Quote (Alternalo @ 6 Nov 2012 20:54)
Tényleg nem, de mint mondtam láttam olyan játékot amiben működött a rendszer

Na látod a legelső ember aki így gondolkodott pont ezt csinálta, és meg is vették tőle. Mindenki annyiért rak ki mindent amennyiért akar, épp azért mert bukni nem bukik rajta.
EDIT:
itt egy egyszerű példa hogy értsd mire gondolok:
http://666kb.com/i/c8r00ehclbsh2auwp.gif
Balra AH-s Manticore 2 milliárd goldért, jobbra az enyém amit 90 milláért vettem. A 2 cucc statjai nem térnek el egymástól annyira hogy ekkora árkülönbség indokolt lenne, ennek ellenére lehet hogy van olyan őrült aki ezt a cuccot 2 milliárdért megveszi.
Amik alatta sorakoztak azoknak az árai közt 400 millás ugrások vannak amiből akár 4 olyat is vehetnék mint amim van. Ezek teljesen hasra belőtt számok, és nem tükrözik a tárgy valódi értékét. Ugyanakkor ilyenekkel van tele az ah, és mint mondtam akik az ilyet beteszik semmit nem buknak rajta ha esetleg nem veszik meg.
Ertem mirol beszelsz de ez csak azt arulja el, hogy korlatolt vagy es nem erted a kozgazdasag alapjait.
Tegyuk fel van egy ceruzam. A jelenlegi (valos) erteke a ceruzanak 100 forint. Viszont mivel minden nap gyartanak kismillio ceruzat az en ceruzam ertek holnap mar csak delta x 100 forint lesz holnaputan deltanegyzet x 100 forint stb... A delta az ar valtozasat jeloli, ahogyan csokken a a ceruzam erteke.
En most megprobalhatom eladni a ceruzam egymillio forintert de a kutya se fogja megvenni mert NEM ER ANNYIT. Persze LEHET hogy eladom valami arab sejknek aki pont az en ceruzamat szeretne megvenni, de ennek a valoszinusege (p) kozel all a nullahoz.
Tehat ha a p x 1/(1-delta) x 100 >> (1-p) x 100 akkor megprobalom eladni 1 millioert, ha nem akkor eladom 100 forintert mert holnap mar nem er annyit, es en vesztek rajt.
e.: ja es ofc no offense
This post was edited by josheide on Nov 6 2012 01:32pm