Quote (jarabekg @ 11 Mar 2015 09:29)
implikálod hogy patriarchális rendszer az, ahol minden férfit egy nő nevel fel, és így nem az volt obv hogy a nők nem találják fel magukat, hanem csoda az, hogy a férfiak egyáltalán igen.
a feininizmus egy csont a férfiaknak és a csúnya szingli nőknek, hogy legyen min rágódni, miközben a női rák már rég felemésztette a társadalmat
egyebkent ez ++++
gecire nem elunk patriarchalis tarsadalomban
Quote (ZaturekManfred @ 11 Mar 2015 09:41)
Szoktam nézni a Naked and Afraid című műsort az egyik ismeretterjesztő csatornán. Nagyjából az a szitu, hogy kitesznek egy férfit és egy nőt extrém helyeken ruha és mindféle felszerelés nélkül (egy választható dolgot vihetnek pl. kés vagy tűzgyújtó) és 21 napig túl kell élni: ivóvizet, élelmet találni, menedéket építeni, tüzet gyújtani etc. Van velük egy stáb, aki csak életveszély esetén avatkozik be (pl. mérgezés vagy súlyos sebesülés) vagy ha a résztvevő feladja. A lényeg az, hogy túl sok különbség nem volt a férfi és női teljesítmények között, volt olyan is, hogy x nap után a férfit elvitték mérgezéssel, a nő meg egyedül végigcsinálta a 21 napot. Természetesen amiket írtam egyáltalán nem mérvadó, mivel erre a műsorra jelentkeznek, nem belecsöppennek, és előtte hónapokig készülnek rá, de a lényeg az, hogy szerintem, ha eltekintünk a társadalmi dolgoktól és pusztán a fizikai, szellemi stb. adottságokat nézzük, meg a túlélési vágyat, nincs nagy különbség a két nem között.
na valami ilyesmire gondoltam, bar az mindenkeppen negativum hogy jelentkezni kell a dologra, de mashogy nehez ilyet csinalni
This post was edited by Cpt_Ghost on Mar 11 2015 02:46am