d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev11213141516327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Jan 17 2012 02:19am
Quote (CyberPunk666 @ 16 Jan 2012 17:55)
ausztriában eltörölték a tandíjat, a Michiganben az állam  beszáll a felsőoktatás finanszírozásába és a legtöbbeknek a teljes költségét megtéríti, nem csak a tandíjat, hanem a teljes egyetemi létüket ^^

Már megint a széllel szemben hugyozunk ^^

Amerikai felsőoktatásba kérlek ne szólj bele, mert látom nincs sok közöd hozzá.

az egyetem kinn istentelenül drága, de persze léteznek community collegeok ahova elmehetsz még akkoris ha gyökér voltál gimiben, vagy ha egy második esélyt akarsz mert kibasztak valami egyetemről. Nem hinném hogy valami menőbb egyetem elkezdené ingyen szórni a diplomáit.

Én főleg a New York University áraival vagyok képben és ha rendesen 4 év alatt szerzed meg a bsct az jó 200.000$ + természetesen kaja, szállás, tankönyvek és egyéb járulékos költségek. Van itt egy lány aki 2.5 hétre jött hozzánk hogy csináljon egy kurzust és 8000! $-t fizetett ezért.

De ha ennyire örülsz hogy Amerikában ingyé van a felsőoktatás akkor miért nem mész?
Member
Gold: 6,440.13
Jan 17 2012 03:00am
Quote (josheide @ Jan 17 2012 09:19am)
Amerikai felsőoktatásba kérlek ne szólj bele, mert látom nincs sok közöd hozzá.

az egyetem kinn istentelenül drága, de persze léteznek community collegeok ahova elmehetsz még akkoris ha gyökér voltál gimiben, vagy ha egy második esélyt akarsz mert kibasztak valami egyetemről. Nem hinném hogy valami menőbb egyetem elkezdené ingyen szórni a diplomáit.

Én főleg a New York University áraival vagyok képben és ha rendesen 4 év alatt szerzed meg a bsct az jó 200.000$ + természetesen kaja, szállás, tankönyvek és egyéb járulékos költségek. Van itt egy lány aki 2.5 hétre jött hozzánk hogy csináljon egy kurzust és 8000! $-t fizetett ezért.

De ha ennyire örülsz hogy Amerikában ingyé van a felsőoktatás akkor miért nem mész?

nem véletlen, hogy a gyerek megszületése pillanatában elkezdenek spórolni az egyetemére ....
Member
Gold: 3,000.69
Jan 17 2012 03:06am
Quote (beni @ 17 Jan 2012 10:00)
nem véletlen, hogy a gyerek megszületése pillanatában elkezdenek spórolni az egyetemére ....

ez az, amerikában sokkal nagyobb kiváltság normális egyetemistának lenni
Member
Gold: 1.00
Jan 17 2012 03:10am
http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/15/Ingyen_jarhatnanak_egyetemre_a_michigani_di_AZ622N

jó, annyira nem érdekel, csak itt olvastam, de itt elég nehéz lenne a gyerek születésekor elkezdeni spórolni, ha a hónap végén kajára sincs.
Member
Jan 17 2012 03:15am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2012 10:10am)
http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/15/Ingyen%5Fjarhatnanak%5Fegyetemre%5Fa%5Fmichigani%5Fdi%5FAZ622N

jó, annyira nem érdekel, csak itt olvastam, de itt elég nehéz lenne a gyerek születésekor elkezdeni spórolni, ha a hónap végén kajára sincs.

Amerikában sem tud mindenki egyetemre járni ...

Egyébként ha nálunk a gyerek születésekor elkezdene a család havi 10k-t félrerakni, akkor kvázi orvosit is ki tudnák fizetni.
Member
Jan 17 2012 03:21am
Quote (beni @ 17 Jan 2012 10:15)

Egyébként ha nálunk a gyerek születésekor elkezdene a család havi 10k-t félrerakni, akkor kvázi orvosit is ki tudnák fizetni.

Lehet, de sokan még a számlákat is halasztgatják, hogy kaja legyen. Hogy tegyen el még ezen felül 10k-t?

Te pénzes faszrázó teeee...

Amúgy nem hiszem, hogy az ő modelljük jobb. Szerintem sokkal igazságosabb az itteni, az sem igaz, hogy túl sok a diplomás, én inkább azt mondom, hogy az a gond, hogy nem az adott mennyiséghez kell levinni a szintet, hanem az adott követelményhez felhúzni a jelentkezőket.
Szóval járhatnak sokan, de aki nem, teljesít azt azonnal ki kell baszni a picsába két hónap után és ne jelentkezhessen évekig újra, és ne lehessen két nappal előtte kiiratkozni.

