d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Rape > Discuss
Prev1121314151619Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Oct 17 2013 09:52am
Quote (josheide @ 17 Oct 2013 12:34)
1.,Szerintetek ha kihivo oltozetben veszelyes kornyeken megeroszakolnak egy not, akkor az a no felelos reszben a dologert?

Természetesen nem az ő hibája, nem tehető felelőssé. Ugyanakkor az sem a te hibád, ha betörnek hozzád, hiszen az elkövető a hibás, nem pedig az, aki nem szereltetett 8 zárat meg 4 riasztót a lakásra.
A hibás nem ő lesz, de tehet ellene megelőző intézkedéseket.

Az, hogy nem kell tennie ellene, egy alapvető jog, elméletben.
Viszont a világ meg praktikusan működik és ott hasznos, ha éjjel nem mászkál egyedül kihívóan sötét helyeken. Nem az ő hibája, de hülye ha megteszi. Mindenki tudja, hogy vannak ilyen beteg állatok.

2., Ha alkoholt fogyasztott mindket fel, akkor lehet-e barkit nemi eroszakkal vadolni?

Ameddig az adott fél képes a beleegyezését adni, addig nem.
Ha bármelyikük öntudatlan, vagy nagyon erősen ittas, akkor az erőszak.
Ha mindkettő ennyire részeg, akkor pedig úgysem képesek rá szerintem.

Ha az erőszak tárgya csak annyi, hogy részegen belement valamibe (aka rámászott valakire, vagy igent mondott), amit megbánt, akkor az ő felelőssége volt, hogy annyit ivott, amennyit nem kellett volna.
Ahogy részegen sem lehet bűncselekményeket elkövetni, ugyanúgy az ivó fél is felelős az ilyenkor hozott döntéseiért is. Ameddig tud dönteni, addig felelős is.

3., Ha egy ferfi es egy no kozos beleegyezessel lefekszenek, majd a no terhes lesz, akkor a ferfinak kell-e barmilyen beleszolasa legyen a gyermek sorsaba?
Ha a ferfi nem akarja megtartani a gyereket a no pedig igen, akkor is kelljen neki gyerektartast fizetnie?

A nőnek van önrendelkezési joga a teste felett. A férfinak ebbe ott van a beleszólása, hogy védekezik. Ha a védekezés során "baleset" történik, az egy előre látható és az aktus létrejöttével automatikusan elfogadott kockázat.
Mindenki a saját védekezéséért felel, tehát az nem indok, hogy a nő azt mondta tablettát szed, de nem. A gyerektartás a gyerek miatt van, szóval, ha ilyen hazugság miatt fogant a gyerek, akkor az a felnőttek felelőssége, ezért a gyerektartás jár.
A férfi arról dönthet, hogy nevelni akarja-e, ha megcsinálta, akkor a szükséges javak biztosítása kötelessége. Ő a megelőzés szakaszban köteles meghozni a döntéseit. Ahogy a nő is szerintem (nem vagyok abortusz ellenes, de megvan a véleményem is róla).
Member
Gold: 343.00
Oct 17 2013 10:01am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 17 2013 03:52pm)
Ameddig az adott fél képes a beleegyezését adni, addig nem.
Ha bármelyikük öntudatlan, vagy nagyon erősen ittas, akkor az erőszak.
Ha mindkettő ennyire részeg, akkor pedig úgysem képesek rá szerintem.

Ha az erőszak tárgya csak annyi, hogy részegen belement valamibe (aka rámászott valakire, vagy igent mondott), amit megbánt, akkor az ő felelőssége volt, hogy annyit ivott, amennyit nem kellett volna.
Ahogy részegen sem lehet bűncselekményeket elkövetni, ugyanúgy az ivó fél is felelős az ilyenkor hozott döntéseiért is. Ameddig tud dönteni, addig felelős is.

és ki dönti el, hogy x napja mennyire volt részeg a lány? ő azt mondja öntudatlan ovlt, a fiu meg azt, hogy akarták mindketten
és valójában a lány csak igy akarja megóvni magát a szégyentől, hogy ótvarkodott

ki és hogan bizonyítja azt, hogy mennyire volt részeg a lány???
eh

max hazugságvizsgáló, ha az ér valamit
Member
Gold: 21,598.00
Oct 17 2013 10:03am
Quote (Senee @ 17 Oct 2013 18:01)
és ki dönti el, hogy x napja mennyire volt részeg a lány? ő azt mondja öntudatlan ovlt, a fiu meg azt, hogy akarták mindketten
és valójában a lány csak igy akarja megóvni magát a szégyentől, hogy ótvarkodott

ki és hogan bizonyítja azt, hogy mennyire volt részeg a lány???
eh

max hazugságvizsgáló, ha az ér valamit

senki

This post was edited by MarcusD on Oct 17 2013 10:03am
Member
Gold: 124.45
Oct 17 2013 10:13am
Quote (Anarkin @ 17 Oct 2013 15:16)
majd ha az említett 10 közül bármelyik is ki meri fejteni a véleményét személyesen mondjuk egy nem-fórum környezetben, hanem ahol illik emberként gondolkozni (mert itt nem az nem sikerül ahogy látom), vagy akár egyáltalán gondolkozni, és megmondja egy ilyen kiscsajnak -aki mondjuk teljesen ízlésesen 'kicsípte magát' egy veszélyes blaha közepén- kimeri mondani azt hogy "azért hallod ebben neked is megvolt a szereped" akkor

akkor esetleg magamra veszem ezt az "őfelsége" gúnyolódást

mindaddig viszont ez a 10 szimplán egy baromi nagy idióta marad

konkrét esetet írtam, szakközepes időkből

Ani pls!
Ok okozat. Eleve, "veszélyes" környéken nő egyedül ne sétáljon éjszaka. Tudom ez aztán kurvára bigott felfogás, de hidd el, normálisék így csinálják. Az meg, hogy valaki ilyen helyen kirívó öltözékben vonul, már külön vicc. Nem, nem mentség ez az erőszakolónak, de ettől még blőd hülyeség a nő részéről. És itt nyugodtan lehet szélsőségek felé is menni, mivel semmilyen körülmény nem volt meghatározva a kérdésben (az meg hogy mi a veszélyes, teljesen szubjektív). Pl ha braziliai sikátorban valaki miniszoknyában császkál, annak bizony alá fognak verni keményen.

