d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Unconditional Basic Income > Feltetel Nelkuli Alapjovedelem
Prev1121314151618Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 69.85
Nov 23 2014 01:02am
Quote (beni @ 22 Nov 2014 22:51)
Jah, most ránéztem, hogy aki hoz egy igazolást arról, hogy ő glutén érzékeny, az

1. súlyos fogyatékosnak minősül és SZJA kedvezményt kap
2. emelt családi pótlék amíg gimnazista a gyerek
3. gyermekgondozási segély, ha az anyuka a gyermek betegsége miatt meghosszabbítja a GYES-t
4. külön kérvénnyel ápolási díj is igényelhető
5. közgyógy igazolvány

Nem mintha le akarnám becsülni a betegséget, de ez annyi, hogy glutén mentes cuccokat kell enni. Mégis minden szar jár (gyermekgondozási segély? wtf?).

Ismerek egy csajt aki gluten tojasfeherje es elesztoerzekeny. Neki pl ezeket nem mondtak el anno igy mar nem is igenyelhet ra tamogatast. Az, hogy normalisan kajaljon minimum a duplajaba kerul, mint egy nem erzekenynek, ha nem tobbe. + gyogyszerek is vannak, stb. Eleg draga betegseg. Az a baj, hogy szerintem akik ilyen elelmiszereket gyartanak, azt hiszik csak a sznobok veszik, akiknek ez a maniajuk.. Emiatt rohadt dragak.

Marmint na. Valami olzasmi van, hogy ha nem igenyled meg a tamogatasokat vagy egy reszet 18 eves korodig, akkor mar kesobb sem. Talan valami ilyet mondott.

This post was edited by Baleee on Nov 23 2014 01:28am
Member
Gold: 23,209.02
Trader: Trusted
Nov 23 2014 02:33am
Quote (beni @ 22 Nov 2014 23:04)
Persze, a lényeget tekintve igazad van, de a pontos arányok meg a tényleges nettó hatás nem feltétlen ilyen.

Mert van aki egész életében a segélyből él. Azok egy része, akik pedig nem segélyből élnek, azok is kapnak mindenféle jogcímen ezt-azt.

Amúgy kicsit más tészta, de sok támogatási rendszert szerintem újra kéne gondolni. Például támogatással kaphatsz hallókészüléket. Egy hallókészülék kb 250 ezer forint. Most mit kell tenni? Rábeszélni egy rosszul hallótt, hogy váltson ki egyet (neki nem kerül pénzbe) az orvos meg minden felírt kütyü után kap egy kis summát a gyártótól. Vagy ott van a lúdtalpbetét. Régen támogatott volt (most már nem tudom, hogy van) és valami 8-9 ezer volt. De felírtak belőle több százezret. Mégis minek?
Vagy ott van a gyógyszer. Évente egyszer-kétszer lebetegszel, akkor minek támogatják az antibiotikumot? Simán ki tudod magadnak fizetni, de összességében egy jelentős összeg lesz a végére. Ugyanez a mankó. Bekerültem a kórházba és egyből rámtukmálták. Sok kis támogatás sokat elvisz.

Szerintem járj utána.

A hallókészülékes példa nem jó... papámnak idén kellett új, mert az egyik fülére már elég rosszul hall sajnos és több mint 100 000 ft-ba került (a háziorvossal többször is egyeztett, hogy hogyan lehetne olcsóbb).

