d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Matek
Prev112131415Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 7 2012 10:52am
es azt hallottatok ami nalunk volt nanason? 3 altalanos iskolas "barat", 2 tartozott valami 5k ftal a 3.nak es ezert lehivtak a keletihez, agyonvertek, fultol fulig elvagtak a torkat (kb lefejeztek), aztan bedobtak a csatornaba

Utolag amikor kerdeztek h megbantak e azt mondta az egyik h nem es megegyszer megtenne. Jo hely ez a nanas lyl.
Member
Gold: 279.00
Dec 7 2012 11:16am
Quote (sylke @ 7 Dec 2012 18:41)
majd rájössz, hogy ez sokszor nem segit

en sem vagyok hive a fizikai bantalmazasnak

egy gyerek a szulo 1:1 mintaja vmilyen szinten
megfeleloen kell nevelni, sokat foglalkozni (ne bebaszni a tv ele) es mindent elmagyarazni neki. szerintem a gyerek ertelmesebb (tanulekonyabb, fogekonyabb), mint maga a szulo. en inkabb igy szeretnem nevelni a gyermekem.
Member
Warn: 10%
Dec 7 2012 11:47am
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 05:39pm)
tesóm nagyobbik fia (most 3 éves lesz) egyszer mondott egy olyat az öccsének hogy "kurva Peti" -- tesóm ránézett, csitt csatt dirr durr (nem volt semmi fizikai).. 1 évvel később (a jelenben) ő a legjobban nevelt gyerek a világon, és az egyik legjobb testvér
ha ezt a szülő nem teszi meg, akkor igenis az iskolának/rendszernek kell beléjük verni ezt
egy hideg zuhany mindig segít és teljesen logikus is -- én a gyerekemet az első hiszti-rohamnál fejjel lefelé bevágom a hideg vízbe, az biztos

--
másik példa, barátnőm anyjának a testvérének gyereke
egyszerűen nem nevelik, minden második szava az hogy szar, büdös vagy, ilyenek -- és nem tudják hova tenni a dolgot, mert a családban mindenki normális, etc -- egyszerűen csak úgy kezelik a gyereket mintha porcelánból lenne

--
harmadik példa, osztálytársam a "nagyfejű"
szuperokos volt, de nem azért mert olyanok a képességei, hanem mert szorgalmas és tanult (most végzi a bme-t) -- mindig 5.0 átlag mindenből, etc
nyaranta összeröffenünk náluk vidéken, és mondja hogy az öccse nem tanul, érettségije alig lett meg, nem tanul tovább, ..
és kérdeztem, "te figy, én azt hittem Téged otthon a szüleid tartottak kordában hogy igen is tessék tanulni", erre mondja hogy nem, náluk egyszer régen öngyilkos lett 2 ember is, ezért nem mernek az öccsének "odatenni" (megmondani hogy tessék csinálni valamit vagy mehetsz utadon), és ez az eredménye

és ezek most normális családok, normális körülmények között

az hogy ebből mit szűrtők le, a Ti dolgotok, én mindenesetre azt hogy

mind a három példából az hiányzik hogy a szülők helyretegyék a gyereket

ezek után, való igaz, nem mondhatom azt hogy az iskolának kéne belenevelniük ezt (pedig így is van), mert nem tudnák, de akkor most mi lesz?

a szülőt kéne felvilágosítani gondolom első körben...

(és továbbra sem állítom hogy ez egy kicsit is helyes hogy 16 évesen ki merre lát, ha úgy dönt)

univerzális "spártai" módszerekkel akarsz gyereket nevelni. you're doing it wrong. nem kell ilyen keménynek lenni.
a gyereknevelés nem arról szól, hogy akkor összeírom egy füzetbe, hogy milyen esetben melyik lábánál fogva fogom belógatni a gyereket a hidegvizes hordóba, hanem meg kell ismerni a saját gyereked személyiségét,
ki kell tapasztalni, hogy mire hogy reagál, fejleszteni az értékrendjét és szemmelkövetni hogy ért e a szóból vagy sem.