A diplomások arányával inkább ott van a gond, hogy a diplomásokon belül rossz a szakok aránya. A nehezebb szakokra alig mennek, a könnyű semmirese jóra meg kurvasokan.

inb4 az a kép, hogy "oh, te egy mérnök vagy? ...."

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 17 2012 03:23am
Member
Gold: 0.18
Jan 17 2012 03:24am
Quote (beni @ 17 Jan 2012 11:15)

Ha így nem gyürkőzik be rendszerváltás után ide is ez a most kell minden és később fizetek mentalitás nem csak az egyetemre járás lenne könnyebb. Régebben az emberek éveket vártak egy ladára most meg hitelre megveszik a suzukit. És ezt most úgy mondom hogy bár hitelünk nincs, de a mi családunk se tud spórolni igazán és nem azért mert nem lenne rá anyagilag lehetőségünk.

This post was edited by ElCapitano on Jan 17 2012 03:24am
Member
Jan 17 2012 03:28am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2012 10:21am)
Lehet, de sokan még a számlákat is halasztgatják, hogy kaja legyen. Hogy tegyen el még ezen felül 10k-t?

Te pénzes faszrázó teeee...

Amúgy nem hiszem, hogy az ő modelljük jobb. Szerintem sokkal igazságosabb az itteni, az sem igaz, hogy túl sok a diplomás, én inkább azt mondom, hogy az a gond, hogy nem az adott mennyiséghez kell levinni a szintet, hanem az adott követelményhez felhúzni a jelentkezőket.
Szóval járhatnak sokan, de aki nem, teljesít azt azonnal ki kell baszni a picsába két hónap után és ne jelentkezhessen évekig újra, és ne lehessen két nappal előtte kiiratkozni.

A diplomások arányával inkább ott van a gond, hogy a diplomásokon belül rossz a szakok aránya. A nehezebb szakokra alig mennek, a könnyű semmirese jóra meg kurvasokan.

Könnyű szakokra azért mennek, mert juhuu diplomás leszek, ami ugyan használhatatlan, de kit érdekel ... viszont ha fizetni kéne érte, akkor meggondolná az ember, hogy mit választ és hogy mennyire veszi komolyan a tanulást, azok után, hogy szülei egy fél életet összespóroltak ezért.

Egyébként emellett simán lehetnének ösztöndíjak, mint Amerikában. Aki kiemelkedő, az ingyen vagy kevesebbért is tanulhatna.

Másrészt tudom, hogy sokakat nem vet fel a pénz, de ne mondd már nekem, hogy az igazságos, hogy egyeseknek hitelre vett plazmatv-re, kocsira, cigire meg minden ilyesmire telik, viszont kiabálnak, hogy dehát ingyen akarok diplomát, egészségügyet, stb mert az járt régebben is.

A munkás aki napi egy dobozzal szív, az több, mint 15k-t költ egy hónapban cigire... (persze nem lesz annyira éhes, és cserébe kefires kiflit tol ebédre, de akkor is)
Member
Jan 17 2012 03:44am
Quote (beni @ 17 Jan 2012 10:28)
Könnyű szakokra azért mennek, mert juhuu diplomás leszek, ami ugyan használhatatlan, de kit érdekel ... viszont ha fizetni kéne érte, akkor meggondolná az ember, hogy mit választ és hogy mennyire veszi komolyan a tanulást, azok után, hogy szülei egy fél életet összespóroltak ezért.

Szerintem az is elég lenne, ha komolyabban szűrnének. A megoldás inkább az általános és középiskolák reformja lenne. Állítom, hogy meg lehetne szerettetni sokakkal a tanulást és a nehezebb utat. A mostani felsőoktatási helyzet sokkal inkább következmény, mint kiváltó ok.

Mondjuk lehetne azzal kezdeni, hogy a középiskolát olyan szintre hoznánk, hogy tanulni is kelljen, az érettségi régi szintjét is vissza lehetne állítani és így tovább...
Member
Jan 17 2012 03:55am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2012 10:44am)
Szerintem az is elég lenne, ha komolyabban szűrnének. A megoldás inkább az általános és középiskolák reformja lenne. Állítom, hogy meg lehetne szerettetni sokakkal a tanulást és a nehezebb utat. A mostani felsőoktatási helyzet sokkal inkább következmény, mint kiváltó ok.

Mondjuk lehetne azzal kezdeni, hogy a középiskolát olyan szintre hoznánk, hogy tanulni is kelljen, az érettségi régi szintjét is vissza lehetne állítani és így tovább...

te ugyanúgy szigorítanád a felsőoktatást, csak egyel korábban kezdenéd

nem tudom ez mitől humánusabb
Go Back To Magyar Topic List
Prev11213141516327Next
Add Reply New Topic New Poll