Quote (ace_2019 @ Dec 3 2018 10:25pm)
Hát én elég csoró családból származom: 16 éves korom előtt a nagybátyámtól kaptam ruhákat, mert nem volt rá pénzünk, kajára is éppenhogy futotta kb. 15-16 éves korom óta dolgozom meg folyamatosan tanulok szóval az egyik befektetésem önmagam.
A másik befektetésem feleségem szépségszalonja (ez közös pénzből).
Itt van még pár befektetés/kaszinózás/moonshot:
- OTP alapok : ha nincs semmi fogalma az embernek a befektetésről akkor sem ajánlanám senkinek
- 2014-ben vettem rá magam, hogy 100 000 Ft-ot beledobjak különböző cryptocoinokba. A többi történelem (meg rohadt nagy szerencse) 2017 Dec és 2018 Február között amit eladtam abból élünk még mindig itt svájcban feleségemmel. Szóval mindkettőnk fizetését félre tudtuk tenni.
- 2016 óta részvényékben / ETF-ekben van a vagyonunk kb 20%-a.Nekem a dividend growth a legfontosabb (SCHD,DGRO stb ...) Majd később többet is rakok ilyesmibe de most várom én is az összeomlást mint szombathelyi sorstársam.
Az összes befektetésem közül a tanulást tartom a legjobbnak. Az tette lehetővé az összes többi befektetésemet és a jelenlegi életemet.
Ingatlanba (még) nem mertem befektetni. Magyarországra nem akarok mászkálni ilyen miatt, cégnek kiadni a feladatokat szerintem nem éri meg ha csak 1-2 lakásról van szó. Svájcban meg egy lakás 150 millió forinttól indul.
Tervek a jövőre:
- tanulás, jelenleg Machine Learning
- melót redukálni 80%-ra (nem minden a pénz)
- saját cég: sajnos még semmi ötlet semmi konkrétum, de talán több időm lesz agyalni ha már csak 80%-ban dolgozok. Valaki nem akar céget csinálni?
- feleségnek egy szépségszalon valami frekventált helyre svájcban (pláza, belváros stb...) ahol már nem ő dolgozna
/tldr crypto, svájci frank, asszony
szolj ha esetleg lesz valami ötlet, most vegzett egyetemen a zsirgazdag ismerösöm aki apucitol kap 15 millio kezdötöket meg egy irodat a löwenstrassen

amugy en 3 eve ugyan annal a cegnel vagyok, azon gondolkoztam összeallok egy designerrel es alapitunk közösen egy ceget
pont most igenyeltem meg az allampolgarsagot, addig a fel evig nem kockaztatok, ha viszont utana is aktualis siman benne vagyok akarmilyen hülyesegben (kem prostifuttatasos ötleten kivül)