d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Discuss > Rasszizmus
Prev1121314151624Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Jul 18 2012 02:05am
Quote (GoreKnight9 @ Jul 18 2012 07:41am)
ez erdekes
kar hogy mennem kell

http://index.hu/kulfold/2012/06/26/izraeli_ultraortodoxok_gyalaztak_meg_a_jad_vasem_emlekkozpontot/

itt egy indexes cikk is hozzá
Member
Gold: 0.00
Jul 18 2012 02:51am
Quote (beni @ 18 Jul 2012 07:05)
Azt mondtam, hogy unalmas mindig azzal jönni, hogy szégyenkezel amiatt, hogy van szélsőséges párt kishazánkban. Hallottál már az Izraelben élő nácikról, vagy az ultraortodox anticionista zsidó rétegről, akik szerint a zsidók legjobb barátja Hitler volt és állandoan az ország pusztulásán reménykednek? Szerintem ez ezerszer durvább, mint a jobbikosok, akik nagy többsége kurvára nem bírja, hogy a vidéki kiskertjét kifosztják, meg a házát feltörik és ezért utálkozik és megoldást vár valakitől.

Amúgy szép dolog ez a cigánypártolás, csak számomra kérdés, hogy mennyiben becsülendő emberi tulajdonság és mennyiben az ország sírjának megásása. Pesten én is liberális vagyok, aztán kimegyek nagybátyám telkére, át pár borsodi falun, és arra gondolok, hogy uram isten, mi lesz itt...

Persze, az sem jó, ha azt mondjuk nem létezik a probléma de azért az sem, ha ilyen táborokba akarjuk őket zárni. Egy normális középutat kéne találni ami meg nem egyszerű és ezért valahogy inkább meg sem próbálják az emberek. btw volt tanáromnak volt egy olyan ötlete, hogy bentlakásos sulik kellenének mert azért mégiscsak az a meghatározó a gyereknél, hogy milyen környezetben nő fel és nem értek egyet azzal, hogy a génjeikben van a bűnözés.
Member
Gold: 355.92
Jul 18 2012 02:53am
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 10:51am)
Persze, az sem jó, ha azt mondjuk nem létezik a probléma de azért az sem, ha ilyen táborokba akarjuk őket zárni. Egy normális középutat kéne találni ami meg nem egyszerű és ezért valahogy inkább meg sem próbálják az emberek. btw volt  tanáromnak volt egy olyan ötlete, hogy bentlakásos sulik kellenének mert azért mégiscsak az a meghatározó a gyereknél, hogy milyen környezetben nő fel és nem értek egyet azzal, hogy a génjeikben van a bűnözés.

ha a bűnözés nem is, a bűnözési hajlam szerintem igen

ez kb. olyan, minthogy az olaszokra azt mondják, hogy temperamentumosak, a cigány meg simán lop/csal/hazudik, mert már az ükükükdédnagyapja is ezt tette
Member
Jul 18 2012 02:57am
Quote (Saenchai @ 18 Jul 2012 10:53)
ha a bűnözés nem is, a bűnözési hajlam szerintem igen

ez kb. olyan, minthogy az olaszokra azt mondják, hogy temperamentumosak, a cigány meg simán lop/csal/hazudik, mert már az ükükükdédnagyapja is ezt tette

Ha egy olasz szülőktől származó gyerek mondjuk óvodától kezdve egy másik kultúrában szocializálódik akkor szerintem nem vagy nagyon minimálisan jön ez elő és el fogja hagyni.
De ez meg felveti, hogy nincs jogunk elvenni a gyereket a szülőktől.

This post was edited by Rawen on Jul 18 2012 02:57am
Member
Gold: 6,440.13
Jul 18 2012 02:58am
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 09:51am)
Persze, az sem jó, ha azt mondjuk nem létezik a probléma de azért az sem, ha ilyen táborokba akarjuk őket zárni. Egy normális középutat kéne találni ami meg nem egyszerű és ezért valahogy inkább meg sem próbálják az emberek. btw volt  tanáromnak volt egy olyan ötlete, hogy bentlakásos sulik kellenének mert azért mégiscsak az a meghatározó a gyereknél, hogy milyen környezetben nő fel és nem értek egyet azzal, hogy a génjeikben van a bűnözés.

egy bentlakásos suli szerintem sok durva családi körülmények között élőn segítene

csakhát erre is fellázadnának a jogvédők
Member
Gold: 355.92
Jul 18 2012 03:04am
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 10:57am)
Ha egy olasz szülőktől származó gyerek mondjuk óvodától kezdve egy másik kultúrában szocializálódik akkor szerintem nem vagy nagyon minimálisan jön ez elő és el fogja hagyni.
De ez meg felveti, hogy nincs jogunk elvenni a gyereket a szülőktől.