Ricike meg egy unalmas vicc ismét, mókás hogy irogatja ezt a KIDS XD faszságot, kb greendaypetike vagy mikes színvonal. Kár érte, azt hittem legalább majd egyetemen kezd magával valamit. :/

Többi kérdéssel kapcsolatban: ha valaki részeg nőt hág meg, olyat aki nem tud magáról, nem képes megmondani hogy akarja-e vagy sem, az erőszak - persze ha a nő annak tekinti a későbbiekben. Ha tud magáról, és már akkor ellenkezik, akkor meg egyértelmű...

Férfinak nincs igazán beleszólása hogy a nő megtartsa-e a gyermeket, vagy sem - de jó esetben ez egy közös döntés. Viszont, hamár a nő szerint igen és a férfi szerint is, akkor vállalja az apa az anyagi vonzatot is, ha a nő igen, férfi nem, akkor nem. Hamár a nő leszarja a férfi véleményét, és megszüli az apa akarata ellenére, akkor annak viselje Ő a következményeit. Az már más tészta, hogy egy férfinak ilyenkor illene felvállalni a dolgot - de erre kötelezni nem korrekt.
Member
Gold: 124.45
Oct 17 2013 10:16am
Sajnos amúgy csak a fenti postig olvastam a topicot a buszon, pedig legalább voltak benne érdekes felvetések és érvek is. :D
Member
Gold: 1,593.00
Oct 17 2013 10:18am
>Bejövök a topicba
>Cp tl;dr
>Elhagyom a topicot
Member
Gold: 1.00
Oct 17 2013 10:19am
Quote (Smat @ 17 Oct 2013 18:18)
>Bejövök a topicba
>Cp tl;dr
>Elhagyom a topicot

>12 enterrel tördelt sor.
>tldr

Bár lehet ez attól is függ, hogy kinek mennyire nagy megerőltetés az olvasás...
Member
Gold: 1,593.00
Oct 17 2013 10:21am
Quote (CyberPunk666 @ 17 Oct 2013 16:19)
>12 enterrel tördelt sor.
>tldr

Bár lehet ez attól is függ, hogy kinek mennyire nagy megerőltetés az olvasás...

Kid?

Ez a rape dolog annyira megosztott dolog kb mint az abortusz, ahány ember annyi vélemény, de abban mindenki egyetért hogy a raep az rossz.
Member
Gold: 343.00
Oct 17 2013 10:21am
Quote (Smat @ Oct 17 2013 04:21pm)
Kid?

Ez a rape dolog annyira megosztott dolog kb mint az abortusz, ahány ember annyi vélemény, de abban mindenki egyetért hogy a raep az rossz.

miért lenne rossz
kölyök?
Member
Gold: 5,390.00
Oct 17 2013 10:26am
1. Semmilyen felelősség nem terheli a nőt, semmilyen esetre sem. Viszont aki olyan gecibuta hogy ezt megcsinálja, az felőlem bele is dögölhet abba amikor megszüli az erőszakoló fattyát.

2. Amennyiben a vádló fél tudatában volt annak, hogy alkoholt fogyaszt (tehát nem olyan szélsőséges eset, hogy egy este alatt megivott 50 narancslevet, amibe a másik fél mindig olyan pici alkoholt csepegtetett hogy nem vette észre, vagy tölcsérrel nyomták be neki az alkoholt vagy valami hasonló baromság), semmilyen esetre sem lehet szerintem erőszakról beszélni, amíg valós fizikai erőszak nem történik az alkoholtól függetlenül. És szerintem a kérdés szempontjából az teljesen irreleváns, hogy a másik fél ittas-e.
e:
Ide azt is hozzáírnám, hogy akkor sem számít erőszaknak az én véleményem szerint, ha a csaj olyan részeg, hogy alig tud magáról. Ha még ébren van, és nem ellenkezik az nem rape. Ha már beájult, az olyan mint alvó nőt erőszakolni, az már szerintem bűn, viszont ha még minimálisan is öntudatánál van akkor magától saját felelősségére került abba az állapotba, és az alkohol nem lehet mentség rá. Aljas, de legális drog ez, és mindenki fogyassza saját felelősségére.

3. A nőnek legyen joga eldönteni, hogy megtarthatja-e a gyereket, viszont a férfinak pedig legyen joga dönteni arról, hogy vállal-e érte felelősséget. Például egy nő azt hazudja a nemi együttlét során hogy szed tablettát, teherbe esik, aztán a férfi meg fizesse a gyerektartást, miközben ő nem akart gyereket? Szerintem ez badarság. ha a nő úgy dönti, hogy a másik fél akarata ellenére döntést hoz, tegye azt csakis a saját felelősségére.

This post was edited by jarabekg on Oct 17 2013 10:32am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1121314151619Next
Closed New Topic New Poll