ismerek egy elég kőkeresztény családot, ahol van két fiú gyerek. gyakorlatilag majdnem megölik egymást néha, ház előtt hallod, hogy bent üvölt mindenki a családból(nem cigányok), drogoznak a srácok meg apa-anya minden vágyával ellentétesek meg isten tudja mi van még és bizony ők pont úgy voltak nevelve, ahogy leírtad: láttam kikorukban, h apja a lábánál fogva emelte fel a gyereket és lógatta a levegőbe és hajtogatta neki, h "most lenyugszol vagy belógatlak a kádba". nem jött össze, ugyan olyanok..
én magam pedig életemben talán egyetlen alkalommal kaptam pofont, de az jól megérdemelt volt, mert hiperaktív voltam, elpattant nálam valami és rossz voltam. nem volt sors döntő pont a nevelésemben, mert nem azért nem voltam később rossz, mert féltem a pofontól. egyszerűen megtanítottak idővel a "normális" viselkedésre.
ismerd a gyerekedet
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 7 2012 11:51am
Quote (Eoghan @ 7 Dec 2012 19:47)
univerzális "spártai" módszerekkel akarsz gyereket nevelni. you're doing it wrong. nem kell ilyen keménynek lenni.
a gyereknevelés nem arról szól, hogy akkor összeírom egy füzetbe, hogy milyen esetben melyik lábánál fogva fogom belógatni a gyereket a hidegvizes hordóba, hanem meg kell ismerni a saját gyereked személyiségét,
ki kell tapasztalni, hogy mire hogy reagál, fejleszteni az értékrendjét és szemmelkövetni hogy ért e a szóból vagy sem.

ismerek egy elég kőkeresztény családot, ahol van két fiú gyerek. gyakorlatilag majdnem megölik egymást néha, ház előtt hallod, hogy bent üvölt mindenki a családból(nem cigányok), drogoznak a srácok meg apa-anya minden vágyával ellentétesek meg isten tudja mi van még és bizony ők pont úgy voltak nevelve, ahogy leírtad: láttam kikorukban, h apja a lábánál fogva emelte fel a gyereket és lógatta a levegőbe és hajtogatta neki, h "most lenyugszol vagy belógatlak a kádba". nem jött össze, ugyan olyanok..
én magam pedig életemben talán egyetlen alkalommal kaptam pofont, de az jól megérdemelt volt, mert hiperaktív voltam, elpattant nálam valami és rossz voltam. nem volt sors döntő pont a nevelésemben, mert nem azért nem voltam később rossz, mert féltem a pofontól. egyszerűen megtanítottak idővel a "normális" viselkedésre.
ismerd a gyerekedet

hát kiskorunkban volt pár hideg zuhany a hisztirohamok kezelésére, de nagyjából az összes szülő ezt mondja akivel ez a téma előkerül

inb4 az jött le a postomból hogy bántalmaznám a gyerekeket :blink:

This post was edited by Anarkin on Dec 7 2012 11:51am
Member
Gold: 355.92
Dec 7 2012 12:03pm
Quote (ecneB @ Dec 7 2012 06:30pm)
egy masik amit nem reg mondott meg anyu

beszelgettek a nyolcadikos lanyokkal a tovabbtanulasrol

14-15 eves csaj kerek perec elmondta, h neki nincs szuksege erre, nem nelkuloznek otthon (egesz jo csaladi haterrel), de o akkor is kurva lesz, nem kell neki suli

szoval, amig ezeknek az embereknek nincs igenye a valtoztatasra, addig lehet barmit is agyalni, nem lesz valtozas. nem akarnak fejlodni egyszeruen, nekik ez igy tokeletes es jo...

1 tanár ismerősöm mesélte, hogy egy 2-os cigánycsajt kivette az apja a szakképzőből, mert nem akarta, hogy a gyerek túl legyen oktatva
Member
Warn: 10%
Dec 7 2012 12:21pm
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 06:51pm)
hát kiskorunkban volt pár hideg zuhany a hisztirohamok kezelésére, de nagyjából az összes szülő ezt mondja akivel ez a téma előkerül

inb4 az jött le a postomból hogy bántalmaznám a gyerekeket :blink:

nem, nekem az a sztereotípia jött le, hogy "egy jól időzített pofon helyre tudja tenni a gyereket, ha rossz".
ez sajnos(?) nem ilyen egyszerű és tökre fordítva tud elsülni, mint ahogy az általam említett 2 srácnál is történt. :(
Member
Dec 7 2012 12:34pm
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 05:39pm)
tesóm nagyobbik fia (most 3 éves lesz) egyszer mondott egy olyat az öccsének hogy "kurva Peti" -- tesóm ránézett, csitt csatt dirr durr (nem volt semmi fizikai).. 1 évvel később (a jelenben) ő a legjobban nevelt gyerek a világon, és az egyik legjobb testvér
ha ezt a szülő nem teszi meg, akkor igenis az iskolának/rendszernek kell beléjük verni ezt
egy hideg zuhany mindig segít és teljesen logikus is -- én a gyerekemet az első hiszti-rohamnál fejjel lefelé bevágom a hideg vízbe, az biztos