szerintem hiába kerül másik közegbe a gyerek, a lobbanékonysága ugyanúgy megmarad, természetesen a környezet befolyásolja az egyén viselkedését a legnagyobb mértékben, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyan örökölt tulajdonságai az embernek, amik környezettől függetlenül előjönnek
és most nem azt mondom, hogy minden cigány tolvajként mászik ki az anyjából, hanem azt, hogy egy cigány gyerek negyed annyi időt sem gondolkozik, mielőtt becsúsztat valamit a zsebébe, mint mondjuk valami fehérnép, akinek nem a semmittevésből meg a lopásból élt meg már a nagyapja is
Member
Gold: 1.00
Jul 18 2012 03:06am
Quote (Saenchai @ 18 Jul 2012 11:04)
szerintem hiába kerül másik közegbe a gyerek, a lobbanékonysága ugyanúgy megmarad, természetesen a környezet befolyásolja az egyén viselkedését a legnagyobb mértékben, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyan örökölt tulajdonságai az embernek, amik környezettől függetlenül előjönnek
és most nem azt mondom, hogy minden cigány tolvajként mászik ki az anyjából, hanem azt, hogy egy cigány gyerek negyed annyi időt sem gondolkozik, mielőtt becsúsztat valamit a zsebébe, mint mondjuk valami fehérnép, akinek nem a semmittevésből meg a lopásból élt meg már a nagyapja is

szerintem meg ez az első 3 évben alakul ki, amikor beégnek az alapvető személyiségbeli tulajdonságok.
szerintem sokkal többet számít az, hogy milyen közegben él a születése utáni első években mint az, hogy kik a szülei.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 18 2012 03:07am
Member
Jul 18 2012 03:06am
Quote (beni @ 18 Jul 2012 10:58)
egy bentlakásos suli szerintem sok durva családi körülmények között élőn segítene

csakhát erre is fellázadnának a jogvédők

Ja hát így semmit nem lehet csinálni pedig szerintem pont az lenne a meghatározó, hogy milyen környezetben nő fel a gyerek. A felnőttekkel már nem nagyon fogsz tudni mit csinálni, azok olyanok amilyenek ezért az integrációt a gyerekekkel kéne kezdeni.
Member
Gold: 1,593.00
Jul 18 2012 03:07am
Veszek magamnak egy gumilövedékes fegyvert, és aki megpróbál kirabolni azt lelövöm, dol wit et.
Member
Gold: 18,448.52
Trader: Trusted
Jul 18 2012 03:16am
Quote (Sup3RN0Va @ 17 Jul 2012 16:07)
hogy érted? akkor msot joek nélkül

az a baj, hogy hunsubon, nem lehet semmit normálisan megbeszélni, mert egyből jön vki, elkezd hurrogni ha másnak a véleménye különbözik, akkor persze becsatlakozik a többi, és egyszerűen esélytelen megvitatni az álláspontokat

jah, és mindenre az a válasz, hogy "jaj de primitív vagy" :D

Hát már ne is haragudj meg, de igaz, ami igaz...

Én csak read only vagyok itt, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni.

Quote (beni @ 18 Jul 2012 07:05)
Azt mondtam, hogy unalmas mindig azzal jönni, hogy szégyenkezel amiatt, hogy van szélsőséges párt kishazánkban. Hallottál már az Izraelben élő nácikról, vagy az ultraortodox anticionista zsidó rétegről, akik szerint a zsidók legjobb barátja Hitler volt és állandoan az ország pusztulásán reménykednek? Szerintem ez ezerszer durvább, mint a jobbikosok, akik nagy többsége kurvára nem bírja, hogy a vidéki kiskertjét kifosztják, meg a házát feltörik és ezért utálkozik és megoldást vár valakitől.

Amúgy szép dolog ez a cigánypártolás, csak számomra kérdés, hogy mennyiben becsülendő emberi tulajdonság és mennyiben az ország sírjának megásása. Pesten én is liberális vagyok, aztán kimegyek nagybátyám telkére, át pár borsodi falun, és arra gondolok, hogy uram isten, mi lesz itt...

Nem kell Borsodig menni. Budapesten is vannak olyan kerületek, ahol igencsak átértékelnéd a liberális nézeteid.

Apu ~25 éve Újpesten él egy műemléknek nyílvánított épületben. Amikor odaköltözött, akkor egy rendes ház volt, max 1, esetleg 2 roma családdal... nem is volt soha semmi komolyabb baj. De mostanában, ahogy egyre több kisebbségi család költözik oda, folyamatosa a kiabálás... lent az udvaron "építettek valami kis kajibát hulladékfából... Volt szép kert is, az is teljesen tönkrement... A másik házban (iker épület) pár hete költöztek be és mindent kicseréltek a lakásban, a sittet, a bútorokat meg úgy mindent, ami ott volt, és az egészet csak úgy kib*szták az udvarra (pontosabban bele a kertbe) és hetek óta ott áll. Macskákat is eltüntették... az egyik szomszédnak szobacicája volt és kiszökött, megkéselték... Sorolhatnám...

Nem vagyok rasszista, se nem hungarista, de ez a helyzet nem tartható sokáig. Ebben az országban úgy érzik, hogy ők mindent megtehetnek mindenféle retorzió nélkül. Nincsennek tekintettel senkire és semmire. A kormány felelőssége lenne, hogy változtasson a helyzeten. Ne hagyják, hogy így viselkedjenek. A törvényeket minden esetben rájuk kellene kényszeríteni, ahogy mindenkire rá is kényszerítik csak épp náluk nem, mert akkor már egyből milyen egy rasszista ország vagyunk.

Élni és élni hagyni, ez lenne a lényeg.

Persze tisztelet a kivételnek, rendes és becsületes romák is vannak... csak épp a többiek miatt szívnak ők is és nem tudnak beilleszkedni.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1121314151624Next
Add Reply New Topic New Poll