső szűréssel és az előválasztással lehetett védekezni.
Persze ez nem 100%-os garancia, de én szeretnék hinni abban, hogy a 106 jelölt között nem maradt para arc.
Mondjuk én ezt úgy képzelem, hogy az arc még nem feltétlenül tudja, hogy le akar majd mondani (bár lehet ilyen is van a tarsolyban), csak majd meggyőzik, amikor itt lesz az ideje.
De én már azt sem tudom eldönteni, hogy ki akar nyerni, mert olyan érzésem van, hogy ezen a választáson mindenki veszíteni akar, de csak kicsivel.
Le kéne engedni a felgyűlt szennyből, mert már csak a felületi feszültség tartja bent, és ehhez senkinek sincs kedve.
Senki sem akar az emelkedő kamatok és magas adósság és infláció beindulásakor hatalomra kerülni és a legrosszabb rész alatt kormányozni, mert bármilyen jól csinálja (főleg, ha tényleg jól csinálja és nem populista lesz) azt 4 év múlva el fogják kergetni.
This post was edited by CyberPunk666 on Jan 9 2022 07:47am