Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2012 10:21am)
Lehet, de sokan még a számlákat is halasztgatják, hogy kaja legyen. Hogy tegyen el még ezen felül 10k-t?
Te pénzes faszrázó teeee...
Amúgy nem hiszem, hogy az ő modelljük jobb. Szerintem sokkal igazságosabb az itteni, az sem igaz, hogy túl sok a diplomás, én inkább azt mondom, hogy az a gond, hogy nem az adott mennyiséghez kell levinni a szintet, hanem az adott követelményhez felhúzni a jelentkezőket.
Szóval járhatnak sokan, de aki nem, teljesít azt azonnal ki kell baszni a picsába két hónap után és ne jelentkezhessen évekig újra, és ne lehessen két nappal előtte kiiratkozni.
A diplomások arányával inkább ott van a gond, hogy a diplomásokon belül rossz a szakok aránya. A nehezebb szakokra alig mennek, a könnyű semmirese jóra meg kurvasokan.
Könnyű szakokra azért mennek, mert juhuu diplomás leszek, ami ugyan használhatatlan, de kit érdekel ... viszont ha fizetni kéne érte, akkor meggondolná az ember, hogy mit választ és hogy mennyire veszi komolyan a tanulást, azok után, hogy szülei egy fél életet összespóroltak ezért.
Egyébként emellett simán lehetnének ösztöndíjak, mint Amerikában. Aki kiemelkedő, az ingyen vagy kevesebbért is tanulhatna.
Másrészt tudom, hogy sokakat nem vet fel a pénz, de ne mondd már nekem, hogy az igazságos, hogy egyeseknek hitelre vett plazmatv-re, kocsira, cigire meg minden ilyesmire telik, viszont kiabálnak, hogy dehát ingyen akarok diplomát, egészségügyet, stb mert az járt régebben is.
A munkás aki napi egy dobozzal szív, az több, mint 15k-t költ egy hónapban cigire... (persze nem lesz annyira éhes, és cserébe kefires kiflit tol ebédre, de akkor is)