Quote (josheide @ 17 Oct 2013 12:34)
1.,Szerintetek ha kihivo oltozetben veszelyes kornyeken megeroszakolnak egy not, akkor az a no felelos reszben a dologert?
Természetesen nem az ő hibája, nem tehető felelőssé. Ugyanakkor az sem a te hibád, ha betörnek hozzád, hiszen az elkövető a hibás, nem pedig az, aki nem szereltetett 8 zárat meg 4 riasztót a lakásra.
A hibás nem ő lesz, de tehet ellene megelőző intézkedéseket.
Az, hogy nem kell tennie ellene, egy alapvető jog, elméletben.
Viszont a világ meg praktikusan működik és ott hasznos, ha éjjel nem mászkál egyedül kihívóan sötét helyeken. Nem az ő hibája, de hülye ha megteszi. Mindenki tudja, hogy vannak ilyen beteg állatok.
2., Ha alkoholt fogyasztott mindket fel, akkor lehet-e barkit nemi eroszakkal vadolni?
Ameddig az adott fél képes a beleegyezését adni, addig nem.
Ha bármelyikük öntudatlan, vagy nagyon erősen ittas, akkor az erőszak.
Ha mindkettő ennyire részeg, akkor pedig úgysem képesek rá szerintem.
Ha az erőszak tárgya csak annyi, hogy részegen belement valamibe (aka rámászott valakire, vagy igent mondott), amit megbánt, akkor az ő felelőssége volt, hogy annyit ivott, amennyit nem kellett volna.
Ahogy részegen sem lehet bűncselekményeket elkövetni, ugyanúgy az ivó fél is felelős az ilyenkor hozott döntéseiért is. Ameddig tud dönteni, addig felelős is.
3., Ha egy ferfi es egy no kozos beleegyezessel lefekszenek, majd a no terhes lesz, akkor a ferfinak kell-e barmilyen beleszolasa legyen a gyermek sorsaba?
Ha a ferfi nem akarja megtartani a gyereket a no pedig igen, akkor is kelljen neki gyerektartast fizetnie?
A nőnek van önrendelkezési joga a teste felett. A férfinak ebbe ott van a beleszólása, hogy védekezik. Ha a védekezés során "baleset" történik, az egy előre látható és az aktus létrejöttével automatikusan elfogadott kockázat.
Mindenki a saját védekezéséért felel, tehát az nem indok, hogy a nő azt mondta tablettát szed, de nem. A gyerektartás a gyerek miatt van, szóval, ha ilyen hazugság miatt fogant a gyerek, akkor az a felnőttek felelőssége, ezért a gyerektartás jár.
A férfi arról dönthet, hogy nevelni akarja-e, ha megcsinálta, akkor a szükséges javak biztosítása kötelessége. Ő a megelőzés szakaszban köteles meghozni a döntéseit. Ahogy a nő is szerintem (nem vagyok abortusz ellenes, de megvan a véleményem is róla).