A közmunkás foglalkoztatáshoz picit visszakanyarodva...
Szerintem a közmunka - még ha csak egy árkot kell is ásni, amit egy másik brigád másnap visszalapátol akkor is - lényegesen jobb mint a sima segély. Vannak olyanok, főleg vidéken, akik egész életükben nem dolgoztak egy percet sem. Vagy azért, mert nem volt munka vagy mert a segély elégséges, pláne, ha mellette megy a bazseva biznisz. Ezek az emberek nem is ismerik azt az érzést, hogy milyen elmenni dolgozni, a főnököknek megfelelni, rendszabályokat betartani, együttmüködni a munkatársakkal és nem utolsó sorbsn milyen az, ha úgy kap pénzt, hogy tudja, hogy ezért rendesen és becsületesen megdolgozott.
Szóval szerintem a közmunkának az egyik legfontosabb célja - a fidesz munkanélküliségi adatainak kozmetikázásán kívül - az, hogy embereket be-/visszaintegrálja a társadalomba és a foglalkoztatottságba.
Member
Gold: 69.85
Nov 23 2014 02:37am
Quote (RiNGiSpiLeR @ 23 Nov 2014 10:33)
A hallókészülékes példa nem jó... papámnak idén kellett új, mert az egyik fülére már elég rosszul hall sajnos és több mint 100 000 ft-ba került (a háziorvossal többször is egyeztett, hogy hogyan lehetne olcsóbb).

A közmunkás foglalkoztatáshoz picit visszakanyarodva...
Szerintem a közmunka - még ha csak egy árkot kell is ásni, amit egy másik brigád másnap visszalapátol akkor is - lényegesen jobb mint a sima segély. Vannak olyanok, főleg vidéken, akik egész életükben nem dolgoztak egy percet sem. Vagy azért, mert nem volt munka vagy mert a segély elégséges, pláne, ha mellette megy a bazseva biznisz. Ezek az emberek nem is ismerik azt az érzést, hogy milyen elmenni dolgozni, a főnököknek megfelelni, rendszabályokat betartani, együttmüködni a munkatársakkal és nem utolsó sorbsn milyen az, ha úgy kap pénzt, hogy tudja, hogy ezért rendesen és becsületesen megdolgozott.
Szóval szerintem a közmunkának az egyik legfontosabb célja - a fidesz munkanélküliségi adatainak kozmetikázásán kívül - az, hogy embereket be-/visszaintegrálja a társadalomba és a foglalkoztatottságba.

Es amit mar irtam:
Lehet ertekteremto: Peksegek, mezogazdasag, varroda, etc is.
Meg emellett ott van a masik, TBnel, OEPnel, NAVnal, etc adatrogzito, adatfeldoolgozo robotmunkak.
Member
Gold: 3,747.73
Nov 23 2014 04:21am
bezzeg finnországban
az agybaépített hallássegítő aminek darabja 30k euró, TB fizeti az egészet
havi bezzeg finnország poszt
Member
Gold: 33,265.80
Nov 23 2014 04:23am
Quote (Vismajor @ 23 Nov 2014 11:21)
bezzeg finnországban
az agybaépített hallássegítő aminek darabja 30k euró, TB fizeti az egészet
havi bezzeg finnország poszt

Es meg a lanyok is jobban taplaltak!
Member
Gold: 2,496.00
Nov 23 2014 05:45am
Quote (josheide @ Nov 23 2014 11:23am)
Es meg a lanyok is jobban taplaltak!

egy finn ismeros Fnnorszagban azt mondta anno, hogy ha szep lanyt latunk arrafele az sved bevandorlo
Member
Gold: 23,209.02
Trader: Trusted
Nov 23 2014 06:06am
Quote (TresholdOfUniverse @ 23 Nov 2014 13:45)
egy finn ismeros Fnnorszagban azt mondta anno, hogy ha szep lanyt latunk arrafele az sved bevandorlo

Szeretem a szőkéket, szóval Svédországban tuti ilyen fejjel mászkálnék: :drool:
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2014 06:06am
Quote (RiNGiSpiLeR @ 23 Nov 2014 14:06)
Szeretem a szőkéket, szóval Svédországban tuti ilyen fejjel mászkálnék: :drool:

Én norvégiában voltam és ott tényleg van egy rakás rohadt jó nő...
nyam-nyam...
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2014 06:15am
Member
Gold: 3,747.73
Nov 23 2014 06:15am
Quote (TresholdOfUniverse @ Nov 23 2014 12:45pm)

vagy norvég, orosz
Go Back To Magyar Topic List
Prev1121314151618Next
Add Reply New Topic New Poll