d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Mennyit Keresel
Prev1121314151622Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,302.77
Jun 22 2022 01:24am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 22 2022 09:17am)
Szerintem a fórumon felülreprezentáltak az IT-ban dolgozók az átlag populációhoz képest, és itt pár év tapasztalattal kimondottan nehéz nem 1 misi felett keresni. Pályakezdők is már a 700-1M sávban indulnak.

Engem a 300-500 sáv aránya lep meg, ők fényt esznek vagy hogy csinálják?

IT szektor túl van fizetve imo, mivel kurva nagy a kereslet.
Valahol nem egészséges, ha lehet így fogalmazni, hogy egy random pályakezdő milliós fizetéssel induljon. Torzítja az önbecsülését, mert hajlamos azt hinni, hogy 1) az élet milyen egyszerű 2) ő többet ér, mint egy olyan ember, akinek más területen több évtizedes tapasztalata van, viszont nincs úgy megfizetve.

Másik kérdésedre válasz: nem esznek fényt csak valszeg nincsenek olyan igényeik, mint egy IT-s pályakezdőnek, aki egyből milliós fizetéssel kezdett. Illetve elképzelhető még, hogy egy részük vidéken él, ahol alacsonyabbak a bérek, vagy nem tart fent lakást, mert elfér a szülői házban is.

This post was edited by -joey- on Jun 22 2022 01:30am
Member
Gold: 35,350.00
Jun 22 2022 01:36am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 22 2022 09:17am)
Szerintem a fórumon felülreprezentáltak az IT-ban dolgozók az átlag populációhoz képest, és itt pár év tapasztalattal kimondottan nehéz nem 1 misi felett keresni. Pályakezdők is már a 700-1M sávban indulnak.
Engem a 300-500 sáv aránya lep meg, ők fényt esznek vagy hogy csinálják?

bold: azert 1m bruttot nem szoktak kapni a palyakezdok itt sem

aki a forumon felulreprezentalt az inkabb a kulfoldon dolgozo emberek

Quote (Smat @ Jun 22 2022 03:44am)
2.5 millat havonta, netto.
M.o-n valoszinuleg 1-1.5mil korul lenne ha ugyan ezt a munkat csinalnam.(Consulting+Social media+advertising)

azert ez kicsit furcsa/kamu szagu

hogyan keresel havonta annyit kinaban mint europaban egy tapasztalt it contractor? semmi sem indokolja, az a parezer feliratkozo jutubon biztos nem hoz ennyit, egy ceg meg miert fizetne annyit mint 1 ceonak ott? csak mert feher vagy es tudsz angolul?

This post was edited by WolfgangAmadeusMozart on Jun 22 2022 01:41am
Member
Jun 22 2022 01:43am
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 09:24am)
Valahol nem egészséges, ha lehet így fogalmazni, hogy egy random pályakezdő milliós fizetéssel induljon. Torzítja az önbecsülését, mert hajlamos azt hinni, hogy 1) az élet milyen egyszerű 2) ő többet ér, mint egy olyan ember, akinek más területen több évtizedes tapasztalata van, viszont nincs úgy megfizetve.

Másik kérdésedre válasz: nem esznek fényt csak valszeg nincsenek olyan igényeik, mint egy IT-s pályakezdőnek, aki egyből milliós fizetéssel kezdett. Illetve elképzelhető még, hogy egy részük vidéken él, ahol alacsonyabbak a bérek, vagy nem tart fent lakást, mert elfér a szülői házban is.

mindenkinek megvan a lehetosege hogy elmenjen ITba dolgozni, en is gepeszmernokrol valtottam at es az elejen egyaltalan nem kerestem jol, csak mar igy 5 ev utan kezd alakulni

This post was edited by WolfgangAmadeusMozart on Jun 22 2022 01:43am
Member
Gold: 1,630.69
Jun 22 2022 01:46am
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 09:24am)

egy IT/mernök mesterrace 130 fölötti IQ-val miert ne erne többet mint pl egy MAV kocsirendezö 30 ev tapasztalattal?
Member
Jun 22 2022 01:52am
Quote (Karan2_Returned @ Jun 22 2022 09:46am)
egy IT/mernök mesterrace 130 fölötti IQ-val miert ne erne többet mint pl egy MAV kocsirendezö 30 ev tapasztalattal?

Ezzel a kommenttel tökéletesen megválaszoltad a kérdésedet.

Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Jun 22 2022 09:43am)
mindenkinek megvan a lehetosege hogy elmenjen ITba dolgozni, en is gepeszmernokrol valtottam at es az elejen egyaltalan nem kerestem jol, csak mar igy 5 ev utan kezd alakulni

Az embereket nem minden esetben a pénz motiválja, hanem az, hogy szeressék is, amit csinálnak. Ellenkező esetben senki nem végezné el az alacsonyabb fizetéssel járó munkákat, pl. nem lennének tanárok, ápolók stb.

This post was edited by -joey- on Jun 22 2022 01:52am
Member
Jun 22 2022 01:54am
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 09:52am)
Ezzel a kommenttel tökéletesen megválaszoltad a kérdésedet.