--
másik példa, barátnőm anyjának a testvérének gyereke
egyszerűen nem nevelik, minden második szava az hogy szar, büdös vagy, ilyenek -- és nem tudják hova tenni a dolgot, mert a családban mindenki normális, etc -- egyszerűen csak úgy kezelik a gyereket mintha porcelánból lenne

--
harmadik példa, osztálytársam a "nagyfejű"
szuperokos volt, de nem azért mert olyanok a képességei, hanem mert szorgalmas és tanult (most végzi a bme-t) -- mindig 5.0 átlag mindenből, etc
nyaranta összeröffenünk náluk vidéken, és mondja hogy az öccse nem tanul, érettségije alig lett meg, nem tanul tovább, ..
és kérdeztem, "te figy, én azt hittem Téged otthon a szüleid tartottak kordában hogy igen is tessék tanulni", erre mondja hogy nem, náluk egyszer régen öngyilkos lett 2 ember is, ezért nem mernek az öccsének "odatenni" (megmondani hogy tessék csinálni valamit vagy mehetsz utadon), és ez az eredménye

és ezek most normális családok, normális körülmények között

az hogy ebből mit szűrtők le, a Ti dolgotok, én mindenesetre azt hogy

mind a három példából az hiányzik hogy a szülők helyretegyék a gyereket

ezek után, való igaz, nem mondhatom azt hogy az iskolának kéne belenevelniük ezt (pedig így is van), mert nem tudnák, de akkor most mi lesz?

a szülőt kéne felvilágosítani gondolom első körben...

(és továbbra sem állítom hogy ez egy kicsit is helyes hogy 16 évesen ki merre lát, ha úgy dönt)

hideg víz. mi a fasz.

gyerekem 3 éves múlt, nem mondom hogy mintagyerek, de nem basztam úton-útfélen pofán, sem bele a hideg vízbe (ami kétezeréves szokás), és még is mondható jólnevelt gyereknek.
oda akarok kilyukadni, ne abból álljon már a nevetés, hogy csit csat öv szijal, belerakom a hidegvízbe, hadd szipogjon.

This post was edited by TrollBoss on Dec 7 2012 12:35pm
Member
Dec 7 2012 01:04pm
Nem tudom mi megy a nevelőotthonokban, ofc oda is olyan dolgozók kellenének akik oda valók. A másik oldal meg a bentlakók. Szerintem a probléma már kisgyerekkorban kezdődik és akik esetleg később kerülnek oda azok befolyásolják a többit. A lényeg amire ki akartam lyukadni, az az, hogy én nem hiszek ebben a vérükben van dologban, továbbra is tartom, hogy minden csak nevelés és környezet függvénye. Ezért mondtam, hogy ha időben elkerül a gyerek a putriból és normális körülmények között nő fel akkor normális lesz, tartozzon bármilyen rasszhoz.
Member
Gold: 3,747.73
Dec 7 2012 01:30pm
Quote (Rawen @ Dec 7 2012 08:04pm)
Nem tudom mi megy a nevelőotthonokban, ofc oda is olyan dolgozók kellenének akik oda valók. A másik oldal meg a bentlakók. Szerintem a probléma már kisgyerekkorban kezdődik és akik esetleg később kerülnek oda azok befolyásolják a többit. A lényeg amire ki akartam lyukadni, az az, hogy én nem hiszek ebben a vérükben van dologban, továbbra is tartom, hogy minden csak nevelés és környezet függvénye. Ezért mondtam, hogy ha időben elkerül a gyerek a putriból és normális körülmények között nő fel akkor normális lesz, tartozzon bármilyen rasszhoz.

Ezzel.egyetertek
Member
Gold: 279.00
Dec 7 2012 01:31pm
Quote (Rawen @ 7 Dec 2012 21:04)

Persze, mindent meg lehet oldani, csupán pénz kérdése. Ezt itthon ki fogja finanszírozni? Mert amit te felvázoltál, az egy álom, szerintem.
Baromi jól működik elméletben, csak a valóságba ültetve a büdös életben nem lesznek meg az ehhez szükséges erőforrások.

This post was edited by ecneB on Dec 7 2012 01:32pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev112131415Next
Add Reply New Topic New Poll