Quote (Sup3RN0Va @ 17 Jul 2012 16:07)
hogy érted? akkor msot joek nélkül
az a baj, hogy hunsubon, nem lehet semmit normálisan megbeszélni, mert egyből jön vki, elkezd hurrogni ha másnak a véleménye különbözik, akkor persze becsatlakozik a többi, és egyszerűen esélytelen megvitatni az álláspontokat
jah, és mindenre az a válasz, hogy "jaj de primitív vagy" 
Hát már ne is haragudj meg, de igaz, ami igaz...
Én csak read only vagyok itt, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni.
Quote (beni @ 18 Jul 2012 07:05)
Azt mondtam, hogy unalmas mindig azzal jönni, hogy szégyenkezel amiatt, hogy van szélsőséges párt kishazánkban. Hallottál már az Izraelben élő nácikról, vagy az ultraortodox anticionista zsidó rétegről, akik szerint a zsidók legjobb barátja Hitler volt és állandoan az ország pusztulásán reménykednek? Szerintem ez ezerszer durvább, mint a jobbikosok, akik nagy többsége kurvára nem bírja, hogy a vidéki kiskertjét kifosztják, meg a házát feltörik és ezért utálkozik és megoldást vár valakitől.
Amúgy szép dolog ez a cigánypártolás, csak számomra kérdés, hogy mennyiben becsülendő emberi tulajdonság és mennyiben az ország sírjának megásása. Pesten én is liberális vagyok, aztán kimegyek nagybátyám telkére, át pár borsodi falun, és arra gondolok, hogy uram isten, mi lesz itt...
Nem kell Borsodig menni. Budapesten is vannak olyan kerületek, ahol igencsak átértékelnéd a liberális nézeteid.
Apu ~25 éve Újpesten él egy műemléknek nyílvánított épületben. Amikor odaköltözött, akkor egy rendes ház volt, max 1, esetleg 2 roma családdal... nem is volt soha semmi komolyabb baj. De mostanában, ahogy egyre több kisebbségi család költözik oda, folyamatosa a kiabálás... lent az udvaron "építettek valami kis kajibát hulladékfából... Volt szép kert is, az is teljesen tönkrement... A másik házban (iker épület) pár hete költöztek be és mindent kicseréltek a lakásban, a sittet, a bútorokat meg úgy mindent, ami ott volt, és az egészet csak úgy kib*szták az udvarra (pontosabban bele a kertbe) és hetek óta ott áll. Macskákat is eltüntették... az egyik szomszédnak szobacicája volt és kiszökött, megkéselték... Sorolhatnám...
Nem vagyok rasszista, se nem hungarista, de ez a helyzet nem tartható sokáig. Ebben az országban úgy érzik, hogy ők mindent megtehetnek mindenféle retorzió nélkül. Nincsennek tekintettel senkire és semmire. A kormány felelőssége lenne, hogy változtasson a helyzeten. Ne hagyják, hogy így viselkedjenek. A törvényeket minden esetben rájuk kellene kényszeríteni, ahogy mindenkire rá is kényszerítik csak épp náluk nem, mert akkor már egyből milyen egy rasszista ország vagyunk.
Élni és élni hagyni, ez lenne a lényeg.
Persze tisztelet a kivételnek, rendes és becsületes romák is vannak... csak épp a többiek miatt szívnak ők is és nem tudnak beilleszkedni.