Quote (CyberPunk666 @ Oct 15 2013 01:24pm)
Nem tudom mit nem értesz rajta.
Ő az állította, hogy a játékok nem használnak 2-nél több magot, én meg azt írtam, hogy a tesztekben a 4 magosok tönkreverik a 2 magosokat a játékok alatt.
A másik dolog amit meg írtam, hogy a 4 magosok egymáshoz viszonyítva viszont nagyon kicsi fps különbséget hoznak, mert VGA limitessé válik a dolog.
Ebből a konklúzió, hogy a cpuval csak annyi a fontos JÁTÉKNÁL, hogy minimum 4 magos legyen, azon belül már nem számít, hogy intel vagy amd. Ott már minden extra pénzt a VGA-ra kell költeni.
Míg egy amd -> intel konverzió fullhdban alig hoz 3-6 fpst, addig egy 7850->7870->7950->7970 az lépésenként megvan egy 10-20 fps is fullhd ultra beállításon. Egy fx-6300 amd és egy intel i5-3470 között alig van 3-6 fps. De cserébe 20k az árkülönbözet (ebben a drágább alaplap benne sincs még), ráadásul az amd szorzózármentes, míg az intelném az további felárért kapható csak.
Nem állítottam, hogy nem használnak ... Azt állítottam, hogy a többség nem használ a két állítás között ég és föld a különbség .... A másik meg egy 6300 alap órajelen nem csak 10% különbséget fog hozni egy i5-3470 el szembe hanem jóval jobban le lesz maradva. Egy átlagos user meg nem fogja tuningolni a gépét....
Abban egyetértek, hogy vga sokkal többet hoz viszont ott, hogy hol húzod meg a határt ott már eltérőek a véleményeink.. Véleményem szerint egy i5 3570k az aminél több nem kell... egyetlen VGA nak sem mert annál már tényleg fölösleges nagyobb cpu erő mindenhol. 53k a VGA ezt szemügy előtt tartva a 8350 ami 50k körül van és a általam javasolt i5 pedig 47k, de ha még a 6300 at vesszük is ami már nem képes teljes mértékben mindehol kihajtani alap órajelen egy 7870 et ott is csak 15k különbözet van és ennél az esetben hiába veszünk esetleg egy 7950 et cpu limit miatt nem fogunk jóval többet látni. Szóval a dolog egal. Hogy most 6300 legyen és 7950 ami cpu limites konfigot eredményez vagy i5 és 7870 ami meg vga limites konfigot eredményez most ez kb mindegy.... Lényegében sokkal kiegyensúlyozottabb kombinációnak tartom az utóbbi megoldást. Ha egy szakavatott embernek kéne gépet összeállítani valószínűleg 6300 és 7950 lett volna vagy 7870 és 8300, de egyszerű usernek jobb a tuning mentesség és a megbízhatóság.
ui.: Az alaplap pedig nem hinném, hogy drágább egy teljesen fullos lap van oda írva 19k ért nem tudom hova akarsz olcsóbbat... Mondjuk én 25k alatt nagyon ritkán veszek alaplapot is ....
This post was edited by Pocok256 on Oct 15 2013 05:43am