Az embereket nem minden esetben a pénz motiválja, hanem az, hogy szeressék is, amit csinálnak. Ellenkező esetben senki nem végezné el az alacsonyabb fizetéssel járó munkákat, pl. nem lennének tanárok.

vagy azert mert nem eleg okosak hozza hogy magasabb presztizsu munkat vegezzenek, pl van aki elmegy kalauznak azt nemhiszem hogy barki passziobol tenné
Member
Jun 22 2022 02:04am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Jun 22 2022 09:54am)
vagy azert mert nem eleg okosak hozza hogy magasabb presztizsu munkat vegezzenek, pl van aki elmegy kalauznak azt nemhiszem hogy barki passziobol tenné

Nem fizikai vs szellemi munkára gondoltam, szóval totál felesleges ez a szélsőséges összehasonlítás.
A diplomások között jelenleg aránytalanul magas az IT szektorban dologzók fizetése, és a fenti kommentek is azt bizonyítják, hogy baromira torzítja ezeknek az embereknek az önbecsülését. :)

Also, ha már itt tartunk az IT szektorban dolgozók nagy része is tizenkettő egy tucat munkát végez, minimális szellemi efforttal.

Ami a kallerkedést illeti: manapság már valóban nem vonzó pálya (ami leginkább a MÁV-nak köszönhető), de pár évtizeddel ezelőtt még aránylag jól fizető állásnak számított, rengeteg utazási lehetőséggel. Nemzetközi vonatokon kimondottan presztízs volt dolgozni, mivel nyugatról egy csomó cuccot be lehetett hozni és eladni.

This post was edited by -joey- on Jun 22 2022 02:05am
Member
Jun 22 2022 02:12am
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 10:04am)
Nem fizikai vs szellemi munkára gondoltam, szóval totál felesleges ez a szélsőséges összehasonlítás.
A diplomások között jelenleg aránytalanul magas az IT szektorban dologzók fizetése, és a fenti kommentek is azt bizonyítják, hogy baromira torzítja ezeknek az embereknek az önbecsülését. :)

Also, ha már itt tartunk az IT szektorban dolgozók nagy része is tizenkettő egy tucat munkát végez, minimális szellemi efforttal.

Ami a kallerkedést illeti: manapság már valóban nem vonzó pálya (ami leginkább a MÁV-nak köszönhető), de pár évtizeddel ezelőtt még aránylag jól fizető állásnak számított, rengeteg utazási lehetőséggel. Nemzetközi vonatokon kimondottan presztízs volt dolgozni, mivel nyugatról egy csomó cuccot be lehetett hozni és eladni.

nincs olyan hogy aranytalanul magas. supply es demand van a munkaeropiacon.

ez meg hogy ez torzitja az emberek onbecsuleset ilyen fotel pszichologizalas megint es elegge fals altalanositas. az is torzitja az emberek önbecsüléset hogy diplomajuk van es nem sima melosok ennyi erovel. akinek torz az onbecsulese annak enelkul is az lesz.

This post was edited by WolfgangAmadeusMozart on Jun 22 2022 02:19am
Member
Jun 22 2022 02:19am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Jun 22 2022 10:12am)
nincs olyan hogy aranytalanul magas. supply es demand van a munkaeropiacon.

ez meg hogy ez torzitja az emberek onbecsuleset ilyen fotel pszichologizalas megint es elegge fals altalanositas. az is torzitja az emberek önbecsüléset hogy diplomajuk van es nem sima melosok ennyi erovel

Nem fotel pszichologizálás, csupán elmondtam a véleményemet a saját tapasztalataim alapján. Rengeteg ismerősöm van Nyíregyről, Debrecenből, akik jó időben szerezték meg a bölcsész, gazdasági dilpmájukat, és felszívták őket az IT cégek.

Home Office-ban vakarja a tökét és annyit keres mint máshol egy középvezető. Ki tesz le többet az asztalra, kinek van nagyobb felelőssége?

Azzal egyetértek, hogy supply-demand van, nem is ezzel akartam vitatkozni, csak szerintem ez nem feltétlenül jó így (nekem pl. egy csomó ismerősöm gőgös faszkalap lett).

This post was edited by -joey- on Jun 22 2022 02:19am
Member
Jun 22 2022 02:24am
Quote (-joey- @ Jun 22 2022 10:19am)
Nem fotel pszichologizálás, csupán elmondtam a véleményemet a saját tapasztalataim alapján. Rengeteg ismerősöm van Nyíregyről, Debrecenből, akik jó időben szerezték meg a bölcsész, gazdasági dilpmájukat, és felszívták őket az IT cégek.

Home Office-ban vakarja a tökét és annyit keres mint máshol egy középvezető. Ki tesz le többet az asztalra, kinek van nagyobb felelőssége?

Azzal egyetértek, hogy supply-demand van, nem is ezzel akartam vitatkozni, csak szerintem ez nem feltétlenül jó így.

aki ilyen faszvakaro nyomorek az altalaban nem is szokott jol keresni. a cegek sem hulyek es ha interjun nem bizonyitod hogy vagod a dolgokat nem fognak felvenni/lofasz fizetest kapsz. aki jol keres annak altalaban specifikus tudása van ami a munkaeropiacon ertekes, azert fizetnek ennyit a cegek mert sok penzt hoz nekik az IT szektor es megeri. hiaba kozepvezeto valaki hogyha a reszlege tizedannyi penzt termel mint az it reszlegen vegzett munka. attol meg hogy a felelosseg kisebb (ez sem feltetlenul igaz) attol meg a hozzaadott piaci ertek nagyobb
Go Back To Magyar Topic List
Prev1121314151622Next
Add Reply New Topic New Poll